platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
20 våningar högt
Sara kulturhus
– trä, hållbarhet och Spider-Man.
fint pris utdelat
Karin Franssons Mentorpris 2021
tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott.fint pris utdelat
Flygnytt
Emirates
vill anställa 3 500 nya medarbetare.
ny infrastruktur
Utvecklingsprojekt i Halmstad
får 200 000 kronor.
omvärldsanalys
Var flexibel, kreativ
och hitta nya sätt att underlätta för nätverken säger ABPCO:s undersökning.
flygnytt
Finnair störst på direktflyg till Asien
och USA från Arlanda: Erbjuder nu även direkttrafik till Los Angeles och New York.
hotellnytt
Scandic
fortsätter att utbilda morgondagens ledare.
omvärldsanalys
Sveriges största varumärken
förlorar över 100 miljarder SEK i värde.
72 procent bokat
Stark orderingång på Stockholmsmässan
inför 2022.
på nytt jobb
Scandic växlar upp
rekryteringstakten i Dalarna.
RSS
rss_icon
Länkar
Hybridevenemang i Waterfront Studio möjliggör viktiga event

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Tävlingen ägde rum för första gången 2011 och blev en omedelbar framgång, sedan dess har det varit ett årligt evenemang.

2020 sändes den live från Waterfront Studio, på Stockholm Waterfront Congress Centre som ett alternativ till en traditionell gala. Detta för att garantera ett säkert genomförande.

”På grund av covid-19 var vi tvungna att ställa om istället för att ställa in, om vi alls skulle kunna genomföra vårt fantastiska arrangemang. Många i vår målgrupp tillhör riskgrupper vilket omöjliggjorde ett event med stor publik.” säger Ann Epstein, Projektledare för Funkisfestivalen.

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett evenemang som ger tillfälle för så många människor som möjligt med intresse att sjunga, att vara på scenen och att delta på sin egen nivå. Å ena sidan uppmärksammas personer med funktionsnedsättning och å andra sidan erbjuder tävlingen en minnesvärd kväll för både deltagare, publik och sponsorer.

Valet föll på Stockholm Waterfront Congress Centre, tack vare ett lyckat samarbete samt nya innovativa studiolösningar som möjliggör streaming till en bred målgrupp från en professionell studio – upplevs som en tv sändning.

”Sedan vi öppnade har vi varit en självklar mötesplats och vi arbetar kontinuerligt med att utveckla nya lösningar för att möta våra kunders behov. Under våren etablerade vi en studiolösning tillsammans med vår teknikpartner Informationsteknik, för att möjliggöra möten trots rådande situation. Detta har medfört stort intresse för både företagsmöten, produktlanseringar och andra typer av events”, säger Maria Tullberg, vd för Radisson Blu Waterfront & Stockholm Waterfront Congress Centre.

”Vi hade vår final på Stockholm Waterfront 2019 och var väldigt nöjda med samarbetet. Vi hade planerat för en final där sedan ett år tillbaka och när vi fick höra om möjligheten att använda en studio på Stockholm Waterfront, som ligger så centralt som det bara går, tyckte vi det var en lysande möjlighet”, säger Ann Epstein.

Stockholm Waterfront Congress Centre erbjuder en mångsidig arena med unik flexibilitet, med flera konferensrum och eventytor som tillsammans möjliggör skräddasydda möten, konferenser, utställningar och evenemang.

”Att få vara en plats som möjliggör möten, oavsett format, för att nå ut till människor är något vi brinner för och tar på stort allvar. Vi är mycket hedrade över samarbetet med Funkisfestivalen vilket är ett viktigt evenemang som gör skillnad och skapar samhörighet”, säger Maria Tullberg.

Funkisfestivalen är ett årligt event, skulle ni kunna fortsätta live-streama festivalen från studiolösningen eller vill ni återgå till det mer traditionella formatet?

”Ja, det skulle vi, men vi föredrar att ha vårt arrangemang live. Vår målgrupp har inte så många självklara aktiviteter eller ställen att träffas på och få möjlighet att utrycka sig. Det är en av flera anledningar till att vi tycker att vårt live-arrangemang är så mycket mer än en sångtävling”.

En av Radisson Hotel Groups högsta prioriteringar är att säkerställa hälsa och säkerhet för sina gäster, anställda och affärspartners. I maj lanserade Radisson Hotel Group ett nytt säkerhetsprotokoll för grundliga rengörings- och desinficeringsförfaranden. Detta gjordes i samarbete med SGS, världens ledande inspektions-, verifierings-, test- och certifieringsföretag.

Radisson Hotel Safety Protocol stärkar Radisson Hotel Groups strikta, befintliga riktlinjer för renlighet och desinfektion på alla deras hotell i hela världen.

Dessa riktlinjer inkluderar handdesinfektionsstationer vid alla ingångar, användning av personlig skyddsutrustning (PPE) och säkerhetsskärmar samt ökad rengörings- och desinfektionsfrekvens. Hotellen kommer även förespråka social distansering i alla områden, inklusive mötesrum. Man håller en omfattande personalutbildning av lokala rekommendationer från hälsomyndigheter och livsmedelsverk tillsammans med internationella riktlinjer från World Health Organization (WHO).

 

Bilden:  Studio 5, Waterfront.