platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Jacy’z intar ytterligare en våning i skyskrapan
– lanserar Sky Affairs.
september 2023
Draken
blir ny nöjesdestination i Göteborg.

The Winter Cycling Congress
kommer till Sverige.
100 bästa
Jönköping International Business School
förstärker sin position som en av Europas bästa handelshögskolor.
Halmstad
Ny hotellpartner
för bordtennislandslaget.
Net-zero 2050
Radisson Hotel Group
lanserar ultrasnabba laddningsstationer för elfordon i Sverige.
Påverkar hela mötesindustrs
Engångsmuggen ska bort
– forskning ska reda ut hur.
Världens största arkitekturfestivalen
Sara Kulturhus
vinner pris på World Architecture Festival,
50 000 aktiva
Göteborgsvarvet
delar ut 5,6 miljoner till idrotten.
flygnytt
Landvetter
välkomnar världens första kommersiella flyglinje som tankas med 50 procent hållbart flygbränsle.
RSS
rss_icon
Länkar
Ska Bella Center i Köpenhamn säljas?

Den danska resetidningen Stand By uppger idag att Bella Center, Danmarks största mäss- och kongressanläggning, är till salu.

Visserligen säger styrelseordföranden David R Overby för BC Hopitality Group till tidningen att han varken kan bekräfta eller dementera uppgiften.

Bella Center, som ägs av BC Hospitality Group, äger också tre hotell: AC Hotel by Marriott Bella Sky med 814 rum, varav 100 är sviter, Crown Plaza Copenhagen Towers, med 366 rum, samt Marriott Copenhagen som har 406 rum.

Så sent som i början av 2021 markerades en milstolpe och nya tider hos BC Hospitality Group. Fram till slutet av 2020 marknadsfördes mötes- och konferensdelen som Comwell Conference Center Copenhagen (CCCC).

BC Hospitality Group valde att avsluta samarbetet efter tio år och affärsområdet är från den 1 januari i år en integrerad del av företaget under namnet Bella Sky Conference & Event.

BC Hospitality Groups nya multiarena och en utbyggnad av Bella Center Köpenhamn med ytterligare 14 000 kvadratmeter slutförs under året och BC Hospitality Group blir därmed Nordeuropas största mötes-, konngress- och eventanläggning.

Mäss- och kongressindustrin i hela världen genomgår just nu ett ekonomiskt stålbad. Enligt SVT igår står många svenska hotell inför ett konkurshot där man hänvisade till First Hotell Strand i Sundsvall med över 200 rum som inte längre klarade sin ekonomi och försattes i konkurs.

Nu drivs hotellet av en konkursförvaltare som håller hotellet öppet för det fåtal gäster som kommer. Enligt flera experter kommer många hotell att drabbas, detta trots att mycket har vänt, men det kanske redan är för sent?