platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
flygnytt
Norwegian utökar linjenätet
och börjar flyga från Stockholm Skavsta och Växjö Småland.
Omvärldsanalys
Nya tyska studier
med försiktigt optimistiska utsikter för möten och event.
mässor skapar möten
Växande intresse
för Automationsdagen.
Nytt jobb
Emil Ekberg,
ny GM på Nordic Light Hotel.
Kongress & Konsert
Renoveringen av Elmia
ger nya möjligheter.
Hotell
Prags hotellmarknad
fortsätter utvecklas positivt.
Kongress
Borås demokratiarbete
uppmärksammas internationellt i Grenoble.
nytt jobb
Stylt anställer ny vd
och gör sitt bästa år hittills.
hotellnytt
Stureplansgruppen
tar över Avalon Hotel i Göteborg.
hotellnytt
Jacy’z intar ytterligare en våning i skyskrapan
– lanserar Sky Affairs.
RSS
rss_icon
Länkar
Så omvandlade Wizitory ett fysiskt event till en virtuell upplevelse i 3D

Coronapandemin satte nästan stopp för den årliga reklamtävlingen ”Best of international” arrangerad av byrånätverket E3 Network. Ett fysiskt event som skulle ägt rum i slottet Schloss Mainau i Tyskland. Men på grund av covid-19 var initiativtagarna tvungna att tänka nytt och med Wizitorys hjälp kunde de skapa ett virtuellt event som fungerade precis som det verkliga årliga eventet. Inte nog med det – tillställningen lockade över 600 deltagare världen över, fler besökare än eventet någonsin haft tidigare.

Wizitory hjälper företag designa och bygga virtuella events i 3D. Intresset för den nya plattformen har varit stort och sedan oktober 2020 har tio stora mässor, utställningar och events genomförts världen över. Ett av dessa event är en reklamtävling för det internationella byrånätverket E3 Network.

"Varje höst arrangerar E3 Network ett stort fysiskt event och en reklamtävling för dess medlemmar. Nu senast var eventet tänkt att genomföras i den slottet Schloss Mainau i Tyskland men covid-19 satte stopp för detta. Vi byggde därför upp en nästintill identisk kopia av den välkända byggnaden Schloss Mainau, såväl invändigt som utvändigt. Därefter fyllde vi slottet med innehåll och skapade aktiviteter som engagerade besökarna", säger Mikael Stenberg på Wizitory.

Höjdpunkten på eventet blev den digitala reklamtävling där besökarna kunde se de olika tävlingsbidragen i den virtuella världen och sedan lägga sin röst på sitt favoritbidrag. Tillställningen avslutades dessutom med en direktsänd final där vinnarna live höll tacktal och tog emot pris.

"Eventet blev en riktig succé och en stor fördel med vår virtuella satsning var att fler deltagare än någonsin förr kunde delta. En stor vinst med digitala event är att betydligt fler besökare kan medverka när man inte längre begränsas av en fysisk plats som människor måste ta sig till", säger Mikael Stenberg.

I E3 international Agency Network – som är ett nätverk bestående av strategi-, varumärkes- och kommunikationsbyråer från hela världen – ingår bland annat Cordovan Communication i Göteborg. Det vill säga reklambyrån som står bakom Wizitory och som sedan tidigare har stor erfarenhet av både fysiska och digitala events. Tack vare pandemin har efterfrågan på digitala events dock ökat avsevärt och Cordovans digitala experter och 3D-designers har under nio månaders tid därför utvecklat Wizitory som är en helt ny plattform för att skapa virtuella events i 3D.

"Det finns ett stort intresse för virtuella events på marknaden. På bara några veckor har vi genomfört över 20 presentationer av vår plattform och folk ringer och mailar mig dagligen för att få höra mer om Wizitory. Virtuella events känns kort sagt som en satsning rätt i tiden. Inte bara på grund av corona utan även med digitaliseringen i åtanke. Corona har naturligtvis drivit på den utvecklingen men vi är övertygade om att digitala events är en trend som är här för att stanna och att vi i framtiden, när corona är över, kommer att få se fysiska events verka i symbios med virtuella", säger Mikael Stenberg.