nyheter
motor för utveckling
Dubai vinner anbud
för 232 business events för tiden fram till 2026.
nya jobb
Informationsteknik
fortsätter rekrytera välkända namn.
Hotell
Jacy’z Hotel & Resort
i Göteborg startar exklusiv chaufförservice.
event skapar möten
Para-VM visar upp Östersund
som en tillgänglig stad för evenemang.
Nytt jobb
Isabelle Lechtman
blir vd för Folkets Hus i Stockholm.
Mötesplats
Rekordår 2022
Nu vill Bjertorp slott bli landets främsta bröllopsdestination.

Jacyz hotell i Göteborg
kan bli Årets Bygge 2023.
events skapar möten
Väv 2022 i Halmstad
gav 18,5 miljoner kr i turismomsättning.
Event skapar möten
Piteå Business Tour
– nytt eventkoncept för näringslivet i Piteå.
Events skapar möten
Flera internationella mästerskap
stärker Malmö som evenemangsstad.
RSS
rss_icon
Länkar
Dubai Tourism bildar specialkommittee för Business Events

• Ny bildas en ny kommitté som skapar en nödvändig plattform för mötes- och events när Dubais business events ser ut att få fart igen efter den pandemiska utvecklingen.

• Generaldirektören för Dubai Tourism, HE Helal Saeed Almarri är ordförande för första mötet med flygbolag, hotell, PCO:er och DMC:er bland deltagarna.

 

Dubai samlar kraft för att återuppbygga marknaden för kongresser, konferenser, möten och mässor har Dubais Department of Tourism and Commerce Marketing (Dubai Tourism) bildat en ny kommitté för business events som förstärker sitt åtagande att engagera sig i industrin och återupprätta sin plats i hjärtat av Dubais ekonomiska tillväxt och utveckling som ett viktigt kunskapsnav.

Hans excellens Helal Saeed Almarri, generaldirektör för Dubai Tourism, var ordförande i kommitténs inledande möte den 14 september i Dubai World Trade Center, och uppdaterade medlemmarna om de senaste framstegen i att återaktivera sektorn i efterdyningarna av den globala Covid-19-pandemin och underlättade diskussioner kring möjligheter och utmaningar.

Kommittén, som består av viktiga intressenter i mötes- och eventindsutrin, kommer att träffas regelbundet under hela året och skapa en plattform för tvåvägsdialog kring den kontinuerliga strategiska och operativa utvecklingen av Dubais konkurrensposition som värdstad för internationella affärsevenemang, som kongresser, konferenser, events och mässor.

Bland deltagarna i det första mötet var högre tjänstemän från flygbolag, arenor, hotell, destinationsmanagementföretag (DMC) och professionella kongressarrangörer (PCO). Organisationer som var representerade inkluderade Emirates, Dubai World Trade Center, Jumeirah Hotels & Resorts, Alpha Destination Management, MCI Middle East och Expo 2020 Dubai.

Nu vill Dubai Tourism med en anpassad strategi som tagits fram av intressenter inom den offentliga och privata sektorn, att industrin snabbt och säkert ändra sitt arbete med fokus på lokala business events som har återupptagits från den 15 september och internationella business events som kommer att återvända till Dubai från och med den 1 oktober. Kommande evenemang i staden inkluderar The Airport Show (26-28 oktober), Årliga Radiologikongressen (1-3 november) och Cityscape 2020 Real Estate Summit (16-17 november).

”Guidad av ledningen för hans höghet Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice president, premiärminister och härskare i Dubai, och uppföljningen av hans höghet Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, kronprins av Dubai och ordförande för verkställande rådet, har Dubai stadigt återupptagit viktiga ekonomiska sektorer och bygger på det stöd som gavs genom hela pandemin och de åtgärder som införts för att minimera dess påverkan. I linje med detta har vi arbetat nära med intressenter i industrin för att säkerställa att det finns en ram för att börja arbeta med Business events som ska vara av hög klass och samtidigt prioritera hälsa och säkerhet för alla deltagare," säger Hans excellens Helal Saeed Almarri, generaldirektör för Dubai Tourism.

