platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Nytt jobb
Sam Holmberg
tillbaka på Radisson Blu i Stockholm.

Årets Eventskåning 2021
till Albin Ganovic och Helsingborg Pride.
13-14 september
Möbelmässan Göteborg
tillbaka på Svenska Mässan i höst.
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023.
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
RSS
rss_icon
Länkar
Ska Bella Center i Köpenhamn säljas?

Den danska resetidningen Stand By uppger idag att Bella Center, Danmarks största mäss- och kongressanläggning, är till salu.

Visserligen säger styrelseordföranden David R Overby för BC Hopitality Group till tidningen att han varken kan bekräfta eller dementera uppgiften.

Bella Center, som ägs av BC Hospitality Group, äger också tre hotell: AC Hotel by Marriott Bella Sky med 814 rum, varav 100 är sviter, Crown Plaza Copenhagen Towers, med 366 rum, samt Marriott Copenhagen som har 406 rum.

Så sent som i början av 2021 markerades en milstolpe och nya tider hos BC Hospitality Group. Fram till slutet av 2020 marknadsfördes mötes- och konferensdelen som Comwell Conference Center Copenhagen (CCCC).

BC Hospitality Group valde att avsluta samarbetet efter tio år och affärsområdet är från den 1 januari i år en integrerad del av företaget under namnet Bella Sky Conference & Event.

BC Hospitality Groups nya multiarena och en utbyggnad av Bella Center Köpenhamn med ytterligare 14 000 kvadratmeter slutförs under året och BC Hospitality Group blir därmed Nordeuropas största mötes-, konngress- och eventanläggning.

Mäss- och kongressindustrin i hela världen genomgår just nu ett ekonomiskt stålbad. Enligt SVT igår står många svenska hotell inför ett konkurshot där man hänvisade till First Hotell Strand i Sundsvall med över 200 rum som inte längre klarade sin ekonomi och försattes i konkurs.

Nu drivs hotellet av en konkursförvaltare som håller hotellet öppet för det fåtal gäster som kommer. Enligt flera experter kommer många hotell att drabbas, detta trots att mycket har vänt, men det kanske redan är för sent?