platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Nytt jobb
Sam Holmberg
tillbaka på Radisson Blu i Stockholm.

Årets Eventskåning 2021
till Albin Ganovic och Helsingborg Pride.
13-14 september
Möbelmässan Göteborg
tillbaka på Svenska Mässan i höst.
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023.
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
RSS
rss_icon
Länkar
Finalisterna klara. Rösta på Årets eventskåning

Årets omröstning för vem som vinner titeln Årets eventskåning har väl aldrig tidigare haft fyra tungviktare att välja mellan som i år? Eller vad sägs om Ystad Sweden Jazz Festival, (Världsklass sedan många år), Falsterbo Horse Show (Världklass sedan många år), Lund Comedy festival (Världsklass sedan många år) och Kulturbolaget i Malmö (om inte alltid världsklass så i alla fall många artister i världsklass under många år).

Egentligen borde de alla fyra få förstapriset för sina magiska föreställningar. Vi kan villigt erkänna att våra personliga vänner Thomas Lanz och Jan Lundgren i Ystad är våra favoriter detta år efter att vi bott i Ystad i elva år och varit sponsorer på Jazzfestivalen där till och med Jan Lundgren spelat på vårt piano vid en efterfest, och visst är vi partiska … men i den värld vi lever är ingenting givet även om det ser enkelt ut. Vilka är då finalisterna  i denna tävling?

 

Thomas Lantz & Jan Lundgren – Ystad Sweden Jazz Festival

Som en av Europas mest välrenommerade jazzfestivaler valde man att snabbt skapa en hybridfestival. Totalt besökte 900 personer festivalen fysiskt på plats, men drygt 13 000 följde konserterna digitalt från världens alla hörn – jazzälskande publik följde festivalen i Brasilien, USA, England, Irland, Frankrike, Italien, Schweiz, Nederländerna, Tyskland, Polen, Danmark, Sydafrika och Japan, faktiskt ända borta i Vietnam. Dessutom ordnades det jazzkonserter på äldreboenden, bibliotek och caféer i Ystad. För första gången har festivalen recenserats av media som inte ens kunnat befinna sig på plats! Vilket inte varit möjligt utan de digitala sändningarna.

 

Jan O Wannius – Falsterbo Horse Show

När Falsterbo Horse Show inte kunde arrangera sitt årliga evenemang, lyckades man snabbt ställa om och värva ett SM i hoppning – utan åskådare, men likväl ett nationellt stjärnevent med 600 hästar och 500 ryttare. Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Fredrik Jönsson, Rolf-Göran Bengtsson och förra årets SM-vinnare Marcus Westergren var några av de ryttarstjärnor som intog Falsterbo under eventet som bitvis direktsändes i SVT2 och Equisport. Evenemanget genererade hög goodwill för Falsterbo inom ridsportvärlden och även internationellt, bland annat genom de ryttare som stod på pallen.

 

Kajsa Jönsson – Lund Comedy Festival

Med ett driv och ”let´s do this”-anda skapade man en festival som trots rådande omständigheter visade att humor och kultur alltid kan placera sig på första parkett. Med säkerhet i fokus och stor uppbackning från volontärer, kommun, sparbanksstiftelser, sponsorer, samarbetspartners, artister och agenter lyckades man skapa en hybridfestival som syntes lokal, regionalt, nationellt och internationellt med ett stort fokus: humor gör världen till en bättre plats.

 

Kulturbolaget i Malmö – Totte Lundgren

KB var en av de absolut första livemusikaktörerna i Sverige som gick ut med livestreamade konserter. Konserten med Wilmer X sågs av över 28 000 och genom att engagera tittarna att stötta banden och arrangören med olika interaktiva donationsmöjligheter, drog man in intäkter långt över förväntan. Under året har KB livestreamat flera av de allra största svenska artisterna, och nått ut till nya fans, inte bara i Sverige, utan även runt om i världen. Därmed har de lyckats sätta den skånska musikscenen på kartan för en helt ny publik!

 

Vad är Årets eventskåning?

Årets eventskåning hyllar alla de fantastiska eldsjälar som är med och lyfter Skåne som event- och mötesdestination. Varje år delar Event in Skåne ut priset till de starkast lysande stjärnorna på Skånes eventhimmel.

 

Årets eventskåning koras varje år vid en prisceremoni i januari och vinnaren röstas fram av branschen och den eventintresserade allmänheten. Förutom äran mottar vinnaren en prissumma på 15 000 kr. Priset har delats ut av Event in Skåne i åtta år, till personer som på olika sätt bidragit till att lyfta Skåne som eventregion. Det kan vara personer eller organisationer som verkar i Skåne och på något sätt har bidragit till att viktiga event och möten ägt rum i regionen.

 

Slutomröstning (december–januari): Nu är det dags att rösta på din favorit.

Vinnaren presenteras: I januari koras vinnaren under en prisceremoni, där vinnaren tar emot både ära och prispengar.

 

Här röstar du på Årets eventskåning.