nyheter
Höjer säkerheten
Nova Park certifierad
till Stay Safe Advanced.
utvecklingspengar
Tio miljoner till Visit Sweden
för ytterligare marknadsföring av Sverige som resmål.
hållbarhet
Spännande nyhet:
Sverige etta i ny undersökning.
hotellnytt
Första Radisson Individuals
i Baltikum öppnar sina dörrar i Tallinn.
Studio Sola
Karlstad CCC
erbjuder ny studiolösning i samarbete med JK Ljud & Ljus.
Hållbar platsutveckling
Två miljoner från Tillväxtverket
till återstart av Hyllie.
Jimmyz
Ess Group toppar sin hotellista
med 28 våningar och 100 meter.
16 projekt får 16 miljoner
Nya projekt
ska hjälpa företag inom besöksnäringen att ställa om.
ny kunskap
Lärarlagsmöten
handlar mest om praktiska frågor.
första mötet idag
Näringsministern
inrättar besöksnäringsråd.
RSS
rss_icon
Länkar
Första uttagningen inför Årets Kock 2020 – här är kockarna som går vidare till kvaltävlingen.

Nu har den första uttagningen till Årets Kock 2020 genomförts på Aira i Stockholm. Juryordförande, Tommy Myllymäki, med jury har utsett de 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen den 9-10 juni på Stockholms Hotell & Restaurangskola.

 

Av 68 ansökningar går följande kockar (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen:

1. Marcus Bremdal - Konstnärsbaren, Stockholm

2. Adam Nilsson - Konstnärsbaren, Stockholm

3. Liselott Karlsson - Restaurang Hybrid, Stockholm

4. Mattias Jönsson Caesar - På skissernas, Lomma

5. Mikael Feuk - Gastro Gaspari, Flyinge

6. Sonny Tapper - Aveqia, Stockholm

7. Magnus Åkerström - Stadshuskällaren, Stockholm

8. Ludwig Tjörnemo - Unilever AB

9. Jessie Sommarström - Urban Deli, Stockholm

10. Martin Karlsson - Grenna Hotell, Gränna

11. Andreas Jerrhag - Smoke Barbecue & Bar, Karlskrona

12. Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg

13. Emelie Nielsen - Restaurang KRUBB, Töreboda

14. Christian Siberg - Omaka, Stockholm

15. Martin Anneflod - Spiseriet, Göteborg

16. Joakim Kjaerkner - Brasserie du Sud, Ystad

17. Lisa Lönner Pulkkinen - Husmor Lisa Fine Home Dining, Vaxholm

18. Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland

19. Niklas Ekholm - Hackholmssund Konferens, Bro

20. Jesper Jakobsson - Restaurang Bhoga, Göteborg

21. Ola Wallin - Kroken och Bloom, Göteborg

22. Jesper Westermark - Allegrine, Stockholm

23. Matilda Ewaldh - Skärets krog, Smögen

24. Emil Petzén - Halmstad Golfklubb, Halmstad

 

"Det har varit många kvalificerade ansökningar i år och en svår uppgift att välja ut de 24 bästa bidragen. Det märks att nivån har höjts jämfört med föregående år. Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling så det är roligt att se att så många bidrag håller en hög gastronomisk nivå", säger Tommy Myllymäki, juryordförande i Årets Kock 2020.

I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2020 sitter några av Sveriges främsta kockar från flera stjärnkrogar. Jurygruppen består av: Daniel Höglander (Aloë), Florencia Abella (Ekstedt), Jacob Holmström (Gastrologik), Magnus Ek (Oaxen Krog & Slip), Saori Ichiara (Ichi), Sayan Isaksson (Isaan’), Adam Dahlberg (Adam/Albin), Tommy Myllymäki (Aira & Årets Kock 2007).

Tävlingen Årets Kock 2020 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2020 är Tommy Myllymäki. Tävlingsledare är Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

 

Finalen i Årets Kock sker i september.

 

Bilden: Tävlingsledare är Tom Sjöstedt och Juryordförande är Tommy Myllymäki.