platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
Ingenting är omöjligt
Spektakulär Expo2020-kampanj
med A380 över Dubai.
hotellnytt
Succén med spektakulära pop-up hotellrum fortsätter
Berengia förvandlar hotellrum till stor upplevelse.
hotellnytt
Nyöppnade Ten Hotel
väljer BWH Hotel Group som hotellpartner.
Minst 70 konferenser
Konferensrusch till Helsingborg när H22 City Expo öppnar
– största konferensen räknar med över 2600 deltagare.
hotellnytt
Scandic
öppnar klimatneutralt hotell i Sundsvall 2024.
hotellnytt
Elite Hotels lanserar nytt restaurangkoncept
tillsammans med framstående krogprofiler.
11-12 maj 2022
Internationell Hi-Tech konferens och mässa
kommer till Stockholm.
RSS
rss_icon
Länkar
Passion för Mat återkommer i Trollhättan

Matmässan Passion för Mat som på grund av pandemin gjorde ett uppehåll 2021 kommer tillbaka 4-6 mars 2022 på Nova Arena i Trollhättan.

"Under alla 13 år som Passion för Mat genomförts fysiskt har mässan varje år lockat mer än 10.000 besökare, men i likhet med alla event och mässor blev det inget arrangemang 2021. Nu ser vi fram emot att arrangera Passion för Mat 2022", förklarar Lotta Hultén, grundare och mässansvarig för Passion för Mat.

Passion för Mat har sedan starten 2008 årligen haft omkring 120 utvalda utställare som alla är verkligt engagerade producenter och importörer av mat och dryck. Mitt i mässhallen finns även Köksskolan där kända kockar ger tips och inspiration om råvaror och matlagning.

Efter uppehållet 2021 kommer Passion för Mat 2022 att genomföras på Nova Arena i Trollhättan parallellt med EM i Ostronöppning, ett arrangemang som sedan många år satt Trollhättan på den kulinariska kartan som ett starkt etablerat högstatusprojekt, där dessutom många av Köksskolans kockar medverkar i juryn.

"Vi har stämt av med trogna utställare och kockar hur de ställer sig till att Passion för Mat 2022 genomförs i Trollhättan och responsen är mycket positiv".

Att mässan genomförs i Trollhättan 4-6 mars 2022 förklaras av att Göteborg på grund av pandemin har ett minskat utbud av lämpliga mässhallar och att tillgängligheten i centrala Göteborg påverkas negativt av Västlänksbygget. Från Göteborg är det dessutom enkelt att ta sig till och från Trollhättan.

"Med tåg tar det 35 minuter från Göteborgs central till Trollhättan och för besökare som väljer bil finns det gott om p-platser vid Nova Arena", förklarar Lotta Hultén.

Under pandemin har intresset för matlagning hemma ökat stort vilket också märks i dagligvaruhandelns omsättning och på försäljningen av kokböcker.

"Inte sedan 50-talet har vi lagat lika mycket mat hemma, en utveckling som innebär att intresset för Passion för Mat är större än någonsin", säger Lotta Hultén.

 

Bilden: Lotta Hultén, grundare och mässansvarig för Passion för Mat.