platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Dörrarna öppnas
Borås fylls av besökare igen
tre kongresser samma vecka plus EM-kval i fotboll för F16.
27 oktober
Ny dansk-svenskjobbmässa
på Malmömässan.
Cool konst
Tre dolda kulturgårdar
i Litauens främsta städer.
Flygnytt
AMF investerar 200 miljoner
i flygbolaget BRA.
skapar stark position
Hybrid+,
ny metod för mötesupplevelser lanseras av Göteborg & Co.
Hotellnytt
Scandic rapporterar starkt resultat
och kassaflöde för tredje kvartalet 2021.
öppnar maj 2022
Prisbelönt Auschwitz-utställning
kommer till Malmö.
Framtidens städer
Undersökning:
Lund är en av världens smartaste städer.
30 November–2 december
Följ med Meetings International till IBTM World i Barcelona
Var med när världen öppnar igen.
13–16 november 2022
Krakow blir värd för Icca-kongressen 2022
En enorm framgång inte bara för staden, utan för hela landet.
RSS
rss_icon
Länkar
Matrundan Gränna utvecklar konceptet till Mat runt Gränna

Intresset för hållbar matkonsumtion ökar och allt fler vill köpa närproducerad mat. Mat som är bra för hälsan och klimatet. Mat som bidrar till ett öppet landskap, en levande landsbygd och en biologisk mångfald. Projektet Matrundan Gränna, som startade som en eventhelg, tar nu ett steg till för att prata mat runt Gränna året om.

Matrundan Gränna startade 2020 genom ett initiativ där lokala företagare i ett projekt av Gränna Näringslivsförening gick samman för att lyfta det goda och vackra runt Gränna under en eventhelg vid Kristi himmelsfärdshelgen. På grund av pandemin valde man under våren att tillfälligt ställa om projektet att istället fokusera på att sprida ut besöken under hela sommaren och på ett coronasäkert sätt bjuda in besökare att upptäcka och uppleva en öppen landsbygd.

Nu tar projektet ytterligare ett steg och profilerar om konceptet till ”Mat runt Gränna” för att fortsätta stärka och lyfta aktörerna året runt. Eventhelgen ”Matrundan Gränna” utvecklas än mer och kommer anordnas 24-26 september då deltagarna bjuder in till öppet hus och bl a gläntar på dörren till tillverkning och låter besökaren provsmaka lokala delikatesser.

"Genom att bredda Matrundan till ett koncept Mat runt Gränna som löper året runt skapar vi större förutsättningar för deltagarna att anordna fler och olika typer av events och aktiviteter vilket ger fler tillfällen för deltagare och besökare att mötas", säger Bo Segersson, projektledare Mat runt Gränna. Förändringen har uppskattats stort av deltagarna som ser det som en mycket positiv utveckling, fortsätter han.

Förutom de 35 engagerade producenterna och entreprenörerna som är deltagare och Gränna Näringslivsföring stöttas projektet av organisationen Biosfärområde Östra Vätterbranterna, Jönköpings Kommuns näringslivsavdelning och Destination Jönköping.

 

Bilden: Ny profil för "Mat runt Gränna" framtagen av Emma Råsberg, Destination Jönköping