platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
mässor skapar möten
Stockholm Furniture & Light Fair
storsatsar på 2022 - skandinavisk design får större fokus än någonsin tidigare.
hotellutveckling
Pride House
checkar in på Clarion Hotel Stockholm.
mötesskapare
Internetstiftelsen
öppnar ett nordiskt chapter för World Wide Web Consortium, W3C.

Ny guide planerar Skånerundan
– lokala drycker kombineras med mat, cykling, vandring och kultur.
RSS
rss_icon
Länkar
Miljöpartiet bokar första kongressen på Karlstad CCC
Med nio månader kvar till invigningen av Karlstad CCC, börjar flera stora offerter närma sig slutförhandling, och nu är den första stora ordern på en kongress bekräftad och klar. Det är Miljöpartiet som väljer att förlägga sin partikongress till Karlstad och det nya huset 20-22 maj 2011.

– Enormt roligt och inspirerande, säger Mattias Nord, vd för Visit Karlstad. Det här är en av flera stora offerter som vi jobbat med de senaste månaderna, och det känns otroligt härligt att få hem den här ordern. Det är en vitamininjektion för hela säljteamet som gör ett fantastiskt jobb och en viktig bekräftelse för oss att vi och produkten står oss mycket starkt på den nationella besöks- och kongressarenan.

Arrangemanget i sig omfattar 1000 personer och kommer att beröra stora delar av Karlstads besöksnäring.

–  Ja, det rör sig till exempel om 700 hotellrum under främst 20-22 maj, och därutöver kommer flera deltagare den 19 maj, så det kommer definitivt att märkas i stans beläggnings statistik, berättar Mattias Nord. Räknar vi med traditionella nyckeltal för den här typen av arrangemang, så blir det en totalomsättning som kommer Karlstad tillgodo på cirka sju miljoner kronor via boende, restaurangintäkter, shopping och andra tjänster. Då räknas dessutom inte resandet till och från orten in, vilket enbart i sig handlar om ytterligare ganska stora belopp.

I arbetet med att vinna kampen om arrangemanget har Visit Karlstads säljteam på flera områden påvisat vilka konkurrensfördelar Karlstad och det nya kongresshuset har.

– Det är helt riktigt, säger Maria Larsson, Marknads- och Försäljningschef för Visit Karlstad. Professionella beställare som jobbar med så stora möten som detta ställer bra och tydliga krav på vad vi måste erbjuda och leverera för att kunna konkurrera. Det handlar inte bara om de vanliga konferensfaciliteterna. Vi måste även kunna erbjuda flera bra transportalternativ till och från Karlstad, och här är det t.ex. otroligt viktigt med både tågförbindelserna samt en flygplats och dess olika linjer.

Då det är Miljöpartiet som är beställare har det utöver traditionella krav och önskemål, även ställts stora krav på miljöarbetet hos dem som involveras i kongressen här på orten.

– Det stämmer, fortsätter Maria Larsson. Det gör förvisso ganska många beställare i dessa dagar, men den här gången var det extra tydligt och då är det ännu mer glädjande att få ordern. Kraven och tendenserna visar oss också att det är viktigt att besöksnäringen här i Karlstad och Värmland jobbar aktivt med de här frågorna, så vi kan konkurrera på alla nivåer.

För Teresia Ställborn som jobbar med att upphandla möten och kongresser inom Miljöpartiet uppfattades Karlstad CCC snabbt som ett bra alternativ.

– Visit Karlstad gav mig en väldigt tydlig presentation med en 3D visning av kongresshuset, vilket gav både trygghet och en positiv känsla, säger Teresia Ställborn, Eventsamordnare på Miljöpartiet. Dessutom ligger Karlstad väldigt bra geografiskt och gör det lättillgängligt för deltagarna.

För Miljöpartiet i Karlstad var beskedet mycket glädjande och man såg direkt flera positiva aspekter med att få arrangemanget till Karlstad.

– Vi tycker att det dels känns mycket bra att få extra fokus på de Gröna frågorna här i Karlstad via ett stort och centralt möte inom partiet, uttalar sig Åke Pettersson Frykberg, Kommunalråd (Mp) i Karlstad. Dessutom är det ju ur ett lokalt perspektiv väldigt glädjande att få vara ett av de första partierna som tar plats i det nya kongresshuset.

------------------------------------------------------------------------------

Fakta om Karlstad CCC:

Karlstad CCC byggs vackert beläget på stranden till Klarälvens flödande vatten. Det miljöanpassade huset bjuder på exklusiv och modern arkitektur med mycket glas, allt för att ta tillvara den energi och livskraft som vattnet ger. Byggnaden bjuder på enorm flexibilitet när det gäller storlek på lokaler och mängden rum. Här finns exempelvis en av landets största konsert- och konferenslokal med plats för 1600 människor och en bankettmatsal för 1200 gäster. Utöver detta finns det ytterligare 18 mindre och större lokaler med plats för allt från 2 till 300 personer.

Ägarnas mål är att skapa en anläggning som skall vara en av landets bästa med en spännande yttre och inre gestaltning. Den kommer att utgöra en viktig del i Karlstads besöksnäring

Byggnaden kommer att innehålla:

• Konsert-, konferens- och kongressanläggning på 18 000 m2

• Kontor på 6000 m2

• En Kongress- och konsertsal för 1600 personer

• Bankettmatsal för 1200 personer