platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Dörrarna öppnas
Borås fylls av besökare igen
tre kongresser samma vecka plus EM-kval i fotboll för F16.
27 oktober
Ny dansk-svenskjobbmässa
på Malmömässan.
Cool konst
Tre dolda kulturgårdar
i Litauens främsta städer.
Flygnytt
AMF investerar 200 miljoner
i flygbolaget BRA.
skapar stark position
Hybrid+,
ny metod för mötesupplevelser lanseras av Göteborg & Co.
Hotellnytt
Scandic rapporterar starkt resultat
och kassaflöde för tredje kvartalet 2021.
öppnar maj 2022
Prisbelönt Auschwitz-utställning
kommer till Malmö.
Framtidens städer
Undersökning:
Lund är en av världens smartaste städer.
30 November–2 december
Följ med Meetings International till IBTM World i Barcelona
Var med när världen öppnar igen.
13–16 november 2022
Krakow blir värd för Icca-kongressen 2022
En enorm framgång inte bara för staden, utan för hela landet.
RSS
rss_icon
Länkar
Nu lanseras Nordic Future Food – ny konferens och mötesplats på Kistamässan

Nordic Future Food - mötesplatsen för framtidens livsmedel lanseras nu i Stockholm och är den största och mest omfattande i sitt slag som någonsin gjorts för den Svenska och Nordiska livsmedelsindustrin.

Livsmedelsindustrin är idag Sveriges tredje största industri och utgör 8 % av svensk tillverkningsindustri. Branschen sysselsätter över 50.000 människor och omsätter ca 200 miljarder kronor årligen. Idag saknar livsmedelsindustrin en gemensam mötesplats. Med Nordic Future Food, nordens ledande konferens och de två parallella mötesplatserna Framtidens Livsmedel 2022 och FoodTech 2022, bildar de tre eventen en gemensam arena för att utveckla morgondagens livsmedelsindustri.

Arrangemanget knyter bland annat an till regeringens vision om en ökad export av svenska livsmedel. Samt till de behov och krav som konsumenterna ställer framöver gällande svenskproducerat, premiumprodukter, hälsosamma livsmedel och hållbar produktion med lågt klimatavtryck.

”I Almedalen 2018 fick vi i uppdrag att se över möjligheten att skapa en gemensam branschöverskridande mötesplats för hela livsmedelsindustrin", säger Peter Wanderydz Styrelseordförande för Nordic Future Food. Mötesplatsen är resultatet av de tankarna. Här skall branschen träffas för att utveckla livsmedelsindustrin för framtiden när det gäller produktutveckling, tillverkningsprocesser och färdiga produkter med lågt klimatavtryck", säger Peter Wanderydz.

Mötesplatsen kommer välkomna 3 000 – 4 000 beslutsfattare från Sverige och Norden till två fullmatade dagar som leder till inspiration, innovation, kompetensutveckling och nätverkande som ger nya relationer och affärer för att främja svensk livsmedelsindustri i framtiden.

 

Bilden: Ny konferens och mässa för hela livsmedelsbranschen

www.liveexpo.se och www.nordicfuturefood.se

-------------------------------------------------------------------------------------------------Live Expo arrangerar mässor, möten, konferenser och events på den skandinaviska marknaden.