platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
25-27 april 2023
Ny mötesplats
för järnvägsinvesteringar öppnar för miljardaffärer.
Idag händer det
Världens största entreprenörsnätverk
kommer till Sverige.
nytt jobb
Therese Johansson
ny hotelldirektör för Quality Hotel View i Hyllie.
10-11 september
Malmö blir värd
för sommarfinalen av League of Legends European Championships.
hotellnytt
Från 50 till över 300 medarbetare på några månader
- Jacy’z Hotel & Resort skapar arbetstillfällen.
forskning skapar möten
Mångmiljonsatsning
på svensk handelsforskning.
event skapar möten
Stort medieintresse
och stark turistekonomisk omsättning för SM-veckan Piteå.
23-25 november
Nordens största forum
för debatt och samtal om mänskliga rättigheter till Helsingborg 2023.
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
RSS
rss_icon
Länkar
ICC Sydney får tillstånd för att få tillbaka konferenser och företagsevenemang

International Convention Centre Sydney (ICC Sydney) meddelar att arenan har fått tillstånd för att genomföra företagsevenemang och konferenser för upp till 1 500 personer i dess kongress- och utställningscenter, efter godkännande från New South Wales ( NSW) Department of Health.

Företagsevenemang, inklusive konferenser, möten, årsstämmor, utmärkelser och banketter, kommer att omfattas av en person per fyra kvadratmeter och grupper som inte är fler än 300 personer i separata områden inom ICC Sydney.

Undantaget är ett erkännande av de grundliga hälso- och säkerhetsnormer som finns på ICC Sydney och följer de senaste besluten om att ICC Sydney kan vara värd för obegränsade utställningar på en person per fyra kvadratmeter och välkomna 2400 gäster till sin Aware Super Theatre.

ICC Sydneys vd, Geoff Donaghy, säger att den ökade kapacitetsgränsen för företagsevenemang är ett viktigt nästa steg för att återhämta sig från coronaviruskrisen för ICC Sydney och mötes- och eventindustrin.

”Vi är glada att få ett undantag från NSW Department of Health, vilket är ett bevis på ICC Sydneys förmåga att på ett säkert sätt återuppta större evenemang".

”Vår industri har drabbats hårt sedan mars. Detta undantag kommer avsevärt att förbättra ICC Sydneys förmåga att få fler företagsevenemang, vilket är viktigt för en bredare återhämtning av Australiens business eventindustri - värt över 36 miljarder dollar årligen för landets ekonomi".

Efter undantaget pågår nu förberedelser för att välkomna större konferenser. Den första av dessa händelser som arrangeras på ICC Sydney blir den 43:e COSPAR Scientific Assembly, i hybridformat. I samband med en Space STEM Park kommer antalet besökare att kunna vara upp till 1 500 lokala deltagare. En skräddarsydd virtuell plattform kommer att strömmas till en publik som förväntas överstiga 3 000 deltagare.

Prof. Russell Boyce, ordförande, sade: "Denna församling kommer att visa upp det allra bästa i Sydney och vi välkomnar nyheten att vi kan vara värd 1500 personliga delegater nu när ICC Sydney har fått detta undantag."

Nyheten kommer när gränsen mellan Victoria och New South Wales öppnas idag, vilket möjliggör större rörelse för människor mellan de två staterna för att delta i hemmet.

Tillsammans med detta förväntas undantaget öka NSW-ekonomin, med direkta och indirekta delegatavgifter från evenemang som hålls på ICC Sydney för att stödja både lokala företag och regioner.

Under mer än tre års verksamhet har ICC Sydney kumulativt genererat över två miljarder australiensiska dollar till statsekonomin och varit värd för 3,5 miljoner besökare, som har skapat fyra miljoner övernattningar i Sydney.

”Vi är fast beslutna att maximera flödet av fördelar för företag i hela vår leveranskedja när eventen successivt återkommer. Vi kommer att göra detta genom våra direkta relationer och via vårt Legacy-program, som är världsledande och otroligt väl mottaget av samhället i Sydney och omgivande regioner", säger Geoff Donaghy.

Sydney Business Chamber Executive Katherine ORegan sa att detta är en seger för hela mötes- och eventindustrin och alla relaterade organisationer ser detta som en stor framgång.

”Eventen som hålls på ICC Sydney spelar en avgörande roll i ekosystemet för vår stads ekonomiska framgång. Framgång för ICC Sydney är också framgång för de många yrken som finslipar sina färdigheter genom konferenser, de företag som uppvisar sina produkter och tjänster och bredden av företag som utgör försörjningskedjan för arenan och dess kunder - från våra bönder och vinproducenter till designers och evenemangsbyggare", säger Katherine ORegan.

Business Council of Australia CEO, Dr Vanessa Findlay säger att detta är väldigt viktiga nyheter för Australiens mötes- och eventindustri.

“ICC Sydney är ett kraftpaket för den nationella eventindustrin, som tillsammans bidrar med 36 miljarder australiensiska dollar till den nationella ekonomin. Beslutet att tillåta sammankomster för upp till 1 500 personer för företagsevenemang på ICC Sydney är ett bevis på det förtroende som teamet har kunnat bygga med sina regeringspartner", sade hon.

Alla evenemang som hålls på ICC Sydney kommer att fortsätta hållas i strikt linje med platsens EventSafe Operating Guide som integrerar moderbolagets ASM Globals rigorösa Venue Shield-program, samtidigt som NSW-regeringens regler uppfylls.

För att säkerställa en säker drift av händelser i en miljö som förvandlats av coronaviruspandemin har ICC Sydney gjort operativa förändringar inklusive:

 

• Gräns ​​på 1 500 personer i grupper om 300.

• Separata ingångar och utgångar för varje grupp på 300 personer.

• Insamling av information om spårning av incheckning och service NSW.

• Regelbunden rengöring av områden med hög trafik och hög beröring med desinfektionsmedel av sjukhusklass.

• Handreningsstationer vid alla ingångar, ofta åtkomliga områden och nära badrum.

• Säkerhetsutbildning för Covid-19 för all driftpersonal, frontlinje- och kontraktspersonal samt på plats Covid-19 Safe Hygien.