”Bildandet av denna kommitté lyfter fram den samarbetsstrategi som vi har försökt låta ta över alla våra aktiviteter och i förhållande till alla delsektorer för turism, samt förstärker vårt åtagande att stödja våra intressenter och se till att Dubai leder den globala återhämtningen efter pandemin. Business Events spelar en avgörande roll för att driva ekonomisk utveckling och kunskapstillväxt i Dubai, och med stadens status som Mellanösternens obestridda nav för kongresser, konferenser, mässor och andra utställningar samt affärsmöten och då kommer återupptagandet av våra aktiviteter här att påverka hela regionen på ett starkt positivt sätt. ”

Grunden för återstarten av hela mötes- och eventindustrin i Dubai den här månaden är riktlinjer för arrangörer och arenor som prioriterar hälsa och säkerhet för alla inblandade parter, samtidigt som det underlättar möten, samtal, nätverks- och inlärningsmöjligheter som deltagarna söker. Dessa kompletterar de åtgärder som redan finns på andra kontaktpunkter i staden, inklusive flygplatser, hotell, attraktioner och matställen som redan har banat väg för återupptagandet av turismen sedan den 7 juli.

”Det är en ära att delta i det inledande mötet i Business Events Stakeholders Committee. Jumeirah Group välkomnar bildandet av en sådan enhet, eftersom det förstärker det enorma stöd som Dubais Department of Tourism and Commerce Marketing erbjuder vår bransch genom en mångsidig kalender med affärsevenemang. Samarbetsinsatser av denna skala och karaktär kommer utan tvekan att stödja den pågående återhämtningen inom hotellbranschen, som en plattform för att möta nya branschaktörer, återansluta till kamrater och dela insikter och bästa praxis för att säkerställa att vi går framåt så starkt som möjligt”, säger Linda Lewis, vice vd för global försäljning i Mellanöstern och Asien och Stillahavsområdet vid Jumeirah Group.

”Eftersom ekonomin fortsätter att öppnas och låter mötes- och eventindustrin återuppta sina aktiviteter och börja hålla evenemang igen, är det absolut nödvändigt att det görs på bästa möjliga sätt med konkurrens hälso- och säkerhetsbestämmelser på plats och följs av varje enskild intressent i branschen Därför är detta initiativ att ha en röst och samla alla intressenter för Dubai Business Events i rätt tid och perfekt för att säkerställa att alla nyckelaktörer är anpassade och arbetar tillsammans för att bygga förtroende för att evenemang kan genomföras på ett smidigt sätt med bästa möjliga upplevelse levereras.

Turism- och mötes- och eventindustrin är en integrerad bidragsgivare till Dubais ekonomi och för att säkerställa att detta fortsätter att växa och gå framåt kommer en anpassad vision och att arbeta tillsammans vara en viktig ingrediens för framgång eftersom vi alla strävar efter att bygga upp sektorn igen,” säger Ajay Bhojwani, vd, MCI Mellanöstern.

”Jag vill tacka Dubai Business Events för detta initiativ och för att samla dessa industrimänniskor som kan arbeta tillsammans som ett team för att marknadsföra Dubai som en säker destination som är redo att välkomna möten och affärsevenemang. Att genomföra denna ansikte mot ansikte är i sig ett meddelande till världen att Dubai är på väg mot återhämtning. Vi måste alla börja någonstans, och jag tror att de diskussioner som hålls idag och de initiativ som vi alla kommer att genomföra kan hjälpa till att påskynda återhämtningen och kan hjälpa oss att bli de första vinnarna," säger Samir Hamadeh, General Manager, Alpha Destination Management.

-----------------------------------------------------------------------------------

Om Dubai Business Events - det officiella convention bureaun

Dubai Business Events (DBE) - är den officialla Convention Bureau, vars uppgift är att vidareutveckla och öka Dubais andel av den internationella affärsevenemangsmarknaden för att också ha en fortsatt ekonomisk utveckling, skapa fler jobb och nya kunskapskaper i emiratet. DBE:s huvudsakliga mål, som en avdelning inom Dubai Tourism, är att etablera Emiraten som en ava de främsta destinationerna för affärsevenemang genom att hjälpa arrangörer av internationella möten, incentive, kongresser, mässor och andra utställningar planerar och hanterar alla aspekter av deras evenemang. Som medlem i BestCities Global Alliance strävar DBE efter att leverera världens bästa serviceupplevelse inom mötesindustrin.

Om Dubais avdelning för turism och handelsmarknadsföring (Dubai Tourism)

Med den ultimata visionen att positionera Dubai som världens ledande turistmål och kommersiella knutpunkt är Dubai Tourisms uppdrag att öka medvetenheten om Dubai hos den globala publiken och att locka turister och fler investeringar till emiratet. Dubai Tourism är den huvudsakliga myndigheten för planering, tillsyn, utveckling och marknadsföring av Dubais turistsektor. Det marknadsför och främjar Emiratens handelssektor och ansvarar för licensiering och klassificering av alla turisttjänster, inklusive hotell, researrangörer och resebyråer. Varumärken och avdelningar inom Dubais turismportfölj inkluderar Dubai Business Events, Dubai Calendar och Dubai Festivals and Retail Establishment.