nyheter
Bella Center växer
Bella Arena:
Ny arena i Köpenhamn med plats för 7 000 sittande gäster.
nytt jobb
Niklas Söderberg
lämnar SES som verksamhetschef.
världskongress
Stockholm en av finalisterna
för global museikongress 2025.
bra undersökning
Sponsorer är angelägna om att återvända till personliga möten
enligt från AIM Group Italien.
ny kunskap på väg
Viktig studie
visar att evenemangen är saknade.
nytt jobb
Sara Almkvist
ny vd för Växjö & Co.
hotellnyttt
Historisk tapetfabrik
inspiration när nytt hotell öppnar.
Rekordåret uteblev
Så påverkades mötes- och evenemangindustrin
i Uppsala av coronapandemin under 2020.
19 juni-31 oktober 2021
Ikoner
- fotografier av Larsåke Thuresson på Dunkers kulturhus, Helsingborg.
möten & Evenemang
Riksteatern, Sveriges största folkrörelse för scenkonst
förlägger sin kongress 2023 till Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Dansk investeringsgrupp tar över Bella Center

Det blir en samling erfarna danska affärsmän tar över BC Hospitality Group, som driver Bella Center och flera hotell, uppger Kursuslex i ett nyhetsbrev.

Ett danskt konsortium under ledning av erfarna affärsmän har erbjudit sig att fortsätta utvecklingen av BC Hospitality Group (BCHG). Gruppen är ett av Danmarks största företag inom hotell, konferenser och mässor och driver bland annat Bella Center Köpenhamn. BCHG ägs idag av Solstra Capital Partners.

Styrelsen och majoriteten av den nuvarande ägargruppen rekommenderar att en nyemission genomförs till en ny dansk ägargrupp vid bolagsstämman den 15 juni.

De nya ägarna leds av Christian Riis-Hansen, tidigare Senior Partner i McKinsey & Co., Peter Korsholm, som tidigare är EQT-partner och långvarig investerare, och Martin Gaarn Thomsen, tidigare COO i ISS. Emissionen genomförs också med stöd från tillväxtfonden och koncernens bank, Nordea.

"Med BC Bella Center Copenhagen och hotellen är BC Hospitality Group avgörande för Köpenhamn att fortsätta attrahera stora evenemang och turister i framtiden, vilket kan skapa aktivitet och jobb i storstadsområdet. Vi har samlat ett team av investerare med relevant kompetens från branschen, som alla ser en möjlighet för BCHG att återhämta sig starkt efter koronakrisen", säger Christian Riis-Hansen på uppdrag av konsortiet.

Investerare kommer att tillföra ny likviditet till gruppen för att ge den en solid och hälsosam utgångspunkt för att fortsätta en positiv utveckling efter pandemin.

”Vi tror att det finns ett starkt team i gruppens ledning och att kärnverksamheten i BC Hospitality Group har stor utvecklingsbar potential. Det finns också en lovande plattform för ytterligare expansion inom besöksnäringen i framtiden", säger Christian Riis-Hansen.

Förutom Bella Center inkluderar BCHG också Bella Sky Conference & Event, Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Copenhagen Marriott, CIFF, CIFF Showrooms och International House.