nyheter
Bella Center växer
Bella Arena:
Ny arena i Köpenhamn med plats för 7 000 sittande gäster.
nytt jobb
Niklas Söderberg
lämnar SES som verksamhetschef.
världskongress
Stockholm en av finalisterna
för global museikongress 2025.
bra undersökning
Sponsorer är angelägna om att återvända till personliga möten
enligt från AIM Group Italien.
ny kunskap på väg
Viktig studie
visar att evenemangen är saknade.
nytt jobb
Sara Almkvist
ny vd för Växjö & Co.
hotellnyttt
Historisk tapetfabrik
inspiration när nytt hotell öppnar.
Rekordåret uteblev
Så påverkades mötes- och evenemangindustrin
i Uppsala av coronapandemin under 2020.
19 juni-31 oktober 2021
Ikoner
- fotografier av Larsåke Thuresson på Dunkers kulturhus, Helsingborg.
möten & Evenemang
Riksteatern, Sveriges största folkrörelse för scenkonst
förlägger sin kongress 2023 till Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny moderatorkurs ska stärka ledarskapet på scen

Till hösten startar Bona folkhögskola i Motala, i samarbete med moderatorerna Karin Klingenstierna och Åsa Lindell, Sveriges första baskurs i moderatorskap. Utbildningen riktar sig både till företag som vill höja den interna kompetensen och till individer som vill satsa på en ny karriär.

Moderatorer är en yrkesgrupp på stark frammarsch. Ett professionellt ledarskap på scenen leder till större fokus på kunskap, utbildning och kompetens för alla intressenter. En skicklig moderator erkänns alltmer som avgörande för ett evenemangs framgång.

"Trots explosionen av event och konferenser de senaste åren finns det idag bara några kortare en- eller tvådagarskurser tillgängliga för den som vill utveckla sina moderatorskunskaper. Vi gillar att testa nytt och som folkhögskola kan vi vara snabba med att ta fram nya spännande kurser. En utbildning för att utveckla skickliga och lyhörda moderatorer är ett exempel där vi kan möta upp omvärldens behov, säger Anneli Dahlqvist", rektor på Bona folkhögskola.

Kursen i moderatorskap sträcker sig över en termin och behandlar alla aspekter runt moderatorrollen. Eftersom kursen sker på distans och kvartsfart är den enkel att kombinera med yrkeslivet.

Kursledarna Karin Klingenstierna och Åsa Lindell har mångårig erfarenhet som moderatorer inom en rad olika branscher.

"I takt med att rollen och betydelsen av moderatorer har vuxit och utvecklats såg vi ett behov av kunskap och kompetensutveckling. 2018 skrev vi vår bok ”Yrke: moderator” för att sprida kunskap och skapa riktlinjer kring moderatorskapet för såväl moderatorer som uppdragsgivare. Att nu även få utveckla boken till en längre kurs i samarbete med Bona folkhögskola känns väldigt spännande", säger Karin Klingenstierna.

"Kursen är uppbyggd av olika moduler där vi varvar teoretiska och praktiska moment. Deltagarna kommer bland annat få lära sig att planera och genomföra ett moderatorsuppdrag, skapa interaktivitet och hantera oförutsedda händelser. I sista modulen får de dessutom hjälp med att skapa sig ett attraktivt CV och bygga upp sitt nätverk så att de vid kursavslut är redo att ge sig in i moderatorsbranschen", säger Åsa Lindell.

 

Ansökan till första upplagan av Baskurs i Moderatorskap på Bona folkhögskola är öppen. Läs mer och ansök här.

 

Bilden: Karin Klingenstierna och Åsa Lindell, lärare på Sveriges första baskurs i moderatorskap.