platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Nytt jobb
Sam Holmberg
tillbaka på Radisson Blu i Stockholm.

Årets Eventskåning 2021
till Albin Ganovic och Helsingborg Pride.
13-14 september
Möbelmässan Göteborg
tillbaka på Svenska Mässan i höst.
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023.
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
RSS
rss_icon
Länkar
Kista Mobility Day: Ett tillfälle att lära mer om morgondagens transporter

Kista Mobility Day är ett årligt återkommande forum för erfarenhetsutbyte, samtal och möten om och omkring självkörande fordon och hållbara transportlösningar. I år hålls Kista Mobility Day 1 juni, som ett kostnadsfritt online-evenemang.

Kista Mobility Day är uppdelad i huvuddelarna Mobility Talks och Matchmaking.

Syftet med förmiddagspasset Mobility Talks är att ge deltagarna en unik inblick i framtiden, tillfälle att möta de som formar de mobila lösningarna, ta del av de senaste trenderna och insikt i vilka utmaningarna är. Politiska beslutfattare, företagsledare, och experter inom olika fält deltar, delar med sig av sin kunskap och berättar vad de vet idag om vad vi har framför oss.

Hur kommer våra liv att påverkas av förarlösa bilar, drönare och 5G – vad kan hända? Hur ser framtidens mobilitet ut ur andra perspektiv, om kvinnor skulle forma den? Är vi, våra städer och infrastrukturen redo för framtiden?

Bland talarna finns Anna König Jerlmyr, finansborgarråd Stockholms stad, Gustav Hemming från Region Stockholm, Magnus Leonhardt från Telia, Daniel Ode från Ericsson, Sofie Vennersten från Drive Sweden, Claes Herlitz från Ericsson, Marcus van Horik från Scania och många fler av de allra mest framträdande namnen inom vårt arbetsfält.

"Under Mobility talks får vi inte bara bevis på att politiken, näringslivet och den akademiska världen i många stycken har gemensamma idéer kring framtidens hållbara transportlösningar, utan också inblick i hur de samarbetar mot gemensamma visioner", säger Johanna Engman, vd på Kista Science City, organisationen bakom Urban ICT Arena.

Eftermiddagens Matchmaking är ett efterlängtat tillfälle för startups att möta företrädare för företag och offentliga organisationer och också lägga grunden för framtida samarbeten. Matchmaking hålls i samarbete med Ignite Sweden.

Under eftermiddagen hålls också eXplore Mobility, där startups ger koncentrerade presentationer av vad de arbetar med och vad de har att erbjuda potentiella samarbetspartners.