nyheter
Hide and Seek
Högskolan Kristianstad
nominerad till Stora Kommunikationspriset.
hållbar stadsutveckling
Avsiktsförklaring mellan Johanneberg Science Park
och Landvetter Södra Utveckling AB.
hotellnytt
Första Radisson Individuals i Baltikum
öppnar sina dörrar i Tallinn.
nytt jobb
Anna Wallén
ny näringspolitisk chef på Visita.
Börjar 7 maj
Kändistätt på Lund Hotel Music tour
visas på egna YouTube-kanalen.
hotellnytt
Countryside Hotels:
70-plussare bokar weekends i maj.
skapar engagemang
Facilitatorhuset
utbildade 1600 deltagare på digitala möten.
skapar långsiktig samverkan
Stockholm utvecklar mötesindustrin
med 1,3 miljoner.
ökad säkerhet
Skånska Möten ingår avtal med StaySafe Hospitality
för att Covid-19 certifiera sina medlemsanläggningar.
H22 Helsingborg
Dockanparken och Djungellekan
tar form i Oceanhamnen.
RSS
rss_icon
Länkar
Sigtunahöjden tar emot pris i Martin & Serveras hållbarhetstävling

Årets upplaga av Martin & Serveras hållbarhetstävling, Hållbara Utmanare är avgjord och fem hållbarhetsvinnare presenterades 15 december. Sigtunahöjden är vinnare i tävlingsklassen kök.

 

Motivering, Årets hållbara utmanare, tävlingsklass kök: Sigtunahöjden Hotell & Konferens

"Sigtunahöjden tar hållbarhet på allvar. Hög andel ekologisk mat och dryck och fokus på att använda hela råvaran. Det finns en medvetenhet bakom varje beslut. De samlar beställningarna till några få leveranser per vecka och strävar efter minskad energiförbrukning genom noggrann kontroll av värme, kyla och kökets utrustning".

Hållbarhetstävlingen Utmanarna har funnits olika skepnader i 20 år. Priset skapades med vetskapen att det finns många kreativa och inspirerande förebilder i branschen som genom sitt hållbarhetsarbete kan inspirera fler. År 2020 förändrades upplägget så att restaurang, hotell och barer kunde nomineras i olika tävlingsklasser. De fem tävlingsklasserna är bar, kök, matsal, disk och restaurangkedja.

"Vi vill synliggöra allt det arbete, stort och smått, som görs i matsalar, kök, diskrum och barer för att göra branschen mer hållbar och som utmanar oss och vårt hållbarhetsarbete varje dag", säger Christina Gezelius, informationschef på Martin & Servera.

Juryn bestod av representanter från Martin & Servera-gruppens alla bolag.

Louise Hallquist är tillsammans med Patrik Nilsson kökschef i Restaurang Skog på Sigtunahöjden. Det är de, som tillsammans med kockar och övriga medarbetare i Restaurang Skog som driver på utvecklingen mot ett hållbart kök. Louise ser vinsten som en bekräftelse på att teamet lyckas med vad de vill åstadkomma.

"Vi har arbetar tillsammans med vår leverantör Martin & Servera under en längre period för att få upp andelen ekologiska råvaror och produkter till 75% från den specifika leverantören. I år kunde vi äntligen konstatera att vi är där. Jag ser utmärkelsen som en bekräftelse på hur bra vi är på det vi gör. Det känns tryggt inför 2021 med vinsten i bagaget", säger Louise Hallquist, Kökschef - Restaurang Skog, Sigtunahöjden.

 

Bilden: Kockar och personal i Restaurang Skog driver ständigt på utvecklingen mot ett mer hållbart kök.