platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
flygnytt
Premiär för SAS direktflyg
från Luleå till London.
Den 20 april 2023
Medicinsk cannabiskongress
till Stockholms stadshus.
Flyg
Karl Eklund
ny chef för Stockholm Airports och Arlanda.
flygnytt
Norwegian utökar linjenätet
och börjar flyga från Stockholm Skavsta och Växjö Småland.
Omvärldsanalys
Nya tyska studier
med försiktigt optimistiska utsikter för möten och event.
mässor skapar möten
Växande intresse
för Automationsdagen.
Nytt jobb
Emil Ekberg,
ny GM på Nordic Light Hotel.
Kongress & Konsert
Renoveringen av Elmia
ger nya möjligheter.
Hotell
Prags hotellmarknad
fortsätter utvecklas positivt.
Kongress
Borås demokratiarbete
uppmärksammas internationellt i Grenoble.
RSS
rss_icon
Länkar
Flera SAS-flyg från Köpenhamns flygplats

SAS håller på att återuppta 12 europeiska rutter från CPH till både nordiska och sydeuropeiska destinationer. Detta ger företaget upp till cirka 60 rutter under sommaren.

Lusten att resa ökar till följd av vaccinutbyggnaden, lindring av resebegränsningar samt utsikterna att kunna använda det efterlängtade EU-coronapasset.

Därför har SAS valt att använda mer kapacitet från Köpenhamns flygplats, så att det blir möjligt att återuppta några av de rutter som har tillfälligt stängts av.

Chania på västra Kreta debuterade i sommarens trafikprogram redan den 15 maj och förra veckan blev det återigen möjligt att flyga direkt från CPH till Manchester. Detta kommer att följas under de kommande veckorna av Rom, Milano, Aten, Faro, Genève, Spilled, Amsterdam, Vágar (Färöarna), Reykjavik och Trondheim.

"Fler länder öppnar för inresa i sommar, vilket händer när fler människor vaccineras mot Covid-19 och infektionsnivåerna sjunker. Det öppnar för resor till populära semestermål, men också för resor till destinationer i regioner som många danskar är anslutna till eller har boende i", skriver SAS i ett pressmeddelande.

Med de kommande ruttöppningarna förväntas SAS flyga från Köpenhamn till cirka 50 shorthaul-destinationer under juli månad. Det finns dock vissa destinationer som tidigast börjar i augusti. Detta inkluderar inrikesvägen till Billund samt rutterna till Birmingham, Hannover, Tallinn, Poznan, Wroclaw, Prag, Florens och Larnaca.

På SAS har det varit nödvändigt att skapa en digital tjänst, SAS Travel Ready Center, där resenärer kan söka efter information om aktuella resebegränsningar samt ladda upp rese- och testcertifikat, så att det blir möjligt att undvika manuell incheckning och dokumentkontroll på flygplatser.

Just nu är det möjligt att använda SAS Travel Ready Center på alla resor från Skandinavien till Frankrike, Grekland, Italien, Portugal och Spanien samt mellan Oslo och Svalbard.