platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
mässor skapar möten
Stockholm Furniture & Light Fair
storsatsar på 2022 - skandinavisk design får större fokus än någonsin tidigare.
hotellutveckling
Pride House
checkar in på Clarion Hotel Stockholm.
mötesskapare
Internetstiftelsen
öppnar ett nordiskt chapter för World Wide Web Consortium, W3C.

Ny guide planerar Skånerundan
– lokala drycker kombineras med mat, cykling, vandring och kultur.
RSS
rss_icon
Länkar
Turismen i Victoria får 1,1 miljarder kronor för att skapa fler stora evenemang

Regeringen i delstaten Victoria, Australien, som inkluderar staden Melbourne, har skapat en färdplan som ska hjälpa Victorias turism- och evenemangindustri efter både svåra bränder och pandemin.

Martin Pakula som är minister för turism, sport och större evenemang lanserar en fyraåriga plan för återhämtning och reformering av besöksnäringen vid den nyligen genomförda turismkonferensen.

Planen tar upp stöd för en snabb återhämtning för den inhemska marknaden och ett ramverk för att bygga en motståndskraftig sektor som möjliggör långsiktig tillväxt. Det stöds av en investering på 4,4 miljarder kronor med målet att uppnå 245 miljarder kronor i intäkter till juni 2024.

Planen beskriver strategier för att locka fler internationella, men också nationella besökare genom att satsa mer på marknadsföring, utveckla fler regionala turismsatsningar och säkerställa statligt samarbete.

Victorias turismindustri har drabbat hårt med en beräknad nettoförlust på 136 miljarder kronor  bara under år 2020 på grund av effekterna av pandemin, vilket motsvarar en nedgång med 60 procent från de föregående 12 månaderna.

Investeringen på 4,4 miljarder kronor i sektorn inkluderar 3,3 miljarder kronor i initiativ som tillkännagivits i Victorian Tourism Recovery Package och en ökning på 1,1 miljard kronor till Major Events Fund för att säkra fler stora events, kongresser och mässor.

"Viktorias turism är oerhört viktig när det gäller antalet jobb - det är därför vi har utvecklat en strategi för att säkerställa att sektorn kan fortsätta att återhämta sig från den allvarliga nedgången under det förra året", säger Pakula.

"Nya och förbättrade attraktioner kommer att ge fler besökare, och tydlig planering och stark marknadsföring kommer att säkerställa en snabb återhämtning på den inhemska marknaden och bygga motståndskraft för framtiden."