nyheter
Bella Center växer
Bella Arena:
Ny arena i Köpenhamn med plats för 7 000 sittande gäster.
nytt jobb
Niklas Söderberg
lämnar SES som verksamhetschef.
världskongress
Stockholm en av finalisterna
för global museikongress 2025.
bra undersökning
Sponsorer är angelägna om att återvända till personliga möten
enligt från AIM Group Italien.
ny kunskap på väg
Viktig studie
visar att evenemangen är saknade.
nytt jobb
Sara Almkvist
ny vd för Växjö & Co.
hotellnyttt
Historisk tapetfabrik
inspiration när nytt hotell öppnar.
Rekordåret uteblev
Så påverkades mötes- och evenemangindustrin
i Uppsala av coronapandemin under 2020.
19 juni-31 oktober 2021
Ikoner
- fotografier av Larsåke Thuresson på Dunkers kulturhus, Helsingborg.
möten & Evenemang
Riksteatern, Sveriges största folkrörelse för scenkonst
förlägger sin kongress 2023 till Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
10-årsjubileum för Australiens hälsovårdsvecka

Den 17-18 mars 2021 återvände International Quality & Productivity Center Pty Limited (IQPC) med Australian Healthcare Week till ICC Sydney som den första stora mässan som genomfördes i en säker Covid-miljö i mässcentret sedan Covid-19 pandemin drabbade hela världen.

Evenemanget lockade 4500 deltagare som var där också kroppsligen dessutom deltog fler än 150 utställare på och ytterligare 400 delegater som var registrerade för att delta i kongressen som genomfördes parallellt under tvådagarsevenemanget.

Det var fjärde gången som IQPC genomfördes på ICC Sydney, och här deltog lokala och regionala delegationer som representerade ett brett tvärsnitt av det australiska sjukvårds- och medicinska landskapet. Här samlades man på Australian Healthcare Week för att genomföra professionellt lärande, kunskapsöverförande samt nätverka ansikte mot ansikte för första gången på över 12 månader.

ICC Sydneys rigorösa EventSafe-driftprotokoll, som i denna väldigt stora mäss-, kongress- och kulturanläggning har ett stort utbud av multifunktionsutrymmen och genom många år haft världsklassevent i huset gav också organisatörerna på IQPC praktiska säkerhetsåtgärder, flexibla samarbetslösningar för evenemangshantering, samt tillhandahöll en optimal miljö inrättad för att lyckas leverera detta viktiga event. Den levande mässan skapade överväldigande positiva upplevelser för arrangören, delegaterna, utställarna, arenan, leverantörerna och den bredare industrin.

Det man kan undra är varför detta går att genomföra i Australien, men inte i Sverige där kunskaper och kunnande finns när det gäller samtliga våra stora mässanläggningar. Klart vi också skulle kunna genomföra Covid-säkra arrangemang.