platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
UNWTO-möte i går
IATA tror på vaccinationskrav
för att flyga internationellt.
Fourth Industrial Revolution
MCI ställer om
till den digitala tidsåldern.
forskningsresultat
Innovationsnätverket ”Future Meeting Space”:
har ett digitalt evenemang den 22 februari.
flygnytt
Emirates utökar sin verksamhet till USA
efter ökad efterfrågan.
En sann förebild
Charbél Gabro
vinner Stora Målpriset 2020.
strikta krav
Mallorca tilldelas prestigefyllt certifikat från UNWTO
- som första turistdestination i Europa.
omställning
​Stockholmsmässan
blir padelarena.
I natt jag drömde
Micke Darmell
skriver ett brev från framtiden.
PRESSTOP
IMEX i Frankfurt 2021
ställs in.
hotellnytt
Scandic Arlandastad slår upp dörrarna
med mötesarenan Scandinavian XPO som granne.
RSS
rss_icon
Länkar
Fotografiska åter bäst i Sverige på hållbarhet och gastronomi

Den 23 november presenterade 360° Eat Guide listan över de bästa restaurangerna i Norden 2020 där Fotografiska för andra året i rad utsågs till bästa restaurang i Sverige. 360° Eat Guide bedömer förutom gastronomisk upplevelse också restaurangers hållbarhet.

Fotografiskas restaurang, under kreativ ledning av Paul Svensson, knep i år fjärdeplatsen, tätt efter tre danska restauranger. I juryn sitter bland annat grundare av 360° Eat Guide, Pär Bergkvist, och Tove Oskarsson Henckel. 360° Eat Guide är den enda restaurangguiden som förutom gastronomi också betygsätter restaurangers hållbarhet.

”Vad vill vi ha för restauranger i framtiden? Frågar man 360° Eat Guide är det restauranger som lyckas kombinera makalöst god och innovativ mat med att också göra gott på sikt. Vi är så hedrade och lyckliga över 360° Eat Guides utmärkelse! Den är ett bevis på att vårt ledmotiv om hållbar njutning är fortsatt högintressant – för alltid tror vi. Vi är också glada och stolta över att bli utsedda till bästa svenska restaurang för andra året i rad. Vi kommer nu satsa ännu hårdare för att ta nästa steg i vår resa och vilja att inspirera fler att arbeta för en zero waste och hållbar, njutbar värld, hälsar restaurang-teamet på Fotografiska”, säger Paul Svensson.

Fotografiskas mat- och dryckesfilosofi, signerad matkreatören Paul Svensson med team, bygger på att skapa smaksensationer och samtidigt bidra till ökad medvetenhet kring hållbarhet. I det ekologiska växtbaserade köket maximeras upplevelser och smak efter säsong genom att alla delar av alla råvaror används. Ibland på traditionell grund, alltid med en udd.

Sedan 2020 erhåller Fotografiskas restaurang också Guide Michelins hållbarhetsmärkning.

Bilden: Fotografiskas Elvira Lindqvist, Martin Wall, Gustaf Sandfridsson, Paul Svensson. Foto: Christoffer Englund