platsannonser
Chef Akademikonferens
PCO för SLU, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Radisson Red i Oslo
satsar på hållbarhet och kultur.

visitBerlin:
11 miljoner övernattningar under första halvåret 2022.
positiv utveckling
Sigtunahöjden erbjuder personal bättre villkor
när hela mötesindustrin skriker efter folk.
MässNytt
Formex
öppnar den 23 augusti.
hotellnytt
Radisson Resort Plaza Skiathos
öppnar på Sporaderna.
nytt jobb
Easyfairs
utser Joachim Warnberg till tillfällig vd.
Event
Stor kongress för stadsträdgårdsmästare i Uddevalla i höst
Fokus på stadens parker, grönska och framtidsspaning inom stadsutveckling och hållbarhet.
flygtrafik
SAS satsar på Sälenfjällen och lanserar två nya linjer till Scandinavian Mountains Airport
Flyger internationella gäster direkt till flygplatsen från både Köpenhamn och Aalborg.
ny undersökning
Affärsresorna blir allt färre men allt mer ändamålsenliga
Enligt europeiska företagsledare är detta att vänta i en post-pandemisk värld.
Den 28-29 september
Dubai värd för megaturism-event
MENA Attractions & Destinations Forum 2022 förväntas locka över 300 aktörer.
RSS
rss_icon
Länkar
Matrundan Gränna utvecklar konceptet till Mat runt Gränna

Intresset för hållbar matkonsumtion ökar och allt fler vill köpa närproducerad mat. Mat som är bra för hälsan och klimatet. Mat som bidrar till ett öppet landskap, en levande landsbygd och en biologisk mångfald. Projektet Matrundan Gränna, som startade som en eventhelg, tar nu ett steg till för att prata mat runt Gränna året om.

Matrundan Gränna startade 2020 genom ett initiativ där lokala företagare i ett projekt av Gränna Näringslivsförening gick samman för att lyfta det goda och vackra runt Gränna under en eventhelg vid Kristi himmelsfärdshelgen. På grund av pandemin valde man under våren att tillfälligt ställa om projektet att istället fokusera på att sprida ut besöken under hela sommaren och på ett coronasäkert sätt bjuda in besökare att upptäcka och uppleva en öppen landsbygd.

Nu tar projektet ytterligare ett steg och profilerar om konceptet till ”Mat runt Gränna” för att fortsätta stärka och lyfta aktörerna året runt. Eventhelgen ”Matrundan Gränna” utvecklas än mer och kommer anordnas 24-26 september då deltagarna bjuder in till öppet hus och bl a gläntar på dörren till tillverkning och låter besökaren provsmaka lokala delikatesser.

"Genom att bredda Matrundan till ett koncept Mat runt Gränna som löper året runt skapar vi större förutsättningar för deltagarna att anordna fler och olika typer av events och aktiviteter vilket ger fler tillfällen för deltagare och besökare att mötas", säger Bo Segersson, projektledare Mat runt Gränna. Förändringen har uppskattats stort av deltagarna som ser det som en mycket positiv utveckling, fortsätter han.

Förutom de 35 engagerade producenterna och entreprenörerna som är deltagare och Gränna Näringslivsföring stöttas projektet av organisationen Biosfärområde Östra Vätterbranterna, Jönköpings Kommuns näringslivsavdelning och Destination Jönköping.

 

Bilden: Ny profil för "Mat runt Gränna" framtagen av Emma Råsberg, Destination Jönköping