platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
De tog hem priset som Stockholms främsta entreprenörer

Under måndagskvällen utsågs Märta Olausson, Modigo AB, till Stockholms främsta entreprenör i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year. Under kvällen tilldelades även Bianca Ingrosso, Bianca Ingrosso AB,”Årets kvinnliga stjärnskott” och Johan Knaust från K2 Knaust & Andersson Fastigheter AB tog hem priset för ”Årets manliga stjärnskott”. Peter Rothschild, BioGaia AB, mottog priset för ”Bästa internationella tillväxt”.

"Vilken finalkväll vi fick! Även om den fysiska galan blev inställd är jag mycket nöjd med vår digitala lösning. Det är otroligt roligt att regionen fortsätter leverera så pass inspirerande entreprenörer år efter år. Samtliga vinnare är väl värda sina utmärkelser, stort grattis", säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Stockholm.

Huvudprisvinaren Märta Olausson grundade Modigo för att hon ville förändra den psykiatriska vården. Sedan starten 2017 har Modigo inte bara växt, utan också gått om samtliga konkurrenter och är nu Sveriges sötrsta psykiatrikedja. Företaget får toppbetyg från patienterna i undersökning efter undersökning och medarbetarna har fått en arbetsplats där de känner både stolthet och frihet.

 

Juryns motivering till huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year löd:

"Årets vinnare har visat prov på stort mod och en okuvlig vilja att förnya och förbättra genom sitt engagerade företagande. Trots många hinder och utmaningar har entreprenören med högt tempo och ett äkta samhällsengagemang bevisat att det var möjligt att både bygga ett lönsamt framgångsrikt företag samt göra skillnad för många människor".

Den oberoende jury som korade vinnarna i region Stockholm bestod av juryordförande Thomas EK, grundare OBH Nordica, Kristina Lindhe, grundare The Lexington Company AB, Patrik Andersson, Serneke, Andra Farhad, vd Börshajen, Pär Svärdson, grundare Apotea, samt Pernilla Ramslöv, grundare NOX Consulting.

 

Fler framgångsrika entreprenörer prisades under kvällen

Under den digitala regionfinalen delades även tre kategoripriser ut. Utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Bianca Ingrosso, Bianca Ingrosso AB. Johan Knaust, K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB, utsågs till ”Årets manliga stjärnskott” och SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt” tilldelades Peter Rothschild, BioGaia AB.

Finalen för region Stockholm var den femte av totalt sex finaler som genomförs i Sverige under november. Samtliga vinnare från Stockholm kommer att ställas mot vinnarna från de övriga fem regionfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholm 2021. Den nationella vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year representerar sedan Sverige i världsfinalen i juni, där entreprenörer från cirka 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

 

För mer information: www.eoy.se

 

Jurymotiveringar

Huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year – Märta Olausson, Modigo AB

"Årets vinnare har visat prov på stort mod och en okuvlig vilja att förnya och förbättra genom sitt engagerade företagande. Trots många hinder och utmaningar har entreprenören med högt tempo och ett äkta samhällsengagemang bevisat att det var möjligt att både bygga ett lönsamt framgångsrikt företag samt göra skillnad för många människor".

 

Årets kvinnliga stjärnskott – Bianca Ingrosso, Bianca Ingrosso AB

Med ett helt nytt sätt att bygga bolag har årets vinnare skapat ett snabbfotat, vägvinnande företag där såväl omsättning som resultat utvecklats i ett rasande tempo. Kombinationen starkt varumärke och stor räckvidd har lagt grunden för framgångarna.

 

Årets manliga stjärnskott – Johan Knaust, K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB

I en traditionell bransch har årets vinnare funnit en affärsmodell som ligger helt rätt i tiden. Med en tydlig inriktning och ett stort hjärta för hållbarhet och miljö har entreprenörens bolag på kort tid skapat såväl snabb tillväxt som god lönsamhet.

 

Bästa internationella tillväxt – Peter Rothschild, BioGaia AB

Med stor uthållighet och tydlig fokusering har vinnarens bolag skapat ett ledande företag på den globala marknaden. Ett kompromisslöst kvalitetstänk och en strävan att bidra till hälsa i olika världsdelar borgar för fortsatta framgångar i framtiden.

 

Om EY Entrepreneur Of The Year

EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen i Sverige utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott samt kategoripriset Bästa internationella tillväxt.

 

Den första entreprenören att ta hem den prestigefulla titeln i Sverige 1995 var Karin Henriksson, då vd på Hogia Institutet AB i Stenungsund. Bland vinnarna genom åren finns entreprenörer från företag som Kopparbergs Bryggeri, Meda, Poolia, New Wave Group, Stadium, Klarna och Netonnet group.

www.ey.com/sv_se/eoy

 

Om EY

EY är världsledande inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i. EY refererar till den globala organisationen samt kan avse en eller flera medlemsföretag i Ernst & Young Global Limited. Varje medlemsföretag utgör en egen juridisk person.