platsannonser
Eventkoordinator
till Tekniska Museet
nyheter
Hotellnytt
Proppfullt
när Sveriges första Comfort Hotel Xpress invigdes.
Idéer som bär frukt
GMIC Swedens pris för årets hållbarhetsinsats
tilldelas Göteborgsvarvet.
omvärldsanalys
XL International Workshop
25 ledande mötesorganisationer och mötesarenor träffas i Köpenhamn.
på nytt (tillfälligt) uppdrag
Göran von Arbin
blir hotellchef på nya Furuvik Havshotell.
Pris
Årets Ekoturismpris
till Mörrums Kronolaxfiske.
Omvärldsanalys
Uppsala ökar starkt
inom kongresser, konferenser och möten.
mat och möten
Koks på Färöarna
behåller Michelin-stjärnan.
politisk strid
Härnösands kommun överklagar
domen om hotellbygget.
Omvärldsanalys
Mattias Goldmann
till Sveriges Innovationsriksdag 2018.
Omvärldsanalys
Flygande start på 2018
för Svenska Möten.
RSS
rss_icon
Länkar
Robert Hedman, Hufvudsta Gård, Noreskock 2010
Robert Hedman, kock och matkreatör på Hufvudsta Gård Konferens, vann kocktävlingen och utnämndes till Noreskocken 2010. Bengt Norrbo, restaurangchef på Villa Brevik, kammade hem första pris i Guldkorken för bästa sommelier. Jörgen Landen, servitör och barmästare från Villa Brevik, vann Bronskorken som delas ut till bästa blivande sommelier.

Noreskocken avgjordes den 22 mars på Nalen i Stockholm och är en nordisk kocktävling för hotell och restauranger, medlemmar i Nores, en inköpsorganisation med cirka 1 200 medlemmar i Sverige och Norge. Tävlingen går ut på att laga de bästa rätterna baserat på nordiska råvaror. Utnämningarna Guld- och Bronskorken som också delades ut på Nalen vänder sig till sommelierer och övriga som hanterar alkoholdrycker på restaurang.

Hufvudsta Gård Konferens i Solna är en dagkonferensanläggning med Svanenmärkt restaurang. Villa Brevik på Lidingö är en komplett Svanenmärkt konferensanläggning med övernattning. Dde är båda medlemmar i Svenska Möten.

 

Bild: Robert Hedman, kock och matkreatör på Hufvudsta Gård Konferens, vann kocktävlingen och utnämndes till Noreskocken 2010.