platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter

Events Industry Council
belönar svenska Lotta Boman, Sigtunahöjden.
årets matvärvning
Stjärnkocken Daniel Berlin
sätter smak på en av Europas mest innovativa städer under H22 City Expo.
100 mest inflytelserika
Rösta på Atti Soenarso,
Chefredaktör på Meetings International.
letar nyckeltal
Visita i nytt samarbete
för nationell evenemangsstatistik.
Thought Leadership Hub
The ACF
- Audite, Cogitare, Facite, lovar att lyssna, tänka och göra .
ökat belgiskt intresse
Göteborg knyter band med Flandern
Syftet är att stärka innovationssamarbetet mellan regionerna.
Dörrarna öppnas
Borås fylls av besökare igen
tre kongresser samma vecka plus EM-kval i fotboll för F16.
27 oktober
Ny dansk-svenskjobbmässa
på Malmömässan.
Cool konst
Tre dolda kulturgårdar
i Litauens främsta städer.
Flygnytt
AMF investerar 200 miljoner
i flygbolaget BRA.
RSS
rss_icon
Länkar
Gastronomi Sverige Commis Award 2020 - vinnare Thilda Mårtensson

Den 28 maj korades Thilda Mårtensson från Stockholm som vinnare vid världspremiären av Gastronomi Sverige Commis Award, nya kocktävlingen som riktar sig till unga kvinnliga kockar. Syftet med tävlingen är att få fler kvinnor att stanna i branschen och att ställa upp i internationella tävlingssammanhang. På andra plats kom Evelina Änggren från Halmstad och på tredje plats Emma Westerberg från Stockholm.

På tre timmar tillagade sex kandidater en varmrätt på Mälargös samt vit sparris från Gotland. Juryn, bestående av bland andra Malin Söderström, Ulrika Brydling och Sebastian Gibrand, bedömde rätterna efter smak och textur samt de tävlandes metod och genomförande.

 

Thilda Mårtensson vann med juryns motivering:

"Med stor respekt för våra fina svenska råvaror har vinnaren med sitt fokus och fart skapat en fantastisk rätt med goda smakkombinationer som sticker ut".

 

Deltagare i Gastronomi Sverige Commis Award är sistaårselever på kockgymnasier runt om i Sverige. Tanken är att tävlingen ska vara årligt återkommande med möjlighet för de tävlande att söka sig vidare som commis i Bocuse d’Or, världens mest prestigefyllda tävling för kockar.

Commis är benämningen på den assisterande lärlingskocken i ett proffskök. I Bocuse d’Or ingår alltid en commis i tävlingsteamet och hittills har ingen svensk kvinna deltagit i Bocuse d’Or.

"Jag tror vi alla är redo att se fler kvinnor i branschen ta plats i tävlingssammanhang. Årets tävlande visade en enorm kunskap och presterade på en väldigt hög nivå och vi ser fram emot att inspirera ännu fler att ställa upp i kocktävlingar framöver", säger Sanna Aspberg på arrangerande Gastronomi Sverige.

 

Om Gastronomi Sverige och Bocuse d’Or

Gastronomi Sverige har till uppdrag att ta svensk gastronomi ut i världen så att världen kommer till Sverige. En stor del av uppdraget är att arrangera den svenska uttagningen till världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or.