platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hållbarhet
Easyfairs diplomerade
enligt den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.
hotellnytt
GCCH
köper Hotel Park Allé i Kristianstad.
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
RSS
rss_icon
Länkar
Den internationella vävmässan i Halmstad flyttas fram till 2022

VÄV2020 blev VÄV2021 som blir VÄV2022. Den 22 – 24 september 2022 hoppas vi att vävvärlden äntligen kan vävas samman i en stor härlig och inspirerande mässa i Halmstad Arena.

Vävmässan är ett stort internationellt arrangemang med många utländska besökare. Den besöks av runt 8 000–10 000 personer, flera av dem i en äldre åldersgrupp.

"Vi har stått i startgroparna länge och längtat efter dessa dagar. Men en långdragen pandemi kom emellan. Så pass långdragen att vi väljer att skjuta upp mässan till september 2022. Beslutet tas av omsorg för våra besökares och utställares trygghet. En förutsättning för genomförande är givetvis att situationen med pandemin är under kontroll".

"Kreativiteten är inget som något kan sätta stopp för så förbered dig för ett späckat program när vi väl slår upp dörrarna i Halmstad den 22-24 september 2022. Vi har tagit vara på den ofrivilligt utökade planeringstiden och kommer att lansera lite nyheter under året, som exempelvis digitala happenings på vår hemsida. Vi ser verkligen fram emot att få arrangera VÄV2022 i Halmstad. Det kommer att bli en helt fantastisk mässa", säger Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet.

VÄV2022 kommer bygga på ursprungskonceptet med ett välfyllt program på Halmstad Arena samt arrangemang både i Halmstad och i Halland med omnejd. Svenska Vävrådet kommer fortlöpande att informera om vad som gäller i fråga om biljettköp och kommande program på vav2022.se. På kampanjsidan kommer det att bli förhandsvisningar och mycket mer så håll utkik.

"Vi hoppas att det blir en ännu bättre och bredare mässa tack vare att det frigjorts mer tid för utställare att väva fler verk, och inte minst komponera nya. Sedan har vi ju aktörer som redan har lagt ner mycket planerings- och förberedelsearbete kopplat till vävtemat. Vi tittar på hur de kan ändra sina agendor. Men det känns som det som redan är planerat och som genomförs under 2021 kommer att lägga grunden för en riktigt bra mässa 2022", säger Marita Jönsson, utvecklare i slöjd och konsthantverk på Region Halland.

Halmstad Convention Bureau (Halmstad CVB) på Destination Halmstad arbetar med att värva större evenemang och möten till Halmstad. Något som är viktigt även för hela Halland och dess närområden. Det genererar samhällsutveckling, jobb och intäkter för besöksnäringen. Sedan pandemin slog till i början av 2020 har Halmstad CVB arbetat hårt med att hjälpa arrangörer att blicka framåt och hitta nya datum.

"Vi gör allt vi kan för att skapa de allra bästa förutsättningarna för ett evenemang och dess besökare. Arrangören ska kunna känna sig trygg i samarbetet med oss. Jag är stolt och glad över att Halmstad får vara värdstad för VÄV2022. Det synliggör Halmstad både nationellt och internationellt. Vi har sådan otrolig potential här i Halmstad", säger Linda Hellring, projektledare på Halmstad Convention Bureau.

Arrangör för VÄV2022 är Svenska Vävrådet tillsammans med sina samarbetspartners Kultur i Halland – Slöjd/Region Halland, Destination Halmstad, Halmstad Arena och PR & Media.

 

Bilden: En härlig väv av Christina Stenström.