platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
11-12 maj 2022, Kistamässan
Internationell konferens och mässa
inom Smart City kommer till Stockholm.
möten & Affärer
Nine Yards
går samman med Eventyr.
5-6 feb kostnadsfritt
Science Week 2-6 februari
för en hållbar värld - 60 programpunkter som livesänds digitalt.
upp till 30 personer
Scandic stärker erbjudandet för digital självbetjäning
– gäster kan nu boka möten direkt på webben.
11-12 mars 2022
Karlstad får ny golfmässa
– Scandinavian Golf Fair.
safety & Security
Norge utsetts till världens säkraste land
UAE kom på andra plats, men är säkrast när han går ensam.
30 intervjuer
Forskningsrapport om hybridevent släppt av IAPCO och AIPC
Inblick i hur hybridevent har utvecklats och de möjliga vägarna framåt.
30 nov - 2 dec 2021
Mötesindustrin återförenades på IBTM World Barcelona 2021
Hyllas som enorm framgång av både besökare och av arrangörerna.
8-12 februari 2022
Stockholm Furniture & Light Fair lanserar nytt seminariekoncept
Får ny form och tar grepp om branschens viktigaste frågor.
RSS
rss_icon
Länkar
Ess Group toppar sin hotellista med 28 våningar och 100 meter

Det som började med Ystad Saltsjöbad, lilla fina Villa Strandvägen, strax där bredvid, sedan Falkenberg Strandbad, Bellora på Avenyn, Pigalle vid Brunnsparken, Steam i Västerås, MJ:s i Malmö, Ellery Beach Hotel på Lidingö, tog därefter steget över sundet till klassiska Marienlyst och sedan iväg till Norge med Fyri.  Nu kommer grädden på moset, pärlan bland pärlor, Jimmyz i Göteborgska Gårda, ett mini LasVegas som kommer att väcka uppseende också internationellt. 28 våningar och 100 meter högt.

Redan hösten 2022 ska Jimmyz stå färdigt, huset har redan nått sin fulla höjd och om bara några veckor sitter fasaden där den ska vara och den är vacker och futuristisk.

Jimmys är Ess Groups största satsning hittills. De går in med 100 miljoner i projektet och fastighetsägaren Platzer investerar runt en miljard.

För de pengarna får man inte bara 233 hotellrum utan här ska finnas restauranger, pooler, karaoke, biograf, spa och ett aktivitetscenter med allt från pingisbord och brädspel.

Jonas Stenberg, som är vd för Ess Group, ser sig inte som en direkt konkurrent till andra stora turistmål i Göteborg med det nya hotellet, utan snarasre som ett komplement. Jonas Stenbergs egen vision är att göra hotellet till en destination i sig, vilket är ett genomgående tema för Ess Group, när man tittar på tidigare satsningar.

Han tror att affärsresemarknaden rasar ned till 60 procent av vad den var och är glad över att Jimmys är till för privatgäster i första hand. Men hur marknaden kommer att se ut på 5-10 år vet ju naturligtvis ingen. Möten mellan människor har ju alltid funnits och det fins en stor längtan bland väldigt många människor att när vi väl fått vaccineringen att bita vill de flesta av oss ha tillbaka livet ungefär som det var tidigare.

 

Fakta om världens hotell

Det finns idag +700 000 hotell i världen. Omsättningen under 2018 var över 500 miljarder amerikanska dollar. 50 751 av alla dessa hotell finns i Europa. Italien hade 2017 hela 1 086 910 hotellrum, flest av alla länder i Europa. Just nu byggs det runt 6000 hotell i hela världen. Ytterligare 3 000 är under planering. Thailand har flest hotell med 1250. 2019 nådde de Europeiska hotellen en bokningsgrad på häpnadsväckande 72,2 procent. En höjning från 60.5 procent tio 2009. Dyraste sviten på ett hotell i världen är the Empathy Suite på Palm Casino resort i Las Vegas kostar 100 000 dollar per natt.