platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Cool konst
Tre dolda kulturgårdar
i Litauens främsta städer.
Flygnytt
AMF investerar 200 miljoner
i flygbolaget BRA.
skapar stark position
Hybrid+,
ny metod för mötesupplevelser lanseras av Göteborg & Co.
Hotellnytt
Scandic rapporterar starkt resultat
och kassaflöde för tredje kvartalet 2021.
öppnar maj 2022
Prisbelönt Auschwitz-utställning
kommer till Malmö.
Framtidens städer
Undersökning:
Lund är en av världens smartaste städer.
30 November–2 december
Följ med Meetings International till IBTM World i Barcelona
Var med när världen öppnar igen.
13–16 november 2022
Krakow blir värd för Icca-kongressen 2022
En enorm framgång inte bara för staden, utan för hela landet.
15 oktober klockan 16:00
Lunds Universitet
får 28 nya professorer.
18-24 oktober
Framtidsvecka: Lunds universitet spanar efter framtida genombrott
Vilka genombrott behövs för att vi ska kunna ta oss an framtiden på bästa sätt?
RSS
rss_icon
Länkar
BestCities lyckas framtidssäkra föreningar och driva positiva förändringar

BestCities Global Forum genomfördes också i år och blandade sitt fysiska möte med digital streaming för att skapa en unik hybridpedagogiskt event för delegater runt om i världen.

Deltagande delegater och arrangörerna av BestCities Global Forum förenades i ett stort beröm för det tre dagar långa hybridevenemanget som kombinerade aspekter av verkliga och virtuella events för att skapa effekt och inspirera till kunskapsdelning bland industrikollegor.

Kongressen, som ägde rum 17-19 november med närmare 130 deltagare från hela världen, fick också stöd av partners och gästtalare som Future Strategist Michel Mol, Veemal Gungadin, grundare av GEVME, och David Noack Perez, vd för Madrid Convention Bureau.

Evenemanget innehöll nästan magiska experimentella sessioner för att förvandla dagens event till framtidsskyddade modeller, en hybrid-session med både verkliga och digitala deltagare som streamades från Singapores Marina Bay Sands, och en verkligt unik virtuell rundtur i Madrid - som gav deltagarna en digital smak av stadens fantastiska miljöer.

I år såg Global Forum lite annorlunda ut än tidigare år, som vanligtvis äger rum på en partnerdestination och där organisationer,  föreningar och andra intressenter samlas för en livlig konferens med anslutning, kunskapsdelning och stadsutforskning. I år tog alliansen en experimentell risk med sitt hybridevenemangsformat - på grundval av att det aldrig fanns en viktigare tid för branschen att samla, reflektera och förbereda sig för nästa kapitel.

På evenemanget tillkännagavs också att BestCities Global Forum Madrid 2021 - kommer att genomföras vilket kanske var förväntat sedan uppskjutningen i år. I Madrid kommer man att jobba med temat Inkludering, och kommer att se internationella delegater utforska den spanska huvudstaden efter en lång period av begränsat resande.

”Även om detta kanske inte har varit det globala forumet som vi alla planerade för i år - att föra våra partners, föreningar och gästtalare samman under ett virtuellt tak inspirerade av passion, innovation och framåttänkande - så tänker vi i alla fall på vår industri där vi starkt längtar efter mer inspiration", säger Lesley Williams, vd på BestCities.

”Liksom Michels meddelande om framtidsskyddande modeller ville vi experimentera med aspekten av ett hybridevent, som trots sina utmaningar gjorde det möjligt för oss att utvidga vår omvärldsanalys genom att engagera regionala såväl som internationella föreningar - vilket gör det till ett fantastiskt tillfälle att förmedla arv och kunskap till de framtida ledarna i mötes- och eventindustrin ”

46 internationella organisatisoner anmälde sig till Global Forum, inklusive representanter från International Society On Thrombosis And Haemostasis, International Currency Association och World Federation of Tourist Guide Associations.

”Att arrangera detta evenemang har varit en stor utmaning för oss och har hjälpt oss att förstå hur vi vill att Global Forum 2021 ska vara, vilket vi med stor entusiasm vill fira i Madrid", säger David Noack Perez, chef för Madrid Convention Bureau. "2021 kommer vi att fortsätta satsa på arvet från möten. Den här gången kommer vi att ta upp ett ämne av stor relevans: inkludering genom turism”.

BestCities Global Forum 2021 kommer att äga rum 2-5 september i Madrid, Spanien.

-------------------------------------------------- -------------------------------------------- Om BestCities

BestCities Global Alliance är ett internationellt nätverk av ledande kongressdestinationer världen över. Medlemmarna är: Berlin, Bogotá, Kapstaden, Köpenhamn, Dubai, Dublin, Houston, Madrid, Melbourne, Singapore, Tokyo och Vancouver. www.bestcities.net


Foto: David Noack Perez, chef för Madrid Convention Bureau.