platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
och vinnaren är...
Tre kommuner
tävlar om att bli Sveriges DigitaliseringsKommun.
året-runt-destination
Skytteholm Hotell & Konferens expanderar
– bygger Nordiskt Spa och padelbanor.
nytt uppdrag
Andrea Jovell
på ny post i turismorganisationen SNDMO.
20 våningar högt
Sara kulturhus
– trä, hållbarhet och Spider-Man.
fint pris utdelat
Karin Franssons Mentorpris 2021
tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott.fint pris utdelat
Flygnytt
Emirates
vill anställa 3 500 nya medarbetare.
ny infrastruktur
Utvecklingsprojekt i Halmstad
får 200 000 kronor.
omvärldsanalys
Var flexibel, kreativ
och hitta nya sätt att underlätta för nätverken säger ABPCO:s undersökning.
flygnytt
Finnair störst på direktflyg till Asien
och USA från Arlanda: Erbjuder nu även direkttrafik till Los Angeles och New York.
hotellnytt
Scandic
fortsätter att utbilda morgondagens ledare.
RSS
rss_icon
Länkar
Finnair återinför flyg från Sverige till Asien och USA

När allt fler blir vaccinerade och många länder öppnar upp igen börjar Finnair nu successivt utöka sitt flygschema. Redan nu kan resenärer boka den snabbaste vägen till Thailands vita stränder i vinter. Även flyg från Arlanda och Landvetter till USA blir tillgängliga redan till sommaren. För dem som vill hålla sig inom de nordiska gränserna erbjuder Finnair nu även direktflyg till Helsingfors från Visby.

Riktlinjerna för resandet förväntas att ändras under sommaren i takt med att allt fler blir vaccinerade mot Covid-19. Från och med den 11:e maj kan de som har vaccinerats visa upp sitt intyg på detta istället för ett färskt negativt provsvar. I sommar börjar Finnair med flyg till Chicago och Los Angeles och ökar frekvensen av flygen till New York.

Detta är ett ypperligt tillfälle för den som längtar tillbaka till New Yorks gator eller kanske har fått skjuta upp den där bilturen längs med Highway 1. Vill man istället avvakta till vintern är det möjligt att boka ett flyg för en vinterresa till Thailands stränder redan nu.

För dem som vill hålla sig mer på hemmaplan erbjuder Finnair nu även direktflyg från Visby till Helsingfors.

"Pandemin till trots har vi haft dagliga förbindelser. Då vaccineringen ser ut att gå i rätt riktning i flera länder ökar även vi successivt vår kapacitet. Vi fortsätter att erbjuda våra kunder Finnair Corona Cover och har infört åtgärder under själva flygningen för att minimera smittorisken som redan är bevisat låg under flygningen. Utöver detta har vi uppdaterat vår biljettpolicy så att resenärerna enkelt kan anpassa sin resplan", säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef Finnair.

Eftersom riktlinjerna kring vart man får resa i sommar inte går att förutspå helt så har Finnair fortsatt ökad flexibilitet kring ombokning av resor. Finnair introducerar i slutet av maj även en AI-driven lösning för sina kunder. Det här innebär att användaren på Finnairs hemsida kan hålla sig uppdaterad på de senaste restriktionerna i de olika länderna och planera sin resa utefter detta.

"Det är förstås med stor lättnad som vi ser att allt fler blir vaccinerade. Det är samtidigt otroligt viktigt men också svårt att hålla sig uppdaterad på den senaste informationen i de olika länderna. Självklart vill vi fortsätta att erbjuda våra kunder alla verktyg de behöver för att planera sitt resande. Därför kommer vi erbjuda den här AI-lösningen så att de kan hålla sig ständigt uppdaterade", säger Robert Lönnblad.

Med hjälp av det nya verktyget på Finnair.com kan användaren planera resan genom en interaktiv karta som ger en tydlig översikt på vardera lands status. Detta ska underlätta för resenärerna i sommar.

Tillgängliga resmål från Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter sommaren 2021:

 

Asien

Bangkok, Hong Kong, Singapore och Tokyo.

 

Nordamerika

Chicago, Los Angeles och New York.

 

Europa

Amsterdam, Rom, Palma, London och Helsingfors är exempel på några destinationer.

 

För hela listan över tillgängliga resmål sommaren 2021 klicka här.