nyheter
Säkerhet
Internationella CPTED
organisationens kongress 2021 till Helsingborg.
Hide and Seek
Högskolan Kristianstad
nominerad till Stora Kommunikationspriset.
hållbar stadsutveckling
Avsiktsförklaring mellan Johanneberg Science Park
och Landvetter Södra Utveckling AB.
hotellnytt
Första Radisson Individuals i Baltikum
öppnar sina dörrar i Tallinn.
nytt jobb
Anna Wallén
ny näringspolitisk chef på Visita.
Börjar 7 maj
Kändistätt på Lund Hotel Music tour
visas på egna YouTube-kanalen.
hotellnytt
Countryside Hotels:
70-plussare bokar weekends i maj.
skapar engagemang
Facilitatorhuset
utbildade 1600 deltagare på digitala möten.
skapar långsiktig samverkan
Stockholm utvecklar mötesindustrin
med 1,3 miljoner.
ökad säkerhet
Skånska Möten ingår avtal med StaySafe Hospitality
för att Covid-19 certifiera sina medlemsanläggningar.
RSS
rss_icon
Länkar
Matrundan Gränna utvecklar konceptet till Mat runt Gränna

Intresset för hållbar matkonsumtion ökar och allt fler vill köpa närproducerad mat. Mat som är bra för hälsan och klimatet. Mat som bidrar till ett öppet landskap, en levande landsbygd och en biologisk mångfald. Projektet Matrundan Gränna, som startade som en eventhelg, tar nu ett steg till för att prata mat runt Gränna året om.

Matrundan Gränna startade 2020 genom ett initiativ där lokala företagare i ett projekt av Gränna Näringslivsförening gick samman för att lyfta det goda och vackra runt Gränna under en eventhelg vid Kristi himmelsfärdshelgen. På grund av pandemin valde man under våren att tillfälligt ställa om projektet att istället fokusera på att sprida ut besöken under hela sommaren och på ett coronasäkert sätt bjuda in besökare att upptäcka och uppleva en öppen landsbygd.

Nu tar projektet ytterligare ett steg och profilerar om konceptet till ”Mat runt Gränna” för att fortsätta stärka och lyfta aktörerna året runt. Eventhelgen ”Matrundan Gränna” utvecklas än mer och kommer anordnas 24-26 september då deltagarna bjuder in till öppet hus och bl a gläntar på dörren till tillverkning och låter besökaren provsmaka lokala delikatesser.

"Genom att bredda Matrundan till ett koncept Mat runt Gränna som löper året runt skapar vi större förutsättningar för deltagarna att anordna fler och olika typer av events och aktiviteter vilket ger fler tillfällen för deltagare och besökare att mötas", säger Bo Segersson, projektledare Mat runt Gränna. Förändringen har uppskattats stort av deltagarna som ser det som en mycket positiv utveckling, fortsätter han.

Förutom de 35 engagerade producenterna och entreprenörerna som är deltagare och Gränna Näringslivsföring stöttas projektet av organisationen Biosfärområde Östra Vätterbranterna, Jönköpings Kommuns näringslivsavdelning och Destination Jönköping.

 

Bilden: Ny profil för "Mat runt Gränna" framtagen av Emma Råsberg, Destination Jönköping