platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
RSS
rss_icon
Länkar
Flera SAS-flyg från Köpenhamns flygplats

SAS håller på att återuppta 12 europeiska rutter från CPH till både nordiska och sydeuropeiska destinationer. Detta ger företaget upp till cirka 60 rutter under sommaren.

Lusten att resa ökar till följd av vaccinutbyggnaden, lindring av resebegränsningar samt utsikterna att kunna använda det efterlängtade EU-coronapasset.

Därför har SAS valt att använda mer kapacitet från Köpenhamns flygplats, så att det blir möjligt att återuppta några av de rutter som har tillfälligt stängts av.

Chania på västra Kreta debuterade i sommarens trafikprogram redan den 15 maj och förra veckan blev det återigen möjligt att flyga direkt från CPH till Manchester. Detta kommer att följas under de kommande veckorna av Rom, Milano, Aten, Faro, Genève, Spilled, Amsterdam, Vágar (Färöarna), Reykjavik och Trondheim.

"Fler länder öppnar för inresa i sommar, vilket händer när fler människor vaccineras mot Covid-19 och infektionsnivåerna sjunker. Det öppnar för resor till populära semestermål, men också för resor till destinationer i regioner som många danskar är anslutna till eller har boende i", skriver SAS i ett pressmeddelande.

Med de kommande ruttöppningarna förväntas SAS flyga från Köpenhamn till cirka 50 shorthaul-destinationer under juli månad. Det finns dock vissa destinationer som tidigast börjar i augusti. Detta inkluderar inrikesvägen till Billund samt rutterna till Birmingham, Hannover, Tallinn, Poznan, Wroclaw, Prag, Florens och Larnaca.

På SAS har det varit nödvändigt att skapa en digital tjänst, SAS Travel Ready Center, där resenärer kan söka efter information om aktuella resebegränsningar samt ladda upp rese- och testcertifikat, så att det blir möjligt att undvika manuell incheckning och dokumentkontroll på flygplatser.

Just nu är det möjligt att använda SAS Travel Ready Center på alla resor från Skandinavien till Frankrike, Grekland, Italien, Portugal och Spanien samt mellan Oslo och Svalbard.