platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Passion för Mat återkommer i Trollhättan

Matmässan Passion för Mat som på grund av pandemin gjorde ett uppehåll 2021 kommer tillbaka 4-6 mars 2022 på Nova Arena i Trollhättan.

"Under alla 13 år som Passion för Mat genomförts fysiskt har mässan varje år lockat mer än 10.000 besökare, men i likhet med alla event och mässor blev det inget arrangemang 2021. Nu ser vi fram emot att arrangera Passion för Mat 2022", förklarar Lotta Hultén, grundare och mässansvarig för Passion för Mat.

Passion för Mat har sedan starten 2008 årligen haft omkring 120 utvalda utställare som alla är verkligt engagerade producenter och importörer av mat och dryck. Mitt i mässhallen finns även Köksskolan där kända kockar ger tips och inspiration om råvaror och matlagning.

Efter uppehållet 2021 kommer Passion för Mat 2022 att genomföras på Nova Arena i Trollhättan parallellt med EM i Ostronöppning, ett arrangemang som sedan många år satt Trollhättan på den kulinariska kartan som ett starkt etablerat högstatusprojekt, där dessutom många av Köksskolans kockar medverkar i juryn.

"Vi har stämt av med trogna utställare och kockar hur de ställer sig till att Passion för Mat 2022 genomförs i Trollhättan och responsen är mycket positiv".

Att mässan genomförs i Trollhättan 4-6 mars 2022 förklaras av att Göteborg på grund av pandemin har ett minskat utbud av lämpliga mässhallar och att tillgängligheten i centrala Göteborg påverkas negativt av Västlänksbygget. Från Göteborg är det dessutom enkelt att ta sig till och från Trollhättan.

"Med tåg tar det 35 minuter från Göteborgs central till Trollhättan och för besökare som väljer bil finns det gott om p-platser vid Nova Arena", förklarar Lotta Hultén.

Under pandemin har intresset för matlagning hemma ökat stort vilket också märks i dagligvaruhandelns omsättning och på försäljningen av kokböcker.

"Inte sedan 50-talet har vi lagat lika mycket mat hemma, en utveckling som innebär att intresset för Passion för Mat är större än någonsin", säger Lotta Hultén.

 

Bilden: Lotta Hultén, grundare och mässansvarig för Passion för Mat.