platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
och vinnaren är...
Tre kommuner
tävlar om att bli Sveriges DigitaliseringsKommun.
året-runt-destination
Skytteholm Hotell & Konferens expanderar
– bygger Nordiskt Spa och padelbanor.
nytt uppdrag
Andrea Jovell
på ny post i turismorganisationen SNDMO.
20 våningar högt
Sara kulturhus
– trä, hållbarhet och Spider-Man.
fint pris utdelat
Karin Franssons Mentorpris 2021
tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott.fint pris utdelat
Flygnytt
Emirates
vill anställa 3 500 nya medarbetare.
ny infrastruktur
Utvecklingsprojekt i Halmstad
får 200 000 kronor.
omvärldsanalys
Var flexibel, kreativ
och hitta nya sätt att underlätta för nätverken säger ABPCO:s undersökning.
flygnytt
Finnair störst på direktflyg till Asien
och USA från Arlanda: Erbjuder nu även direkttrafik till Los Angeles och New York.
hotellnytt
Scandic
fortsätter att utbilda morgondagens ledare.
RSS
rss_icon
Länkar
Ska Bella Center i Köpenhamn säljas?

Den danska resetidningen Stand By uppger idag att Bella Center, Danmarks största mäss- och kongressanläggning, är till salu.

Visserligen säger styrelseordföranden David R Overby för BC Hopitality Group till tidningen att han varken kan bekräfta eller dementera uppgiften.

Bella Center, som ägs av BC Hospitality Group, äger också tre hotell: AC Hotel by Marriott Bella Sky med 814 rum, varav 100 är sviter, Crown Plaza Copenhagen Towers, med 366 rum, samt Marriott Copenhagen som har 406 rum.

Så sent som i början av 2021 markerades en milstolpe och nya tider hos BC Hospitality Group. Fram till slutet av 2020 marknadsfördes mötes- och konferensdelen som Comwell Conference Center Copenhagen (CCCC).

BC Hospitality Group valde att avsluta samarbetet efter tio år och affärsområdet är från den 1 januari i år en integrerad del av företaget under namnet Bella Sky Conference & Event.

BC Hospitality Groups nya multiarena och en utbyggnad av Bella Center Köpenhamn med ytterligare 14 000 kvadratmeter slutförs under året och BC Hospitality Group blir därmed Nordeuropas största mötes-, konngress- och eventanläggning.

Mäss- och kongressindustrin i hela världen genomgår just nu ett ekonomiskt stålbad. Enligt SVT igår står många svenska hotell inför ett konkurshot där man hänvisade till First Hotell Strand i Sundsvall med över 200 rum som inte längre klarade sin ekonomi och försattes i konkurs.

Nu drivs hotellet av en konkursförvaltare som håller hotellet öppet för det fåtal gäster som kommer. Enligt flera experter kommer många hotell att drabbas, detta trots att mycket har vänt, men det kanske redan är för sent?