platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Dubai toppar listan över åtta ledande internationella mässdestinationer

En undersökning som klartlagt effekterna av Covid-19-pandemin inom den internationella mässindustrin ger en optimistisk syn på utvecklingen.

På uppdrag av Messe Frankfurt Mellanöstern (MFME), som driver stora events som Automechanika Dubai, Intersec och Beautyworld Middle East, genomfördes undersökningen av GRS Explori i april 2021 och omfattade 2 132 mässprofffs från fler än 110 länder.

De positiva nyheterna för industrin är att 75 procent av de tillfrågade tror att mässor kommer att vara lika viktiga eller ännu mer viktiga än de var före Covid-pandemin, där majoriteten av de som svarade talade om bristen på alternativ till de personliga affärsmöjligheter som industrin erbjuder genom sina mässor.

”Detta är en tydlig validering av affärsmässig potential för mässor och utställningar som plattform för att hitta nya produkter, tjänster och leverantörer som annars kan glida under radar”, säger Simon Mellor, vd för Messe Frankfurt Mellanösters.

Dessutom planerar 66 procent av de tillfrågade att resa med flyg i affärer redan i år, i linje med de pågående statliga ansträngningarna för att öppna fler internationella resekorridorer, begränsa karantänsbestämmelser och öppna för turism.

På frågan om de som svarade på enkäten trodde att Covid-19-situationen antingen är stabiliserad eller förbättras - svarade 73 procent på den senare, medan ytterligare 83 procent insisterade att de är helt bekväma med att resa till Dubai för att delta i mässor. inklusive EXPO2020.

”Det vi ser är en övergång till en tankesätt där människor vill börja delta i mässor igen”, säger Mellor.

”De nuvarande säkerhetsåtgärderna vi har på plats, i kombination med regeringens pågående ansträngningar för att göra alla så säkra som möjligt, har haft en riktigt positiv inverkan på deltagande nivåer, leverans och uppskalning av våra traditionella mässportföljer".

Undersökningen indikerar dessutom öen känsla för ökad personlig säkerhet jämfört med september förra året, samt en höjning på 10 procent - upp till 74 procent - i antalet företag som nu sanktionerar resor utomlands för affärsresande.

Cirka 60 procent av de tillfrågade, som till stor del var företagsägare, C-suite-chefer, ledande befattningshavare och mellanledare, sa att de skulle delta på en mässa redan i slutet av 2021. De som inte planerar att delta i en mässa under det kommande året citerade hälsorisker relaterade till resor och behovet av karantän vid återkomsten hem som viktiga överväganden.

”Vi förstår oron i samband med flygresor, liksom hälsa och säkerhet på marken, och vi är glada att kunna rapportera att stränga åtgärder över flygplan och flygplatser i Dubai samt utställningsplatser har bidragit till att öka utställarnas och besökarnas förtroende avsevärt", säger Mellor.

På frågan om de främsta orsakerna bakom att delta i utställningar säger 53 procent av respondenterna att det är att träffa befintliga kunder, med ytterligare 50 procent som identifierar nya leads som en viktig drivande faktor när de deltar.

Med 83 procent toppade Dubai en lista över åtta ledande internationella mässdestinationer när det gäller komfortvärde för företagsledare, medan 47 procent av de som svarade upplever att Covid-situationen i Förenade Arabemiraten hade förbättrats under de senaste veckorna.

"Detta förtroende för Förenade Arabemiraten och Dubai understryker lokala myndigheters ansträngningar för att begränsa spridningen av pandemin och skydda besökare", säger Mellor.

I mars kallade 89 procent av de som svarade att Dubai World Trade Center Dubai är det "det säkraste mässmålet i världen."

"Under de senaste nio månaderna har Förenade Arabemiraten framgångsrikt varit värd för ett antal storskaliga mässor som GITEX Technology Week, Gulfood och Arabian Travel Market. Dessa ”mega-evenemang” har levererats till högsta möjliga säkerhetsstandard, där deltagare och intressenter ständigt förstärker lusten att komma tillbaka till sin verksamhet i en säker och kontrollerad miljö", säger Mellor.

Även om förtroendet fortsätter öka identifierade rapporten ett antal säkerhetsåtgärder som var viktiga för de som svarade, inklusive tillhandahållande av personlig skyddsutrustning, beteendestyrning från arrangörerna; garantier för fysisk/ social distansering av bästa praxis, deltagare som vaccineras och inga nya fall i mässstaden/landet.