platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Jula Hotell köper Hotell Gyllene Uttern

Jula Holdingkoncernens hotellverksamhet, Jula Hotell, köper nu Gyllene Uttern. Hotell Gyllene Uttern, beläget strax söder om Gränna vid Vättern, och har en rik historia som startade 1933 som Sveriges första motell och vägkrog.

"Det är en fantastisk anrik anläggning med en unik historia, miljö atmosfär. Hotellet har verkligen ett bra läge utmed E4:an, i ett område som gjort för fritid och rekreation, i den underbara Grännabygden med fin natur och med en härlig utsikt över Vättern och Visingsö", säger Karl-Johan Blank, Jula Holdingkoncernens ägare och koncernchef.

Planen är att öppna upp verksamheten redan till sommaren, givetvis med respekt för hur corona-restriktionerna utvecklas.

"Det finns verkligen stor potential i den här unika anläggningen med tillhörande stora markområde med utsikt över Vättern och närhet till fantastiska naturmiljöer med möjlighet till fritidsaktiviteter som golf, jakt, cykel och vandring. Anläggningen är även en upplevelse i sig själv med riddarsal och slottskapell. Det här är ett ställe som jag själv besökt ibland och verkligen gillar. När det nu blev läge passade denna pärla väl in i vår växande hotellverksamhet. Det är ett stort ansvar att värna och utveckla den historiska fastigheten", säger Karl-Johan Blank.

Slottskapellet på Gyllene Uttern har inspiration från slottskapellet på Läcköslott.

Hotell Gyllene Uttern har 51 rum och nästan samtliga har sjöutsikt över Vättern. Restaurangen har plats för 250 personer. Konferensanläggningen är väl utvecklad i olika inspirerande miljöer. Hotellet har den välkända kaffestugan med uteservering och härlig utsikt, och på området finns även en stugby.

"Det ska bli jätteroligt att driva och utveckla Gyllene Uttern. Vi ser stora möjligheter i denna fina anrika anläggning med ett helt fantastiskt läge med närheten till Gränna och Jönköping. Vi gör nu en omstart av hotellverksamheten med siktet inställt på att kunna öppna upp redan till sommarsäsongen", säger Mikaela Grundström.

2019 gick Jula Hotell upp i Jula Holdingkoncernen och 2020 förvärvades Skara Stadshotell. Med köpet av Gyllene Uttern börjar hotellkedjan nu att växa fram.

"Det är en spännande resa som vi är inne på. När jag började som hotell-vd fanns det tydliga ambitioner att utveckla och expandera verksamheten. Nu ser vi att kedjan verkligen börjar ta form med tre fina hotell", säger Mikaela Grundström, vd för Jula Hotell.

Siktet är nu inställt på att fortsätta expansionen på den svenska marknaden.

---------------------------------------------------------------------------------------------------Jula Hotell

Jula Hotell är Jula Holdingkoncernens hotellverksamhet. Idag finns tre hotell i koncernen, Jula Hotell Konst Konferens, Jula Hotell Stadt Kongress och Jula Hotell Gyllene Uttern.

 

Jula Hotell Konst Konferens är en fullskalig hotell- och konferensanläggning med 290 bäddar och plats för 300 matgäster, strategiskt beläget i Skara vid E20. Hotellet hyser en unik konstsamling med äkta konst av Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Bengt Lindström, Peter Dahl & Jenny Nyström. Hotellet är även utrustat med skygym och bastu på den översta våningen vilket erbjuder en fantastisk utsikt över Skara.

 

Jula Hotell Stadt Kongress är det anrika stadshotellet beläget mitt i Skara. Hotellet har bland annat egen kongresshall och en unik festsal.

 

https://www.julahotell.se/

-------------------------------------------------------------------------------------------------Jula Holding

Jula Holdingkoncernen har utvecklats under några år med verksamheter inom Retail, Fastigheter, Finans, Logistik, Miljö, Energi och Hotell.

Retailföretagen Jula och Hööks ingår i Jula Holdingkoncernen tillsammans med Wästgöta Finans, Jula Logistics, G&K Blanks Fastigheter, Jula Hotell och Jula Energi & Miljö.

 

Koncernens huvudkontor finns i Skara, Sverige. Koncernen har cirka 4000 anställda och 2020 omsattes cirka 9,8 miljarder SEK.

https://julaholding.com/

------------------------------------------------------------------------------------------------Jula

Jula, koncernens ursprung, grundades 1979 som ett familjeföretag. Karl-Johan Blank, Julas ägare, har varit med från starten och byggt upp företaget.

Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Detta erbjuds via en stark e-handel och totalt 110 varuhus, 58 i Sverige, 37 i Norge och 15 i Polen.