nyheter
regional utveckling
Sex miljoner
investeras i nya XC-leder i Järvsö.
Hänger ditt företag med i utvecklingen?
PCO-nätverket Incon lanserar resurssida för Covid-19
med kontor på 170 destinationer.
coronautveckling
”Sveriges största digitala nätverkslunch”
100 deltagare möts när Jobbfestivalen och Yrkesdörren arrangerar med Max Burgers.
det finns en lösning
​Ställ inte in när det hettar till
– flytta fram istället.
ett steg i taget
Asiens mötes- och eventindustri
förväntas återhämta sig snabbare än andra kontinenter.
Hemester
Aktörer på Ven samarbetar
för att göra ön säker att besöka i sommar.
Första öppna kongresshallen i Skandinavien
Harpa Concert Hall and Conference Center
i Reykjavík är redo för tiden efter Covid-19.
mat skapar möten
Första uttagningen inför Årets Kock 2020
– här är kockarna som går vidare till kvaltävlingen.
hotellnytt
Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborgshotell
blir familjeresort i sommar.
SM i matlagning
Stort intresse för Årets Kock 2020
– ansökningarna har gått upp med över 10 procent.
RSS
rss_icon
Länkar
Hon är ny affärsutvecklare på Vår Gård i den tuffaste av tider

Sofia Högdal, affärsutvecklaren från Gotland som med en gedigen bakgrund hjälpt stora namn som Berns och Stureplansgruppen med att växa, har fått uppdraget att utveckla konferensanläggningen Vår Gård i att bli framtidens mötes- och rekreationsplats. Ingen lätt uppgift i den mörka tid vi nu lever i, men här delar hon med sig om vad som händer på Vår Gård och hur de tillsammans kämpar för överlevnad genom snabba omställningar.

"När allt är nattsvart gäller det att fokusera, tänka till och agera. Jag började på Vår Gård i februari som chef för Affärsutveckling och Ekonomi med fokus på optimering och struktur. För inte så längesedan såg världen helt annorlunda ut. Vår bransch såg annorlunda ut. Det gick sedan snabbt utför. Konferenser uteblev och det blev till att agera fort! Från att ha varit i stort sett en ren konferensanläggning behövde vi nu rikta all vår uppmärksamhet mot den privata marknaden i närområdet vilket på sikt varit målet, men blev nu direkt en verklighet. Vår Gård blir Din Gård", säger Sofia Högdal.

Sofia berättar om omställningar och nya idéer som tagit fart i dessa tuffa och föränderliga tider.

"Vi har styrt om logistiken i restaurangen och börjat med både take away och middagskassar som går åt som smör. Vi har öppnat för både lunch och kaféverksamhet med produkter från Vår Gårds bageri och bjudit in till nya restaurangkoncept på helgerna. På vardagarna har vi utomhusträning i kombo med lunch och behöver man jobba eller studera hemma har vi öppnat upp våra tomma lokaler som ett alternativ med avskild arbetsro och gott om plats. Våra stora ytor och utomhusmiljöer blir lätta att anpassa efter alla rekommendationer för en trygg och säker vistelse. Vi vänder oss i första hand till boende i närområdet för att undvika resor", säger Sofia Högdal.

Vår Gård ser även möjligheter i mörkret och vill skapa nya typer av samarbeten mellan lokala företag för att överleva krisen och rusta för framtiden.

"Vi har tagit det första spadtaget och bjudit in företagare i Saltsjöbaden att börja bygga Destination Saltsjöbaden - en plattform för lokala aktörer att hitta gränsöverskridande samarbeten på och en innovativ infrastruktur, för att i framtiden öka gästantalet till vårt vackra Saltis. Dock behöver vi just nu under denna svåra tid fokusera på gemensamma aktiviteter för att rädda våra företag. Och vi sjösätter nya samarbeten dagligen. Vi har gäster. Tillsammans är vi starka. Det finns hopp".