platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
flygnytt
Premiär för SAS direktflyg
från Luleå till London.
Den 20 april 2023
Medicinsk cannabiskongress
till Stockholms stadshus.
Flyg
Karl Eklund
ny chef för Stockholm Airports och Arlanda.
flygnytt
Norwegian utökar linjenätet
och börjar flyga från Stockholm Skavsta och Växjö Småland.
Omvärldsanalys
Nya tyska studier
med försiktigt optimistiska utsikter för möten och event.
mässor skapar möten
Växande intresse
för Automationsdagen.
Nytt jobb
Emil Ekberg,
ny GM på Nordic Light Hotel.
Kongress & Konsert
Renoveringen av Elmia
ger nya möjligheter.
Hotell
Prags hotellmarknad
fortsätter utvecklas positivt.
Kongress
Borås demokratiarbete
uppmärksammas internationellt i Grenoble.
RSS
rss_icon
Länkar
GDS samarbetar med ICCA för att lansera sin nya Global Destination Sustainability Academy

International Congress and Convention Association (ICCA) har meddelat att de har ett nytt partnerskap med GDS, Global Destination Sustainability Movement och lanserar ett initiativ för kunskapsutveckling om hållbarhet.

ICCA anser att det är viktigt att mötesindustrin tar en aktiv roll i utvecklingen och genomförandet av hållbara evenemangsstrategier som är av högsta standard och helt anpassade till FN s hållbara utvecklingsmål (UNSDG).

"Genom kunskap och samarbete kan vi uppnå till och med excellens, inte bara i våra egna hållbara evenemang, utan också i globala hållbarhetsinitiativ", skriver ICCA i sitt meddelande till medlemmarna.

ICCA tillägger att det nya partnerskapet hjälper deras medlemmar när de skapar och genomför hållbarhetsförändringar, rapporterar om effekter och kommunicerar event som kan katalysera åtgärder inom industrin.

"Genom att få tillgång till GDS-expertis kan våra medlemmar se till att de möter de ökande kraven på hållbara evenemang och utveckla innovativa strategier som hjälper vår industri att driva den globala hållbarhetsrörelsen," skriver ICCA vidare.

En omedelbar fördel med detta partnerskap är möjligheten för ICCA:s medlemmar att registrera sig för GDS Academy och skaffa sig ett GDS - ICCA Certificate in Regenerative Destination Management. ICCA bjuder in sina medlemmar att delta i GDS Academy-lanseringen den 9 juni för att ta reda på hur deras organisationer kan dra nytta av ICCA-GDS-partnerskapet.

Deltagande i lanseringen av GDS Academy var Guy Bigwood, Chief Changemaker, GDS-Movement; Senthil Gopinath, vd, ICCA; Genevieve Leclerc, medgrundare och vd, MEET4IMPACT och Graeme Jackson, chef för strategiska partnerskap, The Travel Foundation.