platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Expo 2020 är Dubais flaggskepp, ett globalt event som kommer att berätta om framtiden inom global turism, affärer och evenemang

• Ett framgångsrikt personligt möte med Expo-deltagare visar att Dubai åter är öppet för affärer

• Första världsutställningen i arabvärlden är en återspegling av nationens framtidsinriktade vision

• Expo 2020 kommer att locka affärsresenärer och turister samt fortsätta utveckla mötesindustrin

 

DET framgångsrika mötet ansikte mot ansikte mellan fler än 370 delegater inför Expo 2020-öppnandet i oktober visar att nästa världsutställning kommer att bli en av Dubais största framgångshistorier - en global upplevelse som kommer att visa emiratets öppenhet och säkerhet för alla besökare och ytterligare utveckla emiratets redan blomstrande affärsturismindustrin.

Efter det två dagar långa International Participants Meeting (IPM), som välkomnade delegater från 173 av Expo 2020:s 190 deltagande länder, säger hennes excellens Reem Al Hashimy, UAE:s minister för internationellt samarbete och generaldirektör för Expo 2020 Dubai och hans excellens Helal Saeed Al Marri, generaldirektör för Dubais avdelning för turism och handelsmarknadsföring (DTCM), samt generaldirektör för Dubai World Trade Center Authority och medlem av Expo 2020 Dubai Higher Committee, att den vision Dubai har och att vara värd för den kommande världsutställningen, ska skapa ett Expo som ska inspirera besökare från hela världen.

”Sedan planeringsstadiet har vi arbetat hand i hand med DTCM för att leverera en utställning som kommer att locka besökare från hela världen och göra Dubai och UAE stolta. När världen förändrades har vi också anpassat oss och tack vare vårt samarbete med DTCM har vi skapat en utställning som kommer att glädja och inspirera upptäcktsresande och entreprenörer, barn och farföräldrar, turister och nyfikna som vill uppleva framtiden - nu", säger hennes excellens Reem Al Hashimy.

”Sedan starten har Dubai exemplifierat vad det innebär att lyckas mot alla odds, stigande med värdighet och beslutsamhet att bli en ekonomisk motor och ett livligt nav för resenärer från hela världen. Att sätta nya riktmärken är inbäddat i vår etos, och för detta ändamål ser vi Expo 2020 Dubai som en global ledstjärna där vi alla är idag", säger hans excellens Al Marri.

”Ingen kunde ha räknat med hur Covid-19 skulle förändra vår verklighet så definitivt, och ändå, precis som resten av världen, pausade, reflekterade och uthärdade Dubai och Expo 2020 genom oöverträffade utmaningar, med vår medfödda omöjliga anda, för att återuppstå starkare och mer optimistisk för vår kollektiva framtid".

Genomförandet av en gradvis ekonomisk återgång började Dubai välkomna turister i juli 2020 - när stadens första events efter avstängningen hölls - och har sedan dess förblivit öppen för världen, vilket förstärker det förnyade behovet av globala affärs- och fritidsresor.

Hans excellens tillade: ”Dubai har framgångsrikt utnyttjat sin stegvisa ekonomiska återöppning som prioriterat säkerhet samtidigt som effekterna av pandemin minimeras - ett tillvägagångssätt som gör oss väl positionerade för att leda en återhämtning efter pandemin. Som ett blomstrande turismmål och ett globalt centrum för möten, incentiveresor, kongresser, konferenser och utställningar (MICE) ser vi fram emot att välkomna fler av världens affärs- och fritidsresenärer till Dubai under de kommande månaderna".

“Vårt nya Dubai Exhibition Centre (DEC), som ligger inom Expo 2020 området i Dubai, var värd för sitt första evenemang vid mötet med Expos internationella deltagare, blir också en signaturlokal under Expo 2020 och genom sitt arv, ger nya nätverksmöjligheter för en global publik som katalyserar industri, företag och marknader och driver ekonomisk tillväxt i vår region och världen".

Inriktade på Dubais framtidsfokuserade strategier, kommer Expo 2020 Dubai att utveckla regionens redan blomstrande turism- och evenemangsindustri, och den stora anläggningen som heter DEC - har 45 000 kvm, toppmoderna och mångsidiga möjligheter som redan till 80 procent är bokad under Expo-tiden - kommer också att spela en grundläggande roll för att lockabåde  nationella och internationella affärsresenärer.

En viktig symbol för Expos långsiktiga affärs- och turismarv, DEC, är en av de permanenta byggnaderna som kommer att behållas efter att Expo 2020 stänger sina dörrar och utgör en del av District 2020, ett nytt urban innovationsekosystem och modellerar framtidens globala samhälle.

Från 1 oktober 2021 till 31 mars 2022 kommer Expo 2020 att sammanfalla med 50-årsjubileet för Förenade Arabemiratens grundande och belysa landets roll som en global knutpunkt för människor, idéer och innovation. Besökare från hela världen uppmanas att delta i skapandet av en ny värld, eftersom de upptäcker livsförändrande innovationer som kommer att få en meningsfull, positiv inverkan på både människor och planeten.