nyheter
Bella Center växer
Bella Arena:
Ny arena i Köpenhamn med plats för 7 000 sittande gäster.
nytt jobb
Niklas Söderberg
lämnar SES som verksamhetschef.
världskongress
Stockholm en av finalisterna
för global museikongress 2025.
bra undersökning
Sponsorer är angelägna om att återvända till personliga möten
enligt från AIM Group Italien.
ny kunskap på väg
Viktig studie
visar att evenemangen är saknade.
nytt jobb
Sara Almkvist
ny vd för Växjö & Co.
hotellnyttt
Historisk tapetfabrik
inspiration när nytt hotell öppnar.
Rekordåret uteblev
Så påverkades mötes- och evenemangindustrin
i Uppsala av coronapandemin under 2020.
19 juni-31 oktober 2021
Ikoner
- fotografier av Larsåke Thuresson på Dunkers kulturhus, Helsingborg.
möten & Evenemang
Riksteatern, Sveriges största folkrörelse för scenkonst
förlägger sin kongress 2023 till Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Flera SAS-flyg från Köpenhamns flygplats

SAS håller på att återuppta 12 europeiska rutter från CPH till både nordiska och sydeuropeiska destinationer. Detta ger företaget upp till cirka 60 rutter under sommaren.

Lusten att resa ökar till följd av vaccinutbyggnaden, lindring av resebegränsningar samt utsikterna att kunna använda det efterlängtade EU-coronapasset.

Därför har SAS valt att använda mer kapacitet från Köpenhamns flygplats, så att det blir möjligt att återuppta några av de rutter som har tillfälligt stängts av.

Chania på västra Kreta debuterade i sommarens trafikprogram redan den 15 maj och förra veckan blev det återigen möjligt att flyga direkt från CPH till Manchester. Detta kommer att följas under de kommande veckorna av Rom, Milano, Aten, Faro, Genève, Spilled, Amsterdam, Vágar (Färöarna), Reykjavik och Trondheim.

"Fler länder öppnar för inresa i sommar, vilket händer när fler människor vaccineras mot Covid-19 och infektionsnivåerna sjunker. Det öppnar för resor till populära semestermål, men också för resor till destinationer i regioner som många danskar är anslutna till eller har boende i", skriver SAS i ett pressmeddelande.

Med de kommande ruttöppningarna förväntas SAS flyga från Köpenhamn till cirka 50 shorthaul-destinationer under juli månad. Det finns dock vissa destinationer som tidigast börjar i augusti. Detta inkluderar inrikesvägen till Billund samt rutterna till Birmingham, Hannover, Tallinn, Poznan, Wroclaw, Prag, Florens och Larnaca.

På SAS har det varit nödvändigt att skapa en digital tjänst, SAS Travel Ready Center, där resenärer kan söka efter information om aktuella resebegränsningar samt ladda upp rese- och testcertifikat, så att det blir möjligt att undvika manuell incheckning och dokumentkontroll på flygplatser.

Just nu är det möjligt att använda SAS Travel Ready Center på alla resor från Skandinavien till Frankrike, Grekland, Italien, Portugal och Spanien samt mellan Oslo och Svalbard.