platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Nytt jobb
Sam Holmberg
tillbaka på Radisson Blu i Stockholm.

Årets Eventskåning 2021
till Albin Ganovic och Helsingborg Pride.
13-14 september
Möbelmässan Göteborg
tillbaka på Svenska Mässan i höst.
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023.
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
RSS
rss_icon
Länkar
Flera SAS-flyg från Köpenhamns flygplats

SAS håller på att återuppta 12 europeiska rutter från CPH till både nordiska och sydeuropeiska destinationer. Detta ger företaget upp till cirka 60 rutter under sommaren.

Lusten att resa ökar till följd av vaccinutbyggnaden, lindring av resebegränsningar samt utsikterna att kunna använda det efterlängtade EU-coronapasset.

Därför har SAS valt att använda mer kapacitet från Köpenhamns flygplats, så att det blir möjligt att återuppta några av de rutter som har tillfälligt stängts av.

Chania på västra Kreta debuterade i sommarens trafikprogram redan den 15 maj och förra veckan blev det återigen möjligt att flyga direkt från CPH till Manchester. Detta kommer att följas under de kommande veckorna av Rom, Milano, Aten, Faro, Genève, Spilled, Amsterdam, Vágar (Färöarna), Reykjavik och Trondheim.

"Fler länder öppnar för inresa i sommar, vilket händer när fler människor vaccineras mot Covid-19 och infektionsnivåerna sjunker. Det öppnar för resor till populära semestermål, men också för resor till destinationer i regioner som många danskar är anslutna till eller har boende i", skriver SAS i ett pressmeddelande.

Med de kommande ruttöppningarna förväntas SAS flyga från Köpenhamn till cirka 50 shorthaul-destinationer under juli månad. Det finns dock vissa destinationer som tidigast börjar i augusti. Detta inkluderar inrikesvägen till Billund samt rutterna till Birmingham, Hannover, Tallinn, Poznan, Wroclaw, Prag, Florens och Larnaca.

På SAS har det varit nödvändigt att skapa en digital tjänst, SAS Travel Ready Center, där resenärer kan söka efter information om aktuella resebegränsningar samt ladda upp rese- och testcertifikat, så att det blir möjligt att undvika manuell incheckning och dokumentkontroll på flygplatser.

Just nu är det möjligt att använda SAS Travel Ready Center på alla resor från Skandinavien till Frankrike, Grekland, Italien, Portugal och Spanien samt mellan Oslo och Svalbard.