nyheter
Bella Center växer
Bella Arena:
Ny arena i Köpenhamn med plats för 7 000 sittande gäster.
nytt jobb
Niklas Söderberg
lämnar SES som verksamhetschef.
världskongress
Stockholm en av finalisterna
för global museikongress 2025.
bra undersökning
Sponsorer är angelägna om att återvända till personliga möten
enligt från AIM Group Italien.
ny kunskap på väg
Viktig studie
visar att evenemangen är saknade.
nytt jobb
Sara Almkvist
ny vd för Växjö & Co.
hotellnyttt
Historisk tapetfabrik
inspiration när nytt hotell öppnar.
Rekordåret uteblev
Så påverkades mötes- och evenemangindustrin
i Uppsala av coronapandemin under 2020.
19 juni-31 oktober 2021
Ikoner
- fotografier av Larsåke Thuresson på Dunkers kulturhus, Helsingborg.
möten & Evenemang
Riksteatern, Sveriges största folkrörelse för scenkonst
förlägger sin kongress 2023 till Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Passion för Mat återkommer i Trollhättan

Matmässan Passion för Mat som på grund av pandemin gjorde ett uppehåll 2021 kommer tillbaka 4-6 mars 2022 på Nova Arena i Trollhättan.

"Under alla 13 år som Passion för Mat genomförts fysiskt har mässan varje år lockat mer än 10.000 besökare, men i likhet med alla event och mässor blev det inget arrangemang 2021. Nu ser vi fram emot att arrangera Passion för Mat 2022", förklarar Lotta Hultén, grundare och mässansvarig för Passion för Mat.

Passion för Mat har sedan starten 2008 årligen haft omkring 120 utvalda utställare som alla är verkligt engagerade producenter och importörer av mat och dryck. Mitt i mässhallen finns även Köksskolan där kända kockar ger tips och inspiration om råvaror och matlagning.

Efter uppehållet 2021 kommer Passion för Mat 2022 att genomföras på Nova Arena i Trollhättan parallellt med EM i Ostronöppning, ett arrangemang som sedan många år satt Trollhättan på den kulinariska kartan som ett starkt etablerat högstatusprojekt, där dessutom många av Köksskolans kockar medverkar i juryn.

"Vi har stämt av med trogna utställare och kockar hur de ställer sig till att Passion för Mat 2022 genomförs i Trollhättan och responsen är mycket positiv".

Att mässan genomförs i Trollhättan 4-6 mars 2022 förklaras av att Göteborg på grund av pandemin har ett minskat utbud av lämpliga mässhallar och att tillgängligheten i centrala Göteborg påverkas negativt av Västlänksbygget. Från Göteborg är det dessutom enkelt att ta sig till och från Trollhättan.

"Med tåg tar det 35 minuter från Göteborgs central till Trollhättan och för besökare som väljer bil finns det gott om p-platser vid Nova Arena", förklarar Lotta Hultén.

Under pandemin har intresset för matlagning hemma ökat stort vilket också märks i dagligvaruhandelns omsättning och på försäljningen av kokböcker.

"Inte sedan 50-talet har vi lagat lika mycket mat hemma, en utveckling som innebär att intresset för Passion för Mat är större än någonsin", säger Lotta Hultén.

 

Bilden: Lotta Hultén, grundare och mässansvarig för Passion för Mat.