platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
mässor skapar möten
Stockholm Furniture & Light Fair
storsatsar på 2022 - skandinavisk design får större fokus än någonsin tidigare.
hotellutveckling
Pride House
checkar in på Clarion Hotel Stockholm.
mötesskapare
Internetstiftelsen
öppnar ett nordiskt chapter för World Wide Web Consortium, W3C.

Ny guide planerar Skånerundan
– lokala drycker kombineras med mat, cykling, vandring och kultur.
RSS
rss_icon
Länkar
Fotografiska åter bäst i Sverige på hållbarhet och gastronomi

Den 23 november presenterade 360° Eat Guide listan över de bästa restaurangerna i Norden 2020 där Fotografiska för andra året i rad utsågs till bästa restaurang i Sverige. 360° Eat Guide bedömer förutom gastronomisk upplevelse också restaurangers hållbarhet.

Fotografiskas restaurang, under kreativ ledning av Paul Svensson, knep i år fjärdeplatsen, tätt efter tre danska restauranger. I juryn sitter bland annat grundare av 360° Eat Guide, Pär Bergkvist, och Tove Oskarsson Henckel. 360° Eat Guide är den enda restaurangguiden som förutom gastronomi också betygsätter restaurangers hållbarhet.

”Vad vill vi ha för restauranger i framtiden? Frågar man 360° Eat Guide är det restauranger som lyckas kombinera makalöst god och innovativ mat med att också göra gott på sikt. Vi är så hedrade och lyckliga över 360° Eat Guides utmärkelse! Den är ett bevis på att vårt ledmotiv om hållbar njutning är fortsatt högintressant – för alltid tror vi. Vi är också glada och stolta över att bli utsedda till bästa svenska restaurang för andra året i rad. Vi kommer nu satsa ännu hårdare för att ta nästa steg i vår resa och vilja att inspirera fler att arbeta för en zero waste och hållbar, njutbar värld, hälsar restaurang-teamet på Fotografiska”, säger Paul Svensson.

Fotografiskas mat- och dryckesfilosofi, signerad matkreatören Paul Svensson med team, bygger på att skapa smaksensationer och samtidigt bidra till ökad medvetenhet kring hållbarhet. I det ekologiska växtbaserade köket maximeras upplevelser och smak efter säsong genom att alla delar av alla råvaror används. Ibland på traditionell grund, alltid med en udd.

Sedan 2020 erhåller Fotografiskas restaurang också Guide Michelins hållbarhetsmärkning.

Bilden: Fotografiskas Elvira Lindqvist, Martin Wall, Gustaf Sandfridsson, Paul Svensson. Foto: Christoffer Englund