platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
RSS
rss_icon
Länkar
Sigtunahöjden tar emot pris i Martin & Serveras hållbarhetstävling

Årets upplaga av Martin & Serveras hållbarhetstävling, Hållbara Utmanare är avgjord och fem hållbarhetsvinnare presenterades 15 december. Sigtunahöjden är vinnare i tävlingsklassen kök.

 

Motivering, Årets hållbara utmanare, tävlingsklass kök: Sigtunahöjden Hotell & Konferens

"Sigtunahöjden tar hållbarhet på allvar. Hög andel ekologisk mat och dryck och fokus på att använda hela råvaran. Det finns en medvetenhet bakom varje beslut. De samlar beställningarna till några få leveranser per vecka och strävar efter minskad energiförbrukning genom noggrann kontroll av värme, kyla och kökets utrustning".

Hållbarhetstävlingen Utmanarna har funnits olika skepnader i 20 år. Priset skapades med vetskapen att det finns många kreativa och inspirerande förebilder i branschen som genom sitt hållbarhetsarbete kan inspirera fler. År 2020 förändrades upplägget så att restaurang, hotell och barer kunde nomineras i olika tävlingsklasser. De fem tävlingsklasserna är bar, kök, matsal, disk och restaurangkedja.

"Vi vill synliggöra allt det arbete, stort och smått, som görs i matsalar, kök, diskrum och barer för att göra branschen mer hållbar och som utmanar oss och vårt hållbarhetsarbete varje dag", säger Christina Gezelius, informationschef på Martin & Servera.

Juryn bestod av representanter från Martin & Servera-gruppens alla bolag.

Louise Hallquist är tillsammans med Patrik Nilsson kökschef i Restaurang Skog på Sigtunahöjden. Det är de, som tillsammans med kockar och övriga medarbetare i Restaurang Skog som driver på utvecklingen mot ett hållbart kök. Louise ser vinsten som en bekräftelse på att teamet lyckas med vad de vill åstadkomma.

"Vi har arbetar tillsammans med vår leverantör Martin & Servera under en längre period för att få upp andelen ekologiska råvaror och produkter till 75% från den specifika leverantören. I år kunde vi äntligen konstatera att vi är där. Jag ser utmärkelsen som en bekräftelse på hur bra vi är på det vi gör. Det känns tryggt inför 2021 med vinsten i bagaget", säger Louise Hallquist, Kökschef - Restaurang Skog, Sigtunahöjden.

 

Bilden: Kockar och personal i Restaurang Skog driver ständigt på utvecklingen mot ett mer hållbart kök.