platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
RSS
rss_icon
Länkar
Kista Mobility Day: Ett tillfälle att lära mer om morgondagens transporter

Kista Mobility Day är ett årligt återkommande forum för erfarenhetsutbyte, samtal och möten om och omkring självkörande fordon och hållbara transportlösningar. I år hålls Kista Mobility Day 1 juni, som ett kostnadsfritt online-evenemang.

Kista Mobility Day är uppdelad i huvuddelarna Mobility Talks och Matchmaking.

Syftet med förmiddagspasset Mobility Talks är att ge deltagarna en unik inblick i framtiden, tillfälle att möta de som formar de mobila lösningarna, ta del av de senaste trenderna och insikt i vilka utmaningarna är. Politiska beslutfattare, företagsledare, och experter inom olika fält deltar, delar med sig av sin kunskap och berättar vad de vet idag om vad vi har framför oss.

Hur kommer våra liv att påverkas av förarlösa bilar, drönare och 5G – vad kan hända? Hur ser framtidens mobilitet ut ur andra perspektiv, om kvinnor skulle forma den? Är vi, våra städer och infrastrukturen redo för framtiden?

Bland talarna finns Anna König Jerlmyr, finansborgarråd Stockholms stad, Gustav Hemming från Region Stockholm, Magnus Leonhardt från Telia, Daniel Ode från Ericsson, Sofie Vennersten från Drive Sweden, Claes Herlitz från Ericsson, Marcus van Horik från Scania och många fler av de allra mest framträdande namnen inom vårt arbetsfält.

"Under Mobility talks får vi inte bara bevis på att politiken, näringslivet och den akademiska världen i många stycken har gemensamma idéer kring framtidens hållbara transportlösningar, utan också inblick i hur de samarbetar mot gemensamma visioner", säger Johanna Engman, vd på Kista Science City, organisationen bakom Urban ICT Arena.

Eftermiddagens Matchmaking är ett efterlängtat tillfälle för startups att möta företrädare för företag och offentliga organisationer och också lägga grunden för framtida samarbeten. Matchmaking hålls i samarbete med Ignite Sweden.

Under eftermiddagen hålls också eXplore Mobility, där startups ger koncentrerade presentationer av vad de arbetar med och vad de har att erbjuda potentiella samarbetspartners.