nyheter
statistik eller bevis?
Hotell i Kina
visar tidiga tecken på återhämtning.
vi ställer inte in - vi ställer om
Strategikongress
samlar energibranschen digitalt den 5-6 maj.
efter restriktionerna
Visit Linköping & Co
varslar i spåren av Corona.
omvärldsanalys
JMIC skapar portal
för åtkomst till covid-19-kunskaper.
Omvärldsanalys
USA rapporterar 22,6 procents hotellbeläggning
för veckan fram till 28 mars - 2020.
Island står enat
Meet in Reykjavík:
United With Strength.
innovationer skapar möten
De tio mest innovativa entreprenörerna
i Sverige 2020.
omsättningen minus 70-80 procent
Färsk statistik från UC:
Konkurser inom hotell- och restaurang ökar med 123 procent.
positivt besked
Nordiska Hissmässan
samlar hela hissbranschen i Stockholm hösten 2020.
innovationer skapar möten
Fem innovationer
som kommer att revolutionera modeindustrin tilldelas en miljon euro.
RSS
rss_icon
Länkar
Stockholmshotell först ut med egen Sustainability Manager

Den nya tjänsten - Event & Sustainability Manager - kommer att innehas av Frida Berglund som tidigare kommer ifrån hotellets marknadsavdelning, där hon även innehaft rollen som miljökoordinator. En tjänst som från januari 2020 breddas för att med handlingskraft kunna verka för miljö och hållbarhet, både internt och externt på hotellets alla avdelningar. Frida har i kombination med detta även lång erfarenhet av hållbarhetsutmaningar i mat- och dryckesbranschen från positioner som restaurangchef och sommelier både inom Nordic Choice Hotels och andra organisationer.

"Som ett av de största hotellen i Stockholm måste vi föregå med gott exempel och säkerställa att samtliga beslut vi tar i framtiden strävar mot en större miljövision med tydliga mål, inte bara för vårt eget hotell utan för hela vår stadsdel och för hotellbranschen i stort. Jag är övertygad om att vi kommer kunna gå från tanke till handling inom många viktiga områden, såsom vårt matavfall och våra transporter men även kunna vara en hub för hållbarhet på Södermalm", säger Frida Berglund, Event & Sustainability Manager på Clarion Hotel Stockholm.

Hotellet har under 2019 satsat stort på hållbarhet med lanseringen och aktiveringen av den urbana trädgården Söders Trädgård, klimatkompensering av alla dagkonferenser i samarbete med företaget Tricorona sedan mars 2019 och deltagande i hållbarhetsutmaningen av Breakit Impact Challenge 2019.

"Som en stor aktör inom branschen är det viktigt för oss att på ett tydligt sätt fastställa hur vi kan driva detta företag med minsta möjliga miljöpåverkan. Detta är något som vi i ledningsgruppen brinner starkt för och något som kommer att genomsyra allt vi gör på hotellet inom en lång framtid. Vi vet att det kommer vara ett konstant arbete med tuffa beslut och därför känns det fantastiskt att Frida med sin gedigna bakgrund inom både marknad samt mat och dryck har stor kännedom om hotellet och kommer att kunna driva dessa frågor på bästa sätt", säger Ida-Maja Tejle, General Manager på Clarion Hotel Stockholm.

Samtidigt som den nya tjänsten tillsätts inleder hotellet ett långsiktigt samarbete med miljökonsulten Mårten Sjölin från TellUs21, för att kunna befästa långsiktiga mål och konkreta handlingsplaner för de närmaste fem åren. Mårten Sjölin kommer senast från Postnord där han verkat som Sustainability Manager i många år och kommer att tillföra hotellet en objektiv utgångspunkt i det handlingskraftiga arbetet framåt. Han kommer att fungera som en facilitator och hållbarhetscoach till Clarion Hotel Stockholm under 2020 för att hitta de rätta stegen för morgondagens hållbara hotellverksamhet.

 

Läs mer om Clarion Hotel Stockholms nuvarande hållbarhetsarbete här

 

Bilden: Frida Berglund - Event & Sustainability Manager, Clarion Hotel Stockholm