nyheter
Bella Center växer
Bella Arena:
Ny arena i Köpenhamn med plats för 7 000 sittande gäster.
nytt jobb
Niklas Söderberg
lämnar SES som verksamhetschef.
världskongress
Stockholm en av finalisterna
för global museikongress 2025.
bra undersökning
Sponsorer är angelägna om att återvända till personliga möten
enligt från AIM Group Italien.
ny kunskap på väg
Viktig studie
visar att evenemangen är saknade.
nytt jobb
Sara Almkvist
ny vd för Växjö & Co.
hotellnyttt
Historisk tapetfabrik
inspiration när nytt hotell öppnar.
Rekordåret uteblev
Så påverkades mötes- och evenemangindustrin
i Uppsala av coronapandemin under 2020.
19 juni-31 oktober 2021
Ikoner
- fotografier av Larsåke Thuresson på Dunkers kulturhus, Helsingborg.
möten & Evenemang
Riksteatern, Sveriges största folkrörelse för scenkonst
förlägger sin kongress 2023 till Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Ska Bella Center i Köpenhamn säljas?

Den danska resetidningen Stand By uppger idag att Bella Center, Danmarks största mäss- och kongressanläggning, är till salu.

Visserligen säger styrelseordföranden David R Overby för BC Hopitality Group till tidningen att han varken kan bekräfta eller dementera uppgiften.

Bella Center, som ägs av BC Hospitality Group, äger också tre hotell: AC Hotel by Marriott Bella Sky med 814 rum, varav 100 är sviter, Crown Plaza Copenhagen Towers, med 366 rum, samt Marriott Copenhagen som har 406 rum.

Så sent som i början av 2021 markerades en milstolpe och nya tider hos BC Hospitality Group. Fram till slutet av 2020 marknadsfördes mötes- och konferensdelen som Comwell Conference Center Copenhagen (CCCC).

BC Hospitality Group valde att avsluta samarbetet efter tio år och affärsområdet är från den 1 januari i år en integrerad del av företaget under namnet Bella Sky Conference & Event.

BC Hospitality Groups nya multiarena och en utbyggnad av Bella Center Köpenhamn med ytterligare 14 000 kvadratmeter slutförs under året och BC Hospitality Group blir därmed Nordeuropas största mötes-, konngress- och eventanläggning.

Mäss- och kongressindustrin i hela världen genomgår just nu ett ekonomiskt stålbad. Enligt SVT igår står många svenska hotell inför ett konkurshot där man hänvisade till First Hotell Strand i Sundsvall med över 200 rum som inte längre klarade sin ekonomi och försattes i konkurs.

Nu drivs hotellet av en konkursförvaltare som håller hotellet öppet för det fåtal gäster som kommer. Enligt flera experter kommer många hotell att drabbas, detta trots att mycket har vänt, men det kanske redan är för sent?