nyheter
flygindustrin
Swedavias trafikstatistik för juli 2020:
passagerarna minskade med 87 procent.
hotellnytt
Skandinaviens första Radisson Red
öppnar i Aarhus, Danmark.
flygnytt
Easyjet öppnar fler linjer
för att möta starkt ökande efterfrågan.
2-3 september
Nu börjar nedräkningen
till Nordic Meetings & Events Expo 2020 i Köpenhamn.
17-18 september 2020
Seoul blir värd
för UIA:s virtuella rundabordssamtal.
första gången på 51 år
Dubai Rugby Sevens 2020
ställs in på grund av Covid-19.
nytt jobb
Han blir vd för Visit Lund
lämnar digitaliseringsarbetet i svensk elitfotboll.
Ska Sverige öppna sist?
​Nödrop från mötesindustrin!
Öppet brev till regeringen, riksdag, media och övriga intressenter.
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
RSS
rss_icon
Länkar
Hon är ny affärsutvecklare på Vår Gård i den tuffaste av tider

Sofia Högdal, affärsutvecklaren från Gotland som med en gedigen bakgrund hjälpt stora namn som Berns och Stureplansgruppen med att växa, har fått uppdraget att utveckla konferensanläggningen Vår Gård i att bli framtidens mötes- och rekreationsplats. Ingen lätt uppgift i den mörka tid vi nu lever i, men här delar hon med sig om vad som händer på Vår Gård och hur de tillsammans kämpar för överlevnad genom snabba omställningar.

"När allt är nattsvart gäller det att fokusera, tänka till och agera. Jag började på Vår Gård i februari som chef för Affärsutveckling och Ekonomi med fokus på optimering och struktur. För inte så längesedan såg världen helt annorlunda ut. Vår bransch såg annorlunda ut. Det gick sedan snabbt utför. Konferenser uteblev och det blev till att agera fort! Från att ha varit i stort sett en ren konferensanläggning behövde vi nu rikta all vår uppmärksamhet mot den privata marknaden i närområdet vilket på sikt varit målet, men blev nu direkt en verklighet. Vår Gård blir Din Gård", säger Sofia Högdal.

Sofia berättar om omställningar och nya idéer som tagit fart i dessa tuffa och föränderliga tider.

"Vi har styrt om logistiken i restaurangen och börjat med både take away och middagskassar som går åt som smör. Vi har öppnat för både lunch och kaféverksamhet med produkter från Vår Gårds bageri och bjudit in till nya restaurangkoncept på helgerna. På vardagarna har vi utomhusträning i kombo med lunch och behöver man jobba eller studera hemma har vi öppnat upp våra tomma lokaler som ett alternativ med avskild arbetsro och gott om plats. Våra stora ytor och utomhusmiljöer blir lätta att anpassa efter alla rekommendationer för en trygg och säker vistelse. Vi vänder oss i första hand till boende i närområdet för att undvika resor", säger Sofia Högdal.

Vår Gård ser även möjligheter i mörkret och vill skapa nya typer av samarbeten mellan lokala företag för att överleva krisen och rusta för framtiden.

"Vi har tagit det första spadtaget och bjudit in företagare i Saltsjöbaden att börja bygga Destination Saltsjöbaden - en plattform för lokala aktörer att hitta gränsöverskridande samarbeten på och en innovativ infrastruktur, för att i framtiden öka gästantalet till vårt vackra Saltis. Dock behöver vi just nu under denna svåra tid fokusera på gemensamma aktiviteter för att rädda våra företag. Och vi sjösätter nya samarbeten dagligen. Vi har gäster. Tillsammans är vi starka. Det finns hopp".