platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
event skapar möten
Stort medieintresse
och stark turistekonomisk omsättning för SM-veckan Piteå.
23-25 november
Nordens största forum
för debatt och samtal om mänskliga rättigheter till Helsingborg 2023.
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
RSS
rss_icon
Länkar
Dansk investeringsgrupp tar över Bella Center

Det blir en samling erfarna danska affärsmän tar över BC Hospitality Group, som driver Bella Center och flera hotell, uppger Kursuslex i ett nyhetsbrev.

Ett danskt konsortium under ledning av erfarna affärsmän har erbjudit sig att fortsätta utvecklingen av BC Hospitality Group (BCHG). Gruppen är ett av Danmarks största företag inom hotell, konferenser och mässor och driver bland annat Bella Center Köpenhamn. BCHG ägs idag av Solstra Capital Partners.

Styrelsen och majoriteten av den nuvarande ägargruppen rekommenderar att en nyemission genomförs till en ny dansk ägargrupp vid bolagsstämman den 15 juni.

De nya ägarna leds av Christian Riis-Hansen, tidigare Senior Partner i McKinsey & Co., Peter Korsholm, som tidigare är EQT-partner och långvarig investerare, och Martin Gaarn Thomsen, tidigare COO i ISS. Emissionen genomförs också med stöd från tillväxtfonden och koncernens bank, Nordea.

"Med BC Bella Center Copenhagen och hotellen är BC Hospitality Group avgörande för Köpenhamn att fortsätta attrahera stora evenemang och turister i framtiden, vilket kan skapa aktivitet och jobb i storstadsområdet. Vi har samlat ett team av investerare med relevant kompetens från branschen, som alla ser en möjlighet för BCHG att återhämta sig starkt efter koronakrisen", säger Christian Riis-Hansen på uppdrag av konsortiet.

Investerare kommer att tillföra ny likviditet till gruppen för att ge den en solid och hälsosam utgångspunkt för att fortsätta en positiv utveckling efter pandemin.

”Vi tror att det finns ett starkt team i gruppens ledning och att kärnverksamheten i BC Hospitality Group har stor utvecklingsbar potential. Det finns också en lovande plattform för ytterligare expansion inom besöksnäringen i framtiden", säger Christian Riis-Hansen.

Förutom Bella Center inkluderar BCHG också Bella Sky Conference & Event, Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Copenhagen Marriott, CIFF, CIFF Showrooms och International House.