platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
och vinnaren är...
Tre kommuner
tävlar om att bli Sveriges DigitaliseringsKommun.
året-runt-destination
Skytteholm Hotell & Konferens expanderar
– bygger Nordiskt Spa och padelbanor.
nytt uppdrag
Andrea Jovell
på ny post i turismorganisationen SNDMO.
20 våningar högt
Sara kulturhus
– trä, hållbarhet och Spider-Man.
fint pris utdelat
Karin Franssons Mentorpris 2021
tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott.fint pris utdelat
Flygnytt
Emirates
vill anställa 3 500 nya medarbetare.
ny infrastruktur
Utvecklingsprojekt i Halmstad
får 200 000 kronor.
omvärldsanalys
Var flexibel, kreativ
och hitta nya sätt att underlätta för nätverken säger ABPCO:s undersökning.
flygnytt
Finnair störst på direktflyg till Asien
och USA från Arlanda: Erbjuder nu även direkttrafik till Los Angeles och New York.
hotellnytt
Scandic
fortsätter att utbilda morgondagens ledare.
RSS
rss_icon
Länkar
Dansk investeringsgrupp tar över Bella Center

Det blir en samling erfarna danska affärsmän tar över BC Hospitality Group, som driver Bella Center och flera hotell, uppger Kursuslex i ett nyhetsbrev.

Ett danskt konsortium under ledning av erfarna affärsmän har erbjudit sig att fortsätta utvecklingen av BC Hospitality Group (BCHG). Gruppen är ett av Danmarks största företag inom hotell, konferenser och mässor och driver bland annat Bella Center Köpenhamn. BCHG ägs idag av Solstra Capital Partners.

Styrelsen och majoriteten av den nuvarande ägargruppen rekommenderar att en nyemission genomförs till en ny dansk ägargrupp vid bolagsstämman den 15 juni.

De nya ägarna leds av Christian Riis-Hansen, tidigare Senior Partner i McKinsey & Co., Peter Korsholm, som tidigare är EQT-partner och långvarig investerare, och Martin Gaarn Thomsen, tidigare COO i ISS. Emissionen genomförs också med stöd från tillväxtfonden och koncernens bank, Nordea.

"Med BC Bella Center Copenhagen och hotellen är BC Hospitality Group avgörande för Köpenhamn att fortsätta attrahera stora evenemang och turister i framtiden, vilket kan skapa aktivitet och jobb i storstadsområdet. Vi har samlat ett team av investerare med relevant kompetens från branschen, som alla ser en möjlighet för BCHG att återhämta sig starkt efter koronakrisen", säger Christian Riis-Hansen på uppdrag av konsortiet.

Investerare kommer att tillföra ny likviditet till gruppen för att ge den en solid och hälsosam utgångspunkt för att fortsätta en positiv utveckling efter pandemin.

”Vi tror att det finns ett starkt team i gruppens ledning och att kärnverksamheten i BC Hospitality Group har stor utvecklingsbar potential. Det finns också en lovande plattform för ytterligare expansion inom besöksnäringen i framtiden", säger Christian Riis-Hansen.

Förutom Bella Center inkluderar BCHG också Bella Sky Conference & Event, Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Copenhagen Marriott, CIFF, CIFF Showrooms och International House.