nyheter
digitalisera mera
Visit Stockholm och Tillväxtverket
satsar 8,3 miljoner på besöksnäring.
idéer som skapar möten
Karlstad: Nära 10 miljoner
fördelas till föreningar och organisationer 2021
NY detaljplan krävs
Lunds kongresshus
ett steg närmare förverkligandet
sammanslagning
BokningsBolaget och Compro Möten & Event
går samman blir Mice BokningsBolaget AB.
automatisk bokningsbekräftelse
Nordic Choice Hotels
utökar möjligheterna till digitala mötesbokningar.
satsning för ökad konkurrenskraft
​Stor omställningsinsats
för skånska mötesanläggningar.
400 startande
10-årsjubileum för vintersim i Skellefteå
arrangeras av Föreningen För Mörkrets och Kylans Glada Vänner.
Portulans Institute och Unesco
Sverige etta i världen
på digital samhällsomvandling.
Framtidens mötesbransch
Besöksnäringens omställning
stöttas genom ny finansiering.
DEBATT DEBATT DEBATT
Svenska Möten
har erbjudit digital konferensbokning sedan 2015.
RSS
rss_icon
Länkar
Ras Al Khaimah blir den första staden i världen som certifieras som säker av Bureau Veritas

När resandet börjar återgå kan besökare till Ras Al Khaimah vara säkra på att globala standarder för säkerhet och hygien implementerats över hela Emiratet.

Ras Al Khaimah bekräftas som den första staden och emiratet i världen som fick både den prestigefyllda utmärkelsen"Safeguard Assurance" från Bureau Veritas och World Travel and Tourism Council (WTTC) "Safe Travels Stamp".

Al Hamra International Exhibition and Conference Center är också den första kongress- och mässanläggningen i Mellanöstern som blivit Bureau Veritas-certifierad.

Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) bekräftade idag att staden har certifierats som en säker destination av Bureau Veritas, den globala ledaren inom test-, inspektions- och certifieringstjänster, eftersom den slutfört sitt "Safeguard Assurance"-program. Det är den första staden i världen som får både Bureau Veritas Safeguard Assurance Label och World Travel and Tourism Council (WTTC) Safe Travels Stamp som erkänner höjda säkerhetsstandarder, utbildning och hygienprotokoll på plats över Emiratet.

Genom ett strategiskt partnerskap med Bureau Veritas har RAKTDA genomfört stränga hälso-, säkerhets- och hygienåtgärder i samtliga Ras Al Khaimah-hotell för att mildra eventuella risker för anställda och gäster vilket gett fullständigt godkänt förtroendeprotokoll för destinationen. Genom en pågående serie oberoende revisioner av alla dess hotell i Emiratet utformades partnerskapet för att ytterligare validera de åtgärder och processer som redan finns och tar RAKTDA:s "Stay Safe" hotellcertifieringsprogram till nästa nivå. Dessutom följer den nära 50 000 kvadratmeter stora Al Hamra International Exhibition & Conference Center de detaljerade protokollen utvecklade av Bureau Veritas globala hälso-, säkerhets- och hygienspecialister och kommer att bli den första certifierade mötes och eventanläggningen (möten, incentives, kongresser, konferenser och evenemang) i regionen.

Ett tillägg till den globala valideringen är att Ras Al Khaimah är det första Emiratet i Förenade Arabemiraten som får World Travel and Tourism Councils (WTTC) Safe Travels Stamp, världens första globala säkerhets- och hygienstämpel någonsin för rese- och turistnäringen, utformad specifikt för att adressera COVID-19 och liknande utbrott. Protokollen utvecklades i samarbete med WTTC-medlemmar (inklusive RAKTDA), ledande branschorganisationer och internationella organisationer och täcker operationell och personalberedskap, säkerställer en säker upplevelse, återuppbyggar förtroende och förtroende och implementerar möjlig politik. De följer också de nuvarande riktlinjerna från Världshälsoorganisationen (WHO) och Centers for Disease Control and Prevention (CDC) och kommer att fortsätta att uppdateras när ny information om COVID-19 blir tillgänglig.

Raki Phillips, vd för Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, kommenterar: ”När resorna nu äntligen börjar återupptas är vår roll som turismutvecklingsmyndighet att se till att robusta åtgärder finns för att skydda våra besökares hälsa och säkerhet och skapa det lugn de behöver för en riktigt välförtjänt semester, eller ett viktigt event. Vi är oerhört stolta över att vara den första destinationen i världen som certifieras som säker av Bureau Veritas och får dessutom WTTC-säkerhetsstämpel och vi tror att det kommer att vara klart positivt för att återställa förtroendet och skapa förusättningar for att både turister och mötesdeltagare tillbaka till Ras Al Khaimah. Det validerar också de enorma ansträngningarna från våra gästfrihetspartners som är fokuserade på att leverera de högsta globala säkerhetsstandarderna, idag och varje dag, när vi navigerar i denna nya normala för branschen".

Han tillägger: ”WTTC är en mycket viktig partner för RAKTDA och en som vi helhjärtat stöder i dess ansträngningar att starta om och påskynda återhämtningen av sektorn i kölvattnet av COVID-19. WTTC Safe Travels Stamp är ett viktigt statement för att visa vår anpassning till viktiga säkerhetsprotokoll på högsta nivå och vi är glada över att vi kan lugna kommande besökare att Ras Al Khaimah uppfyller dessa globala standarder".

”Äntligen! Det är mycket glädjande att se att RAKTDA och Bureau Veritas hittat en model som fungerar för att certifiera en hel destination! Det är en vision jag hade tidigt, redan 2003. Nu var timingen rätt och Bureau Veritas är tillräckligt stort för att klara detta uppdrag - snyggt", säger Hans Kanold, CEO Gofast Hospitality Solutions LTD, ett globalt konsultbolag inom hopritalityindustrin, som redan 2001 etablerade ett certifieringsföretag för hotell och har sedan dess gjort sig känd internationellt för att resesäkerhet i allmänhet och hotellsäkerhet i synnerhet ska komma i fokus.