nyheter
flygindustrin
Swedavias trafikstatistik för juli 2020:
passagerarna minskade med 87 procent.
hotellnytt
Skandinaviens första Radisson Red
öppnar i Aarhus, Danmark.
flygnytt
Easyjet öppnar fler linjer
för att möta starkt ökande efterfrågan.
2-3 september
Nu börjar nedräkningen
till Nordic Meetings & Events Expo 2020 i Köpenhamn.
17-18 september 2020
Seoul blir värd
för UIA:s virtuella rundabordssamtal.
första gången på 51 år
Dubai Rugby Sevens 2020
ställs in på grund av Covid-19.
nytt jobb
Han blir vd för Visit Lund
lämnar digitaliseringsarbetet i svensk elitfotboll.
Ska Sverige öppna sist?
​Nödrop från mötesindustrin!
Öppet brev till regeringen, riksdag, media och övriga intressenter.
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
RSS
rss_icon
Länkar
Högberga Vinfabrik lanserar egentillverkat naturvin

Nu lanserar vinmakarna på Högberga Vinfabrik sitt första naturvin; Högberga Natur. Vinet är tillverkat på Lidingö, av ekologiska druvor från Toscana och blir ännu ett välsmakande tillskott i vinfabriken. Från och med 4 maj kan vinet avnjutas på Högberga Gård. Det finns även på hyllan på Lidingös Systembolag samt i beställningssortimentet i hela landet.

Högberga Natur tillverkas på druvorna Merlot, Petit Verdot och Sangiovese. Druvorna handskördas av Högberga Vinfabrik på vingårdarna La Cura och San Christoforo, två ekocertifierade gårdar som ligger strax nedanför den lilla medeltida byn Scarlino i Maremma, Toscana. På druvornas tredagarsfärd i kylbil till Lidingö får de vila i låg temperatur, vilket ger en lugnare alkoholjäsning och ett mer komplext och fruktigt vin. Högberga Natur tappas direkt på flaska, utan att filtreras.

"Här har vi och naturen tillsammans tagit fram ett vin på druvorna Merlot, Petit Verdot och Sangiovese. Vinet har vildjäst på ståltank med druvornas naturliga jäst. Det är ofiltrerat och har minimalt med sulfiter vilket gör att en öppen flaska kan förvaras i kylskåp någon dag. Högberga Natur är ett fruktigt vin, med inslag av körsbär och plommon, men framförallt med generös smak av vindruva. Jag ser fram emot att få bjuda vinälskare runt om i landet på denna smakupplevelse", säger Johan Zällle, vinmakare på Högberga Vinfabrik.

Från och med 4 maj finns Högberga Natur på Systembolaget på Lidingö samt i beställningssortimentet i hela landet. Högberga Natur kommer även att serveras i sin vackra hemmiljö på Högberga Gård där gästerna kan njuta av storslagen natur och fruktigt naturvin på en och samma gång.

2010 blev Högberga Vinfabrik först i Sverige med vintillverkning av druvor från Toscana. Sedan dess har fabriken skördat många ton druvor och tillverkat många tusen flaskor vin. Vinerna finns på Högberga Gård, på utvalda restauranger i Stockholm och Toscana samt i utvalda Systembolags butiker samt i beställningssortimentet i hela landet.