nyheter
Bella Center växer
Bella Arena:
Ny arena i Köpenhamn med plats för 7 000 sittande gäster.
nytt jobb
Niklas Söderberg
lämnar SES som verksamhetschef.
världskongress
Stockholm en av finalisterna
för global museikongress 2025.
bra undersökning
Sponsorer är angelägna om att återvända till personliga möten
enligt från AIM Group Italien.
ny kunskap på väg
Viktig studie
visar att evenemangen är saknade.
nytt jobb
Sara Almkvist
ny vd för Växjö & Co.
hotellnyttt
Historisk tapetfabrik
inspiration när nytt hotell öppnar.
Rekordåret uteblev
Så påverkades mötes- och evenemangindustrin
i Uppsala av coronapandemin under 2020.
19 juni-31 oktober 2021
Ikoner
- fotografier av Larsåke Thuresson på Dunkers kulturhus, Helsingborg.
möten & Evenemang
Riksteatern, Sveriges största folkrörelse för scenkonst
förlägger sin kongress 2023 till Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
GDS samarbetar med ICCA för att lansera sin nya Global Destination Sustainability Academy

International Congress and Convention Association (ICCA) har meddelat att de har ett nytt partnerskap med GDS, Global Destination Sustainability Movement och lanserar ett initiativ för kunskapsutveckling om hållbarhet.

ICCA anser att det är viktigt att mötesindustrin tar en aktiv roll i utvecklingen och genomförandet av hållbara evenemangsstrategier som är av högsta standard och helt anpassade till FN s hållbara utvecklingsmål (UNSDG).

"Genom kunskap och samarbete kan vi uppnå till och med excellens, inte bara i våra egna hållbara evenemang, utan också i globala hållbarhetsinitiativ", skriver ICCA i sitt meddelande till medlemmarna.

ICCA tillägger att det nya partnerskapet hjälper deras medlemmar när de skapar och genomför hållbarhetsförändringar, rapporterar om effekter och kommunicerar event som kan katalysera åtgärder inom industrin.

"Genom att få tillgång till GDS-expertis kan våra medlemmar se till att de möter de ökande kraven på hållbara evenemang och utveckla innovativa strategier som hjälper vår industri att driva den globala hållbarhetsrörelsen," skriver ICCA vidare.

En omedelbar fördel med detta partnerskap är möjligheten för ICCA:s medlemmar att registrera sig för GDS Academy och skaffa sig ett GDS - ICCA Certificate in Regenerative Destination Management. ICCA bjuder in sina medlemmar att delta i GDS Academy-lanseringen den 9 juni för att ta reda på hur deras organisationer kan dra nytta av ICCA-GDS-partnerskapet.

Deltagande i lanseringen av GDS Academy var Guy Bigwood, Chief Changemaker, GDS-Movement; Senthil Gopinath, vd, ICCA; Genevieve Leclerc, medgrundare och vd, MEET4IMPACT och Graeme Jackson, chef för strategiska partnerskap, The Travel Foundation.