nyheter
regional utveckling
Sex miljoner
investeras i nya XC-leder i Järvsö.
Hänger ditt företag med i utvecklingen?
PCO-nätverket Incon lanserar resurssida för Covid-19
med kontor på 170 destinationer.
coronautveckling
”Sveriges största digitala nätverkslunch”
100 deltagare möts när Jobbfestivalen och Yrkesdörren arrangerar med Max Burgers.
det finns en lösning
​Ställ inte in när det hettar till
– flytta fram istället.
ett steg i taget
Asiens mötes- och eventindustri
förväntas återhämta sig snabbare än andra kontinenter.
Hemester
Aktörer på Ven samarbetar
för att göra ön säker att besöka i sommar.
Första öppna kongresshallen i Skandinavien
Harpa Concert Hall and Conference Center
i Reykjavík är redo för tiden efter Covid-19.
mat skapar möten
Första uttagningen inför Årets Kock 2020
– här är kockarna som går vidare till kvaltävlingen.
hotellnytt
Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborgshotell
blir familjeresort i sommar.
SM i matlagning
Stort intresse för Årets Kock 2020
– ansökningarna har gått upp med över 10 procent.
RSS
rss_icon
Länkar
Första uttagningen inför Årets Kock 2020 – här är kockarna som går vidare till kvaltävlingen.

Nu har den första uttagningen till Årets Kock 2020 genomförts på Aira i Stockholm. Juryordförande, Tommy Myllymäki, med jury har utsett de 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen den 9-10 juni på Stockholms Hotell & Restaurangskola.

 

Av 68 ansökningar går följande kockar (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen:

1. Marcus Bremdal - Konstnärsbaren, Stockholm

2. Adam Nilsson - Konstnärsbaren, Stockholm

3. Liselott Karlsson - Restaurang Hybrid, Stockholm

4. Mattias Jönsson Caesar - På skissernas, Lomma

5. Mikael Feuk - Gastro Gaspari, Flyinge

6. Sonny Tapper - Aveqia, Stockholm

7. Magnus Åkerström - Stadshuskällaren, Stockholm

8. Ludwig Tjörnemo - Unilever AB

9. Jessie Sommarström - Urban Deli, Stockholm

10. Martin Karlsson - Grenna Hotell, Gränna

11. Andreas Jerrhag - Smoke Barbecue & Bar, Karlskrona

12. Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg

13. Emelie Nielsen - Restaurang KRUBB, Töreboda

14. Christian Siberg - Omaka, Stockholm

15. Martin Anneflod - Spiseriet, Göteborg

16. Joakim Kjaerkner - Brasserie du Sud, Ystad

17. Lisa Lönner Pulkkinen - Husmor Lisa Fine Home Dining, Vaxholm

18. Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland

19. Niklas Ekholm - Hackholmssund Konferens, Bro

20. Jesper Jakobsson - Restaurang Bhoga, Göteborg

21. Ola Wallin - Kroken och Bloom, Göteborg

22. Jesper Westermark - Allegrine, Stockholm

23. Matilda Ewaldh - Skärets krog, Smögen

24. Emil Petzén - Halmstad Golfklubb, Halmstad

 

"Det har varit många kvalificerade ansökningar i år och en svår uppgift att välja ut de 24 bästa bidragen. Det märks att nivån har höjts jämfört med föregående år. Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling så det är roligt att se att så många bidrag håller en hög gastronomisk nivå", säger Tommy Myllymäki, juryordförande i Årets Kock 2020.

I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2020 sitter några av Sveriges främsta kockar från flera stjärnkrogar. Jurygruppen består av: Daniel Höglander (Aloë), Florencia Abella (Ekstedt), Jacob Holmström (Gastrologik), Magnus Ek (Oaxen Krog & Slip), Saori Ichiara (Ichi), Sayan Isaksson (Isaan’), Adam Dahlberg (Adam/Albin), Tommy Myllymäki (Aira & Årets Kock 2007).

Tävlingen Årets Kock 2020 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2020 är Tommy Myllymäki. Tävlingsledare är Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

 

Finalen i Årets Kock sker i september.

 

Bilden: Tävlingsledare är Tom Sjöstedt och Juryordförande är Tommy Myllymäki.