platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
flera nya avtal
Rekordår för Svenska Möten
ökar med nio procent jämfört med 2018.
Omvärldsanalys
Haag internationella kongresser
växte med 48 procent under 2019.
Evenemang skapar möten
​Lund växer som evenemangsstad
arrangörer kan få evenemangsstöd.
nytt jobb
Darren John
gör om Råbaren till TAKs Izakaya.
133 000 hotellnätter utvärderade
Egencia presenterar de 100 bästa affärshotellen 2020
enligt deras kunder. Sju svenska hotell är med.
nytt jobb
Aliki Krantz - hotelldirektören som hittat hem:
”På Park Inn by Radisson Stockholm Solna finns allt jag brinner för”
mässor skapar möten
Lounge Expo och GastroNord
arrangeras 31 mars – 2 april.
service i världsklass
Clarion Hotel Sign
vill ta gästupplevelsen till en ny nivå och tillsätter ett unikt Guest Experience Team.
Hållbarhet
Östersjöns och Mälarens överlevnad
i fokus på Allt för sjön 2020.
nytt jobb
Per Keller lämnar Yasuragi
återvänder till Sundsvall för att öppna Clarion Hotel.
RSS
rss_icon
Länkar
Thoresta siktar mot de gastronomiska stjärnorna

Thoresta Herrgård i nordvästra Stockholm tänker bli en av Sveriges bästa krogar. Mycket God Klass i White Guide, Silverkrog i Sveriges Bästa Bord och betyg 4 av DN:s Hotellpatrull visar att en konferensanläggning kan vara med i restaurangeliten. Thorestas strategi är att fokusera på gastronomi och värdskap.

För två år sedan inledde Thoresta en storsatsning att erbjuda matupplevelser utöver det vanliga. Sedan dess har den välkända restaurangguiden White Guide 2010 gett Thoresta 73 av 100 möjliga poäng och klassificeringen "Mycket god klass". En mycket god helhetsupplevelse där köket presterar intressant och mycket väl genomförd matlagning, lyder motiveringen. Thoresta är också utvald till Silverkrog i Sveriges Bästa Bord 2010, en stiftelseutgiven guide med särskilt utvalda topprestauranger. Av DN:s Hotellpatrull erhöll Thoresta 4 av 5 i betyg i senaste recensionen den 18 april.

– Utmärkelserna är ett kvitto på att vi är på rätt väg, men vi siktar ännu högre och tänker konkurrera med de allra bästa krogarna i Sverige. Vår devis är att gastronomi inte bara utgör maten utan omfattar hela värdskapet och helhetsupplevelsen, säger Stefan Ekengren, köksmästare och ansvarig för det kreativa arbetet bakom matupplevelserna på Thoresta Herrgård.

För att nå toppen håller Thoresta en konsekvent linje i maten. Man använder råvaror efter säsong, ekologiskt och närodlat. Förutom gourmetmiddag i äkta finkrogsmiljö serverar Thoresta lunch med renodlad husmanskost i ett koncept med gjutjärnsgrytor på bordet och lergods, en hemma-hos-känsla.

– Vi inspireras av samtiden i det kreativa arbetet. Det gäller både helheten och detaljerna och vi slipar hela tiden på att bli bättre, säger Stefan Ekengren.

Hela anläggningen är inblandad i satsningen på köket. Receptionister, kockar och servitörer är alla delaktiga i gästernas helhetsupplevelse.

– Vi är stolta över de höga poängen i White Guide och Sveriges Bästa Bord samt de fina recensionerna i DN. Utnämningarna är mycket inspirerande och vi fortsätter nu vår satsning på gastronomi och värdskap där våra gästers helhetsupplevelse alltid är närvarande och står i fokus, säger Pernilla Rehnberg, vd på Thoresta Herrgård.

Lägg till detta att Stefan Ekengren är en av tidningen Meetings Internationals bästa matupplevelser sedan många år och klassas av tidningen som en av ladnets bästa kockar alla kategorier.

 

Bilden: Stefan Ekengren, köksmästare och ansvarig för det kreativa arbetet bakom matupplevelserna på Thoresta Herrgård.

 

--------------------------------------------------------------------------

 

Thoresta Herrgård, strax utanför Stockholm, är ett litet och exklusivt herrgårdshotell vars prisbelönta kök erbjuder matupplevelser utöver det vanliga. Mötesmiljön är harmonisk och idyllisk, en vistelse på Thoresta inramas av en god matupplevelse, en skön miljö och en behaglig atmosfär. Till Thorestas utnämningar hör Silverkrog i Sveriges Bästa Bord och klassificeringen ”Mycket God Klass” i White Guide. Thoresta är medlem i Chaîne des Rôtisseurs, EURO-TOQUES SWEDEN och Svenska Möten.