platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
flygnytt
Norwegian utökar linjenätet
och börjar flyga från Stockholm Skavsta och Växjö Småland.
Omvärldsanalys
Nya tyska studier
med försiktigt optimistiska utsikter för möten och event.
mässor skapar möten
Växande intresse
för Automationsdagen.
Nytt jobb
Emil Ekberg,
ny GM på Nordic Light Hotel.
Kongress & Konsert
Renoveringen av Elmia
ger nya möjligheter.
Hotell
Prags hotellmarknad
fortsätter utvecklas positivt.
Kongress
Borås demokratiarbete
uppmärksammas internationellt i Grenoble.
nytt jobb
Stylt anställer ny vd
och gör sitt bästa år hittills.
hotellnytt
Stureplansgruppen
tar över Avalon Hotel i Göteborg.
hotellnytt
Jacy’z intar ytterligare en våning i skyskrapan
– lanserar Sky Affairs.
RSS
rss_icon
Länkar
Malmös livescener går samman i digitalt konsertsamarbete

Den digitala festivalen "Från Malmö" pågår mellan den 7-17 april och är ett samarbete mellan Malmös ledande livemusikscener.

Genom att gå samman i en digital musikfestival med en serie streamade konserter under namnet "Från Malmö", vill Malmös livescener sända en musikalisk hälsning i vad man hoppas är slutet av Covid-19-pandemin.

Festivalen är ett samarbetsprojekt mellan Babel, Folk å Rock, Grand, KB, Nöjesteatern, Skånsk Live, Malmö Stad och Event in Skåne. Musikfestivalen arrangeras den 7-17 april och Jenny Wilson, Viktoria Tolstoy och Mikael Wiehe är några av artisterna som medverkar.

Ett år av pandemi med mycket frustration och prövningar har lett till nya tankar, vägar, möten och samarbeten. Den har påvisat behovet av samarbete, att bygga och utveckla något nytt men samtidigt bevara och visa upp Malmös unika kulturmötesplatser och uttryck.

"Vi är väldigt glada för den öppenhet Malmö stad och Event in Skåne har visat i de diskussioner vi haft under året. "Från Malmö" är en bra start på ett fortsatt samarbete kring livescenernas roll i stadens utveckling och vi ser fram emot fler fina samarbeten framöver", säger Måns Katsler, nätverkskoordinator Skånsk Live.

"Vi vill påminna om musikens kraft och ser fram emot att välkomna publiken till våra scener igen när detta är möjligt", säger Viktor Andersson, bokningsansvarig Babel.

"Från Malmö" är en del av ett regionalt projekt som tittar på hur streaming kan användas som komplement den dagen vi åter kan öppna upp scenerna för publik igen.

Genom att utveckla metoder för streamade livekonserter ökas möjligheterna för att bevara infrastrukturen av livescenerna under Covid-19-pandemin och i dess kölvatten skapa en plattform för att kunna erbjuda högkvalitativ streaming som komplement till live-arrangemang.

"Malmö och Skåne visar återigen att man ligger i framkant vad gäller att presentera innovativa och högkvalitativa musikevenemang som når ut nationellt och internationellt – detta i en tid som är mycket utmanande för branschen. Vi är väldigt glada och stolta över att få vara en del i denna viktiga satsning som säkrar att Skåne återigen kan blomstra av livemusikevenemang när samhället väl öppnar upp igen", säger Petra Kuritzén, projektledare Event in Skåne.

"Pandemin har slagit hårt mot många av stadens näringar, inte minst de kreativa. Vi är glada om vi kan hjälpa en bransch som har haft det tufft och fortfarande har det. Vår levande musikscen är en viktig pusselbit som är med och gör Malmö till en attraktiv stad", säger Karin Tingstedt, projektledare besöksnäringen Malmö stad.

 

Fakta

Från Malmö vill:

• Befästa Malmö som musikstad och de lokala scenernas viktiga roll i det gemensamma arbete som görs inom projektet

• Skapa en plattform mellan staden och de lokala scenerna för framtida samarbeten

• Utveckla metoder för att få till ekonomisk hållbarhet i streamade arrangemang med målet att dessa kan användas enskilt och som komplement till traditionella livearrangemang i framtiden.

• Utveckla arrangörers publikarbete på sociala plattformar och med att hitta nya målgrupper.

• Sprida kunskap om streaming i fråga om tekniskt kunnande, publikutveckling, marknadsföring etc.

 

Från Malmö - Line-up

• 7 april Wiehe, Tolstoy, Chico & Lodén …Från Folk å Rock

• 8 april Jenny Wilson …Från Babel

• 9 april Alice Boman …Från Grand

• 10 april Hyllning till Emmylou Harris …Från Folk å Rock

• 14 april Crying Day Care Choir …Från Grand

• 15 april Reggae KISS & Kiss Exhibition …Från Nöjesteatern

• 16 april Moonica Mac …Från Babel

• 17 april T B A …Från KB

 

Biljetter släpps den 19 mars via Ticketco, se mer info här!