platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
RSS
rss_icon
Länkar
Ska Bella Center i Köpenhamn säljas?

Den danska resetidningen Stand By uppger idag att Bella Center, Danmarks största mäss- och kongressanläggning, är till salu.

Visserligen säger styrelseordföranden David R Overby för BC Hopitality Group till tidningen att han varken kan bekräfta eller dementera uppgiften.

Bella Center, som ägs av BC Hospitality Group, äger också tre hotell: AC Hotel by Marriott Bella Sky med 814 rum, varav 100 är sviter, Crown Plaza Copenhagen Towers, med 366 rum, samt Marriott Copenhagen som har 406 rum.

Så sent som i början av 2021 markerades en milstolpe och nya tider hos BC Hospitality Group. Fram till slutet av 2020 marknadsfördes mötes- och konferensdelen som Comwell Conference Center Copenhagen (CCCC).

BC Hospitality Group valde att avsluta samarbetet efter tio år och affärsområdet är från den 1 januari i år en integrerad del av företaget under namnet Bella Sky Conference & Event.

BC Hospitality Groups nya multiarena och en utbyggnad av Bella Center Köpenhamn med ytterligare 14 000 kvadratmeter slutförs under året och BC Hospitality Group blir därmed Nordeuropas största mötes-, konngress- och eventanläggning.

Mäss- och kongressindustrin i hela världen genomgår just nu ett ekonomiskt stålbad. Enligt SVT igår står många svenska hotell inför ett konkurshot där man hänvisade till First Hotell Strand i Sundsvall med över 200 rum som inte längre klarade sin ekonomi och försattes i konkurs.

Nu drivs hotellet av en konkursförvaltare som håller hotellet öppet för det fåtal gäster som kommer. Enligt flera experter kommer många hotell att drabbas, detta trots att mycket har vänt, men det kanske redan är för sent?