nyheter
Höjer säkerheten
Nova Park certifierad
till Stay Safe Advanced.
utvecklingspengar
Tio miljoner till Visit Sweden
för ytterligare marknadsföring av Sverige som resmål.
hållbarhet
Spännande nyhet:
Sverige etta i ny undersökning.
hotellnytt
Första Radisson Individuals
i Baltikum öppnar sina dörrar i Tallinn.
Studio Sola
Karlstad CCC
erbjuder ny studiolösning i samarbete med JK Ljud & Ljus.
Hållbar platsutveckling
Två miljoner från Tillväxtverket
till återstart av Hyllie.
Jimmyz
Ess Group toppar sin hotellista
med 28 våningar och 100 meter.
16 projekt får 16 miljoner
Nya projekt
ska hjälpa företag inom besöksnäringen att ställa om.
ny kunskap
Lärarlagsmöten
handlar mest om praktiska frågor.
första mötet idag
Näringsministern
inrättar besöksnäringsråd.
RSS
rss_icon
Länkar
Fotografiska åter bäst i Sverige på hållbarhet och gastronomi

Den 23 november presenterade 360° Eat Guide listan över de bästa restaurangerna i Norden 2020 där Fotografiska för andra året i rad utsågs till bästa restaurang i Sverige. 360° Eat Guide bedömer förutom gastronomisk upplevelse också restaurangers hållbarhet.

Fotografiskas restaurang, under kreativ ledning av Paul Svensson, knep i år fjärdeplatsen, tätt efter tre danska restauranger. I juryn sitter bland annat grundare av 360° Eat Guide, Pär Bergkvist, och Tove Oskarsson Henckel. 360° Eat Guide är den enda restaurangguiden som förutom gastronomi också betygsätter restaurangers hållbarhet.

”Vad vill vi ha för restauranger i framtiden? Frågar man 360° Eat Guide är det restauranger som lyckas kombinera makalöst god och innovativ mat med att också göra gott på sikt. Vi är så hedrade och lyckliga över 360° Eat Guides utmärkelse! Den är ett bevis på att vårt ledmotiv om hållbar njutning är fortsatt högintressant – för alltid tror vi. Vi är också glada och stolta över att bli utsedda till bästa svenska restaurang för andra året i rad. Vi kommer nu satsa ännu hårdare för att ta nästa steg i vår resa och vilja att inspirera fler att arbeta för en zero waste och hållbar, njutbar värld, hälsar restaurang-teamet på Fotografiska”, säger Paul Svensson.

Fotografiskas mat- och dryckesfilosofi, signerad matkreatören Paul Svensson med team, bygger på att skapa smaksensationer och samtidigt bidra till ökad medvetenhet kring hållbarhet. I det ekologiska växtbaserade köket maximeras upplevelser och smak efter säsong genom att alla delar av alla råvaror används. Ibland på traditionell grund, alltid med en udd.

Sedan 2020 erhåller Fotografiskas restaurang också Guide Michelins hållbarhetsmärkning.

Bilden: Fotografiskas Elvira Lindqvist, Martin Wall, Gustaf Sandfridsson, Paul Svensson. Foto: Christoffer Englund