platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
RSS
rss_icon
Länkar
IMEX ställer in sin mässa

Bara några dagar efter att IMEX-mässan proklamerat att de inte tänkte ställa in sin mässa har situationen och utvecklingen av Coronavirusets spridning gjort det omöjligt också för IMEX att genomföra sina mässa så den ställs in.

"Det är med djup sorg och tunga hjärtan som vi tillkännager annulleringen av årets IMEX i Frankfurt (som skulle ha genomförts 12-14 maj)", skriver Ray och Carina Bloom, i ett pressmeddleande från ägarna av IMEX-mässan.

"Vi vet att detta kommer att bli en enorm besvikelse, inte bara för utställare, köpare och branschfolk som skulle delta i utställningen, utan också för den globala mötes- och eventindustrin. Detta är inte ett beslut som vi har tagit lätt på och det finns två övervägande moment som har fått oss att fatta detta beslut just nu. Först är osäkerheten orsakad av det faktum att den tyska hälsoministern nyligen har krävt ett förbud mot events med över 1 000 människor som också vissa tyska stater har godkänt, inklusive staten Hesse där Frankfurt är beläget. Detta tillkännagivande gör sannolikheten för att faktorer utanför vår kontroll tvingar oss att avbryta showen i sista minuten mycket högre".

"För det andra är vår primära oro alltid det ansvar vi känner gentemot våra utställare och partners, som finansierar utställningen - inte bara genom att köpa monterplats utan också i de betydande ytterligare investeringar de gör i allt från att bygga fantastiska monstrar till att vara värdar för köparnas evenemang".

"Även om vi för bara en kort tid sedan kände oss optimistiska att månaden maj var tillräckligt långt borta för att säkert kunna fortsätta med våra planer, så kan vi inte idag den 11 mars, garantera det enda som våra utställare litar på oss framför allt att leverera - nämligen en stor skaligt, högkvalitativt hosted-buyer-program".

"I en ideal värld skulle vi vänta och se. Men vi befinner oss i den verkliga världen och vi kan inte med gott samvete be våra utställare att fortsätta att investera pengar som de kanske inte får avkastning för".

Båda dessa faktorer - osäkerhet om IMEX verkligen kan genomföras, såväl som våra tvivel om att antalet köpare verkligen skulle komma till mässan - har lett oss till slutsatsen att vi nu inte har något annat alternativ än att ställa in IMEX 2020  i Frankfurt.

"Vi vill göra det mycket tydligt att vi har fattat detta beslut enbart baserat på de fakta som vi känner till dem idag och, viktigast för hela IMEX-teamet, baserat på det ansvar och äkta engagemang som vi känner för alla våra kunder och den globala eventindustrin.

"IMEX är vårt familjeföretag och den globala eventindustrin är det enda samhällevi tjänar."

"Vi har idag försökt att ta det bästa beslutet för industrin och vi är så tacksamma för det stöd som redan har visat oss. Många av er våra vänner och medlemmar i den utvidgade IMEX-familjen. Det är just därför vi har tänkt länge och hårt på de senaste dagarna, konsulterat djupgående med partners och intressenter inom hela industrin innan vi meddelade detta. Vår one-liner: "We Are All Connected" har aldrig känt sig mer sann och inte heller viktigare än idag.

"Trots den besvikelse och inverkan vi vet att du kommer att känna, vill vi att du ska veta att vi är helt engagerade i att betjäna den industri som vi älskar. Vi arbetar redan hårt i bakgrunden för att leverera värde och service utöver den mässa som du såg fram emot och kommer att meddela dessa planer inom en snar framtid".

"Vi håller vår moral högt och, tillsammans med ledare runt om i världen, fokuserar vi på kollektiva ansträngningar för att återuppbygga förtroende och förespråka kraften i eventindustrin för att hjälpa till ekonomisk återhämtning när denna situation är över".

"IMEX-teamet kommer också att arbeta hårt för att leverera ett framgångsrikt IMEX America (15-17 september) med spännadne planer inför tioårsdagen av showen som redan är i full gång. Vi hoppas att eventindustrin kommer att följa med med oss ​​till Las Vegas för att fira vår stora industri".

"Återigen tackar vi hela mötes- och eventindustrin för det stöd som har visats oss och vi är här för att stödja andra i industrin eftersom vi alla arbetar genom dessa svåra tider".

Ray och Carina