platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
flygnytt
Premiär för SAS direktflyg
från Luleå till London.
Den 20 april 2023
Medicinsk cannabiskongress
till Stockholms stadshus.
Flyg
Karl Eklund
ny chef för Stockholm Airports och Arlanda.
flygnytt
Norwegian utökar linjenätet
och börjar flyga från Stockholm Skavsta och Växjö Småland.
Omvärldsanalys
Nya tyska studier
med försiktigt optimistiska utsikter för möten och event.
mässor skapar möten
Växande intresse
för Automationsdagen.
Nytt jobb
Emil Ekberg,
ny GM på Nordic Light Hotel.
Kongress & Konsert
Renoveringen av Elmia
ger nya möjligheter.
Hotell
Prags hotellmarknad
fortsätter utvecklas positivt.
Kongress
Borås demokratiarbete
uppmärksammas internationellt i Grenoble.
RSS
rss_icon
Länkar
Kista Mobility Day: Ett tillfälle att lära mer om morgondagens transporter

Kista Mobility Day är ett årligt återkommande forum för erfarenhetsutbyte, samtal och möten om och omkring självkörande fordon och hållbara transportlösningar. I år hålls Kista Mobility Day 1 juni, som ett kostnadsfritt online-evenemang.

Kista Mobility Day är uppdelad i huvuddelarna Mobility Talks och Matchmaking.

Syftet med förmiddagspasset Mobility Talks är att ge deltagarna en unik inblick i framtiden, tillfälle att möta de som formar de mobila lösningarna, ta del av de senaste trenderna och insikt i vilka utmaningarna är. Politiska beslutfattare, företagsledare, och experter inom olika fält deltar, delar med sig av sin kunskap och berättar vad de vet idag om vad vi har framför oss.

Hur kommer våra liv att påverkas av förarlösa bilar, drönare och 5G – vad kan hända? Hur ser framtidens mobilitet ut ur andra perspektiv, om kvinnor skulle forma den? Är vi, våra städer och infrastrukturen redo för framtiden?

Bland talarna finns Anna König Jerlmyr, finansborgarråd Stockholms stad, Gustav Hemming från Region Stockholm, Magnus Leonhardt från Telia, Daniel Ode från Ericsson, Sofie Vennersten från Drive Sweden, Claes Herlitz från Ericsson, Marcus van Horik från Scania och många fler av de allra mest framträdande namnen inom vårt arbetsfält.

"Under Mobility talks får vi inte bara bevis på att politiken, näringslivet och den akademiska världen i många stycken har gemensamma idéer kring framtidens hållbara transportlösningar, utan också inblick i hur de samarbetar mot gemensamma visioner", säger Johanna Engman, vd på Kista Science City, organisationen bakom Urban ICT Arena.

Eftermiddagens Matchmaking är ett efterlängtat tillfälle för startups att möta företrädare för företag och offentliga organisationer och också lägga grunden för framtida samarbeten. Matchmaking hålls i samarbete med Ignite Sweden.

Under eftermiddagen hålls också eXplore Mobility, där startups ger koncentrerade presentationer av vad de arbetar med och vad de har att erbjuda potentiella samarbetspartners.