platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
pantersprång
Rekordstor ökning av videokonferenser
på Karolinska Universitetssjukhuset.
Fajt mellan städerna
Malmö och Uppsala
vill båda bli kulturhuvudstad i Europa 2029.
beslutet fattat
Scandinavium
ska ersättas av en ny multiarena.
KVALITETSMÄSSAN 2021
Sjutton utvecklingsprojekt
nominerade till GötaPriset.
en äkta eldsjäl
Årets Eventskåning 2020
till KB och Totte Lundgren.
nytt jobb
Monika Hilm
ny vd på Yasuragi.
nya upplevelser
Inomhusgolf med virtuella banor
öppnar i Gränbystaden i Uppsala.
ny studiolösning
Svenska Mässan Gothia Towers
lanserar Sveriges största arena för hybridmöten.
forskning skapar möten
Forskare
har en viktig och mångfacetterad roll i inkubatorer.
Hotellnytt
BWH Hotel Group
fortsätter expandera i Norge.
RSS
rss_icon
Länkar
Högberga Vinfabrik lanserar egentillverkat naturvin

Nu lanserar vinmakarna på Högberga Vinfabrik sitt första naturvin; Högberga Natur. Vinet är tillverkat på Lidingö, av ekologiska druvor från Toscana och blir ännu ett välsmakande tillskott i vinfabriken. Från och med 4 maj kan vinet avnjutas på Högberga Gård. Det finns även på hyllan på Lidingös Systembolag samt i beställningssortimentet i hela landet.

Högberga Natur tillverkas på druvorna Merlot, Petit Verdot och Sangiovese. Druvorna handskördas av Högberga Vinfabrik på vingårdarna La Cura och San Christoforo, två ekocertifierade gårdar som ligger strax nedanför den lilla medeltida byn Scarlino i Maremma, Toscana. På druvornas tredagarsfärd i kylbil till Lidingö får de vila i låg temperatur, vilket ger en lugnare alkoholjäsning och ett mer komplext och fruktigt vin. Högberga Natur tappas direkt på flaska, utan att filtreras.

"Här har vi och naturen tillsammans tagit fram ett vin på druvorna Merlot, Petit Verdot och Sangiovese. Vinet har vildjäst på ståltank med druvornas naturliga jäst. Det är ofiltrerat och har minimalt med sulfiter vilket gör att en öppen flaska kan förvaras i kylskåp någon dag. Högberga Natur är ett fruktigt vin, med inslag av körsbär och plommon, men framförallt med generös smak av vindruva. Jag ser fram emot att få bjuda vinälskare runt om i landet på denna smakupplevelse", säger Johan Zällle, vinmakare på Högberga Vinfabrik.

Från och med 4 maj finns Högberga Natur på Systembolaget på Lidingö samt i beställningssortimentet i hela landet. Högberga Natur kommer även att serveras i sin vackra hemmiljö på Högberga Gård där gästerna kan njuta av storslagen natur och fruktigt naturvin på en och samma gång.

2010 blev Högberga Vinfabrik först i Sverige med vintillverkning av druvor från Toscana. Sedan dess har fabriken skördat många ton druvor och tillverkat många tusen flaskor vin. Vinerna finns på Högberga Gård, på utvalda restauranger i Stockholm och Toscana samt i utvalda Systembolags butiker samt i beställningssortimentet i hela landet.