platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
Nytt jobb
Sophie Ahlin
har tagit över Clarion Collection Hotel Temperance.
Fler än 2300 deltagare
Cvent Connect Europe
handlar om mångfald, jämställdhet och inkludering.
5 oktober 2022
Nick Shackleton-Jones:
Hur man skapar en arbetsplatskultur vid L&D-evenemang.
19 oktober, Stockholm
Årets största mötesplats
om hotell och hotellfastigheter.
2 december 2022
eComExpo gör endags transport- och energikonferens i Göteborg:
”Vi måste synka myndigheternas arbete för en fossilfri transportnäring
SmartBygd Event
Digitala lösningar och innovationer
visas på mässa i Dorotea.
hotellnytt
Förenade Arabemiratens hotellmarknad
kommer att växa med 25 procent till 2030.
RSS
rss_icon
Länkar
Mötesindustrin i Göteborg vinnare av IAPCO Driving Excellence Award

Mötesindustrin i Göteborg samlades digitalt när Göteborg & Co Möten höll sin årliga partnerträff. Framtiden inom industrin diskuterades och deltagarna var med när mötesstaden Göteborg tog emot IAPCO Driving Excellence Award för leverans av möten med hög kvalitet genom god samverkan, hållbarhet och avtryck inför framtiden.

”Det här är en utmärkelse till hela Göteborgs besöksnäring, som visar på betydelsen av den långsiktiga samverkansstrategin mellan branschens aktörer. Möten bidrar till kompetenshöjning och utveckling av forskning, näringsliv och samhälle. Vi vill fortsätta att vara en hållbar och innovativ destination som talar med en samlad röst”, säger Annika Hallman, chef på Göteborg & Co Möten om utmärkelsen.

Nomineringen som gjordes av IAPCO-medlemmen och mötesarrangören Kenes Group, gick till den aktör som med engagemang levererat ett eller flera framgångsrika möten. Nomineringen lyfte också fram den samverkan som de olika aktörerna i mötesstaden byggt upp under många år. Utmärkelsen var planerad att delas ut vid en internationell branschmässa tidigare i år, men på grund av pandemin är det först nu den officiella utdelningen kunde ske.

IAPCO Driving Excellence Award delades ut av Ori Lahav, President för IAPCO/Vice President Kenes genom en digital överlämning från Tel Aviv och motiveringen löd: ”We have hosted a number of events in Gothenburg. One thing that became apparent once we started working with the Gothenburg’s team was the superb blend between the different suppliers. In very few destinations do you feel like you are talking to one cohesive meeting organism that is working together with you towards organising the perfect event.”

Priset är ett av de erkännanden som Göteborg nyligen tagit emot. Tidigare i veckan meddelande Lonely Planet att de, i sin årliga lista Best in Travel 2021, utnämnt Göteborg som vinnare i kategorin hållbarhet och därmed utsett staden till den bästa hållbara staden i världen att besöka, Best Sustainable City Stay. Göteborg har tidigare, fyra år i rad, utsetts till världens mest hållbara destination enligt Global Destination Sustainability Index. Dessutom är Göteborg tillsammans med Malaga European Capital of Smart Tourism 2020.

Prisutdelningen hölls vid ett årligt partnermöte för representanter från mötesindustrin i Göteborg. Möten och events är en viktig del i att dela kunskap och stärka den samverkan som är viktig och unik för mötesstaden Göteborg. I år hölls mötet digitalt med sändning från Svenska Mässan. Mötesindustrin stora framtida utmaningar stod på agendan.

Peter Grönberg, vd på Göteborg & Co inledde mötet med att berätta hur läget generellt ser ut för destinationen Göteborg och hur Göteborg & Co ställt om kommunikationen för att stötta besöksnäringen, samt hur Göteborg & Co ser på framtiden i evenemangs- och mötesstaden.

Annika Hallman fortsatte därefter att prata om mötesstaden och den omställning som mötesindustrin har gjort de senaste månaderna. Vidare fick deltagarna ta del av omvärldsbevakning och internationella trender som påverkar den globala mötesindustrin, samt de viktigaste strategierna för att hantera utvecklingen och vad som kommer att avgöra om ett möte är framgångsrikt i framtiden. Annika adresserade också de utmaningar som mötesindustrin står inför i framtiden och hur destinationen kan arbeta med dessa. En viktig del i arbetet är hållbarhet och den samverkan som Göteborg och dess aktörer är starka på.

Benny Karlsson, Direktör Mässor och Möten på Svenska Mässan passade på att inspirera och visa hur Svenska Mässan arbetar och driver utvecklingen som framtida mötesplats.

Industrins parter är överens om att det fysiska mötets fördelar inte går att ersätta med virtuella lösningar. Fokus fortsatt framåt är på fysiska möten, samtidigt med möjlighet till både fysiskt och virtuellt deltagande, så kallade hybridmöten. Göteborg står sig stark i denna utveckling och som fortsatt ledande mötesstad.

Varje år bjuder Göteborg & Co Möten in medlemmar inom den lokala industrin till en partner- och nätverksträff. Syftet är att ge möjlighet utbyta erfarenheter med andra inom staden, samt att få ytterligare kunskap och information om det senaste inom mötesstaden Göteborg.

International Association of Professional Congress Organizers - IAPCO representerar 137 företag bestående av över 9 700 professionella kongressarrangörer, mötesplanerare och chefer för internationella och nationella kongresser, kongresser och speciella evenemang från 39 länder.

 

Bilden: Annika Hallman fick ta emot priset av Ori Lahav, ordförande för IAPCO, som var med på länk från Tel Aviv. Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co