platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
Ingenting är omöjligt
Spektakulär Expo2020-kampanj
med A380 över Dubai.
hotellnytt
Succén med spektakulära pop-up hotellrum fortsätter
Berengia förvandlar hotellrum till stor upplevelse.
hotellnytt
Nyöppnade Ten Hotel
väljer BWH Hotel Group som hotellpartner.
Minst 70 konferenser
Konferensrusch till Helsingborg när H22 City Expo öppnar
– största konferensen räknar med över 2600 deltagare.
hotellnytt
Scandic
öppnar klimatneutralt hotell i Sundsvall 2024.
hotellnytt
Elite Hotels lanserar nytt restaurangkoncept
tillsammans med framstående krogprofiler.
11-12 maj 2022
Internationell Hi-Tech konferens och mässa
kommer till Stockholm.
RSS
rss_icon
Länkar
Dansk investeringsgrupp tar över Bella Center

Det blir en samling erfarna danska affärsmän tar över BC Hospitality Group, som driver Bella Center och flera hotell, uppger Kursuslex i ett nyhetsbrev.

Ett danskt konsortium under ledning av erfarna affärsmän har erbjudit sig att fortsätta utvecklingen av BC Hospitality Group (BCHG). Gruppen är ett av Danmarks största företag inom hotell, konferenser och mässor och driver bland annat Bella Center Köpenhamn. BCHG ägs idag av Solstra Capital Partners.

Styrelsen och majoriteten av den nuvarande ägargruppen rekommenderar att en nyemission genomförs till en ny dansk ägargrupp vid bolagsstämman den 15 juni.

De nya ägarna leds av Christian Riis-Hansen, tidigare Senior Partner i McKinsey & Co., Peter Korsholm, som tidigare är EQT-partner och långvarig investerare, och Martin Gaarn Thomsen, tidigare COO i ISS. Emissionen genomförs också med stöd från tillväxtfonden och koncernens bank, Nordea.

"Med BC Bella Center Copenhagen och hotellen är BC Hospitality Group avgörande för Köpenhamn att fortsätta attrahera stora evenemang och turister i framtiden, vilket kan skapa aktivitet och jobb i storstadsområdet. Vi har samlat ett team av investerare med relevant kompetens från branschen, som alla ser en möjlighet för BCHG att återhämta sig starkt efter koronakrisen", säger Christian Riis-Hansen på uppdrag av konsortiet.

Investerare kommer att tillföra ny likviditet till gruppen för att ge den en solid och hälsosam utgångspunkt för att fortsätta en positiv utveckling efter pandemin.

”Vi tror att det finns ett starkt team i gruppens ledning och att kärnverksamheten i BC Hospitality Group har stor utvecklingsbar potential. Det finns också en lovande plattform för ytterligare expansion inom besöksnäringen i framtiden", säger Christian Riis-Hansen.

Förutom Bella Center inkluderar BCHG också Bella Sky Conference & Event, Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Copenhagen Marriott, CIFF, CIFF Showrooms och International House.