platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Dansk investeringsgrupp tar över Bella Center

Det blir en samling erfarna danska affärsmän tar över BC Hospitality Group, som driver Bella Center och flera hotell, uppger Kursuslex i ett nyhetsbrev.

Ett danskt konsortium under ledning av erfarna affärsmän har erbjudit sig att fortsätta utvecklingen av BC Hospitality Group (BCHG). Gruppen är ett av Danmarks största företag inom hotell, konferenser och mässor och driver bland annat Bella Center Köpenhamn. BCHG ägs idag av Solstra Capital Partners.

Styrelsen och majoriteten av den nuvarande ägargruppen rekommenderar att en nyemission genomförs till en ny dansk ägargrupp vid bolagsstämman den 15 juni.

De nya ägarna leds av Christian Riis-Hansen, tidigare Senior Partner i McKinsey & Co., Peter Korsholm, som tidigare är EQT-partner och långvarig investerare, och Martin Gaarn Thomsen, tidigare COO i ISS. Emissionen genomförs också med stöd från tillväxtfonden och koncernens bank, Nordea.

"Med BC Bella Center Copenhagen och hotellen är BC Hospitality Group avgörande för Köpenhamn att fortsätta attrahera stora evenemang och turister i framtiden, vilket kan skapa aktivitet och jobb i storstadsområdet. Vi har samlat ett team av investerare med relevant kompetens från branschen, som alla ser en möjlighet för BCHG att återhämta sig starkt efter koronakrisen", säger Christian Riis-Hansen på uppdrag av konsortiet.

Investerare kommer att tillföra ny likviditet till gruppen för att ge den en solid och hälsosam utgångspunkt för att fortsätta en positiv utveckling efter pandemin.

”Vi tror att det finns ett starkt team i gruppens ledning och att kärnverksamheten i BC Hospitality Group har stor utvecklingsbar potential. Det finns också en lovande plattform för ytterligare expansion inom besöksnäringen i framtiden", säger Christian Riis-Hansen.

Förutom Bella Center inkluderar BCHG också Bella Sky Conference & Event, Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Copenhagen Marriott, CIFF, CIFF Showrooms och International House.