platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
och vinnaren är...
Tre kommuner
tävlar om att bli Sveriges DigitaliseringsKommun.
året-runt-destination
Skytteholm Hotell & Konferens expanderar
– bygger Nordiskt Spa och padelbanor.
nytt uppdrag
Andrea Jovell
på ny post i turismorganisationen SNDMO.
20 våningar högt
Sara kulturhus
– trä, hållbarhet och Spider-Man.
fint pris utdelat
Karin Franssons Mentorpris 2021
tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott.fint pris utdelat
Flygnytt
Emirates
vill anställa 3 500 nya medarbetare.
ny infrastruktur
Utvecklingsprojekt i Halmstad
får 200 000 kronor.
omvärldsanalys
Var flexibel, kreativ
och hitta nya sätt att underlätta för nätverken säger ABPCO:s undersökning.
flygnytt
Finnair störst på direktflyg till Asien
och USA från Arlanda: Erbjuder nu även direkttrafik till Los Angeles och New York.
hotellnytt
Scandic
fortsätter att utbilda morgondagens ledare.
RSS
rss_icon
Länkar
Flera SAS-flyg från Köpenhamns flygplats

SAS håller på att återuppta 12 europeiska rutter från CPH till både nordiska och sydeuropeiska destinationer. Detta ger företaget upp till cirka 60 rutter under sommaren.

Lusten att resa ökar till följd av vaccinutbyggnaden, lindring av resebegränsningar samt utsikterna att kunna använda det efterlängtade EU-coronapasset.

Därför har SAS valt att använda mer kapacitet från Köpenhamns flygplats, så att det blir möjligt att återuppta några av de rutter som har tillfälligt stängts av.

Chania på västra Kreta debuterade i sommarens trafikprogram redan den 15 maj och förra veckan blev det återigen möjligt att flyga direkt från CPH till Manchester. Detta kommer att följas under de kommande veckorna av Rom, Milano, Aten, Faro, Genève, Spilled, Amsterdam, Vágar (Färöarna), Reykjavik och Trondheim.

"Fler länder öppnar för inresa i sommar, vilket händer när fler människor vaccineras mot Covid-19 och infektionsnivåerna sjunker. Det öppnar för resor till populära semestermål, men också för resor till destinationer i regioner som många danskar är anslutna till eller har boende i", skriver SAS i ett pressmeddelande.

Med de kommande ruttöppningarna förväntas SAS flyga från Köpenhamn till cirka 50 shorthaul-destinationer under juli månad. Det finns dock vissa destinationer som tidigast börjar i augusti. Detta inkluderar inrikesvägen till Billund samt rutterna till Birmingham, Hannover, Tallinn, Poznan, Wroclaw, Prag, Florens och Larnaca.

På SAS har det varit nödvändigt att skapa en digital tjänst, SAS Travel Ready Center, där resenärer kan söka efter information om aktuella resebegränsningar samt ladda upp rese- och testcertifikat, så att det blir möjligt att undvika manuell incheckning och dokumentkontroll på flygplatser.

Just nu är det möjligt att använda SAS Travel Ready Center på alla resor från Skandinavien till Frankrike, Grekland, Italien, Portugal och Spanien samt mellan Oslo och Svalbard.