platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
60 hektar mark
Jägersro nya travbana
närmare byggstart.
kunskapskälla
Ny rapport:
Eventindustrin bidrag stort till ekonomin.
affärer & möten
Satsning vid Höga Kusten:
Sydkoreas största hotellgrupp vill investera i anläggningar.
14 000 besökare
IBTM World 2019
utsågs till bästa internationella mässa.
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
RSS
rss_icon
Länkar
Sigtunahöjden tar emot pris i Martin & Serveras hållbarhetstävling

Årets upplaga av Martin & Serveras hållbarhetstävling, Hållbara Utmanare är avgjord och fem hållbarhetsvinnare presenterades 15 december. Sigtunahöjden är vinnare i tävlingsklassen kök.

 

Motivering, Årets hållbara utmanare, tävlingsklass kök: Sigtunahöjden Hotell & Konferens

"Sigtunahöjden tar hållbarhet på allvar. Hög andel ekologisk mat och dryck och fokus på att använda hela råvaran. Det finns en medvetenhet bakom varje beslut. De samlar beställningarna till några få leveranser per vecka och strävar efter minskad energiförbrukning genom noggrann kontroll av värme, kyla och kökets utrustning".

Hållbarhetstävlingen Utmanarna har funnits olika skepnader i 20 år. Priset skapades med vetskapen att det finns många kreativa och inspirerande förebilder i branschen som genom sitt hållbarhetsarbete kan inspirera fler. År 2020 förändrades upplägget så att restaurang, hotell och barer kunde nomineras i olika tävlingsklasser. De fem tävlingsklasserna är bar, kök, matsal, disk och restaurangkedja.

"Vi vill synliggöra allt det arbete, stort och smått, som görs i matsalar, kök, diskrum och barer för att göra branschen mer hållbar och som utmanar oss och vårt hållbarhetsarbete varje dag", säger Christina Gezelius, informationschef på Martin & Servera.

Juryn bestod av representanter från Martin & Servera-gruppens alla bolag.

Louise Hallquist är tillsammans med Patrik Nilsson kökschef i Restaurang Skog på Sigtunahöjden. Det är de, som tillsammans med kockar och övriga medarbetare i Restaurang Skog som driver på utvecklingen mot ett hållbart kök. Louise ser vinsten som en bekräftelse på att teamet lyckas med vad de vill åstadkomma.

"Vi har arbetar tillsammans med vår leverantör Martin & Servera under en längre period för att få upp andelen ekologiska råvaror och produkter till 75% från den specifika leverantören. I år kunde vi äntligen konstatera att vi är där. Jag ser utmärkelsen som en bekräftelse på hur bra vi är på det vi gör. Det känns tryggt inför 2021 med vinsten i bagaget", säger Louise Hallquist, Kökschef - Restaurang Skog, Sigtunahöjden.

 

Bilden: Kockar och personal i Restaurang Skog driver ständigt på utvecklingen mot ett mer hållbart kök.