nyheter
regional utveckling
Sex miljoner
investeras i nya XC-leder i Järvsö.
Hänger ditt företag med i utvecklingen?
PCO-nätverket Incon lanserar resurssida för Covid-19
med kontor på 170 destinationer.
coronautveckling
”Sveriges största digitala nätverkslunch”
100 deltagare möts när Jobbfestivalen och Yrkesdörren arrangerar med Max Burgers.
det finns en lösning
​Ställ inte in när det hettar till
– flytta fram istället.
ett steg i taget
Asiens mötes- och eventindustri
förväntas återhämta sig snabbare än andra kontinenter.
Hemester
Aktörer på Ven samarbetar
för att göra ön säker att besöka i sommar.
Första öppna kongresshallen i Skandinavien
Harpa Concert Hall and Conference Center
i Reykjavík är redo för tiden efter Covid-19.
mat skapar möten
Första uttagningen inför Årets Kock 2020
– här är kockarna som går vidare till kvaltävlingen.
hotellnytt
Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborgshotell
blir familjeresort i sommar.
SM i matlagning
Stort intresse för Årets Kock 2020
– ansökningarna har gått upp med över 10 procent.
RSS
rss_icon
Länkar
Stort intresse för Årets Kock 2020 – ansökningarna har gått upp med över 10 procent

När ansökan till Årets Kock 2020 - SM i professionell matlagning stängde vid midnatt igår hade drygt 10 procent fler ansökningar kommit in jämfört med förra året. Antalet kvinnliga sökande har gått upp med 50 procent.

"Det känns fantastiskt att intresset för att söka till Årets Kock ökar från år till år och att vi ser att fler kvinnor söker känns extra roligt. Med tanke på de tuffa tider restaurangbranschen befinner sig i så är det härligt att se, att så många kockar runt om i Sverige laddar för att vara med i Årets Kock 2020", säger Andreas Stenberg, vd för Årets Kock.

På måndag den 18 maj sker den första uttagningen när juryordförande, Tommy Myllymäki, tillsammans med jury ska utse vilka, av de 68 ansökningar som kommit in, som ska gå vidare till kvaltävlingen den 9-10 juni. Finalen i Årets Kock sker i september.

Tävlingen Årets Kock 2020 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2020 är Tommy Myllymäki.