nyheter
regional utveckling
Sex miljoner
investeras i nya XC-leder i Järvsö.
Hänger ditt företag med i utvecklingen?
PCO-nätverket Incon lanserar resurssida för Covid-19
med kontor på 170 destinationer.
coronautveckling
”Sveriges största digitala nätverkslunch”
100 deltagare möts när Jobbfestivalen och Yrkesdörren arrangerar med Max Burgers.
det finns en lösning
​Ställ inte in när det hettar till
– flytta fram istället.
ett steg i taget
Asiens mötes- och eventindustri
förväntas återhämta sig snabbare än andra kontinenter.
Hemester
Aktörer på Ven samarbetar
för att göra ön säker att besöka i sommar.
Första öppna kongresshallen i Skandinavien
Harpa Concert Hall and Conference Center
i Reykjavík är redo för tiden efter Covid-19.
mat skapar möten
Första uttagningen inför Årets Kock 2020
– här är kockarna som går vidare till kvaltävlingen.
hotellnytt
Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborgshotell
blir familjeresort i sommar.
SM i matlagning
Stort intresse för Årets Kock 2020
– ansökningarna har gått upp med över 10 procent.
RSS
rss_icon
Länkar
Högberga Vinfabrik lanserar egentillverkat naturvin

Nu lanserar vinmakarna på Högberga Vinfabrik sitt första naturvin; Högberga Natur. Vinet är tillverkat på Lidingö, av ekologiska druvor från Toscana och blir ännu ett välsmakande tillskott i vinfabriken. Från och med 4 maj kan vinet avnjutas på Högberga Gård. Det finns även på hyllan på Lidingös Systembolag samt i beställningssortimentet i hela landet.

Högberga Natur tillverkas på druvorna Merlot, Petit Verdot och Sangiovese. Druvorna handskördas av Högberga Vinfabrik på vingårdarna La Cura och San Christoforo, två ekocertifierade gårdar som ligger strax nedanför den lilla medeltida byn Scarlino i Maremma, Toscana. På druvornas tredagarsfärd i kylbil till Lidingö får de vila i låg temperatur, vilket ger en lugnare alkoholjäsning och ett mer komplext och fruktigt vin. Högberga Natur tappas direkt på flaska, utan att filtreras.

"Här har vi och naturen tillsammans tagit fram ett vin på druvorna Merlot, Petit Verdot och Sangiovese. Vinet har vildjäst på ståltank med druvornas naturliga jäst. Det är ofiltrerat och har minimalt med sulfiter vilket gör att en öppen flaska kan förvaras i kylskåp någon dag. Högberga Natur är ett fruktigt vin, med inslag av körsbär och plommon, men framförallt med generös smak av vindruva. Jag ser fram emot att få bjuda vinälskare runt om i landet på denna smakupplevelse", säger Johan Zällle, vinmakare på Högberga Vinfabrik.

Från och med 4 maj finns Högberga Natur på Systembolaget på Lidingö samt i beställningssortimentet i hela landet. Högberga Natur kommer även att serveras i sin vackra hemmiljö på Högberga Gård där gästerna kan njuta av storslagen natur och fruktigt naturvin på en och samma gång.

2010 blev Högberga Vinfabrik först i Sverige med vintillverkning av druvor från Toscana. Sedan dess har fabriken skördat många ton druvor och tillverkat många tusen flaskor vin. Vinerna finns på Högberga Gård, på utvalda restauranger i Stockholm och Toscana samt i utvalda Systembolags butiker samt i beställningssortimentet i hela landet.