platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
flygnytt
Premiär för SAS direktflyg
från Luleå till London.
Den 20 april 2023
Medicinsk cannabiskongress
till Stockholms stadshus.
Flyg
Karl Eklund
ny chef för Stockholm Airports och Arlanda.
flygnytt
Norwegian utökar linjenätet
och börjar flyga från Stockholm Skavsta och Växjö Småland.
Omvärldsanalys
Nya tyska studier
med försiktigt optimistiska utsikter för möten och event.
mässor skapar möten
Växande intresse
för Automationsdagen.
Nytt jobb
Emil Ekberg,
ny GM på Nordic Light Hotel.
Kongress & Konsert
Renoveringen av Elmia
ger nya möjligheter.
Hotell
Prags hotellmarknad
fortsätter utvecklas positivt.
Kongress
Borås demokratiarbete
uppmärksammas internationellt i Grenoble.
RSS
rss_icon
Länkar
Rotterdam: Internationella experter undersöker framtiden för eventindustrin

Eventindustrin har drabbats hårt av coronakrisen, och de långsiktiga återverkningarna är högst osäkra. Internationella experter från eventindustrin och andra delar av mötesindustrin kommer att träffas i mitten av april 2021 för att ge råd om framtiden för hela mötes- och eventindustrin.

Experterna ingår i en speciell mötesindustrigrupp av International Advisory Board Rotterdam (IAB). IAB förser stadsfullmäktige i Rotterdam med ekonomiska perspektiv och konsekvenserna men också för mötesindustrin över hela världen. Rådgivningsgruppen undersöker också den specifika inverkan för staden Rotterdam. IAB kommer att genomföras av Rotterdam Partners, i nära samarbete med Rotterdam kommun och representanter från industrin

"Att arrangera kongresser, konferenser, mässor, möten och andra affärsevenemang är av stort värde för Rotterdam-ekonomin. Industrin profilerar Rotterdam som en kunskapsstad av hög kvalitet, den främjar sysselsättning, samt ger betydande stöd för turismsektorn. Det är därför oerhört viktigt att undersöka vad den långsiktiga omvandlingen av denna industri innebär för Rotterdam och hur staden kan dra nytta av dess möjligheter. Med tanke på sektorns betydelse och de allvarliga effekterna av coronakrisen måste vi fokusera på det långsiktiga perspektivet", säger Wilbert Lek, chef för Rotterdam Partners.

Coronakrisen har haft en enorm negativ inverkan på hela mötes- och eventindustrin. Konsekvenserna drabbar självklart inte bara i Rotterdam utan hela världen. Många mötesarrangemang upphörde plötsligt, konferenser och evenemang avbröts eller sköts upp, resor ställdes in och kreativa onlinelösningar behövdes snabbt. De långsiktiga konsekvenserna för sektorn är oklara och påverkas inte bara av Covid-19. Mötes- och eventindustrin har förändrats under en tid, delvis på grund av en medvetenhet om industrins inverkan på klimatet och digitaliseringen av evenemang och konferenser. Coronakrisen har hjälpt flera av dessa trender och utveckling att få högre fart.

Stadsrådet i Rotterdam beslutade att organisera en virtuell internationell rådgivande konferens i mitten av april. Ett team av internationella experter från olika delar av industrin ansvarar nu för att ge staden råd om framtiden för hela mötesindustrin. Tanken är att avgöra hur förändringarna inom industrin påverkar de viktigaste affärs- och intäktsmodellerna. Detta inkluderar att undersöka övergången från fysiska möten och event till mer digitala- och hybridformer och den inverkan detta har på industrins globala ekosystem. Rotterdam kommer också att få råd om vad detta specifikt betyder för staden och vad det kan göra för att utnyttja möjligheterna nu. IAB:s uttryckliga mål är att ge råd med ett långsiktigt perspektiv. Ordföranden för IAB är entreprenören, facilitatorn och investeraren Lars Crama. Lars Crama är verksam i olika innovativa ekosystem där etablerade företag, entreprenörer och kunskapsinstitutioner arbetar tillsammans. Rådgivningen kommer att presenteras den sista dagen av konferensen av IAB-medlemmarna till Rotterdams kommunala verkställande kommitté och den lokala mötesindustrin.

IAB-konferensen är bara ett sätt på vilket Rotterdam Partners utforskar mötesindustrin framtid. Det lanserade nyligen "The Rotterdam Experiment". I en serie av sju hybridsamarbetsexperiment delas och testas innovativa lösningar inom och utanför sektorn med industrins användare. Experimenten pågår till november 2021. Det första experimentet ägnades åt de spännande möjligheterna blandad verklighet erbjuder eventindustrin och ägde rum i december förra året.

Nästa Rotterdam Experiment utforskar spelvärlden och hur den kan användas för att samarbeta effektivt, bygga ett samhälle och stärka eventindustrins motståndskraft. Rotterdam Experiment genomförs online den 18 februari och sänds direkt från kryssningsterminalen i Rotterdam. Allt detta sker under ledning av Rotterdams futurist och bästsäljande författare Yuri van Geest.

-------------------------------------------------- ---------------------------------------------- Om IAB

IAB är en unik rådgivande styrelse, som först organiserades 2004 och består av internationella ledare från den akademiska världen och den privata och offentliga sektorn. IAB träffas för att ge råd till kommunens verkställande kommitté i Rotterdam om ekonomiska aspekter kring stadsutveckling. Styrelsens rekommendationer från ett internationellt perspektiv kan hjälpa till att styra valet för den ekonomiska utvecklingen i Rotterdam.

 

Rotterdam Partners: Official Destination Marketing Organization & Investment Promotion Agency

Rotterdam Partners är stolta över Rotterdam och strävar efter att främja Rotterdams framgång samtidigt som de bygger på stadens hållbara tillväxt. De fokuserar på Rotterdams image och marknadsför Rotterdam-regionen nationellt och internationellt för framtida besökare och företag,