nyheter
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
openforbusiness.com
Safetures nya verktyg
hjälper anställda boka säkra resor.
hotellnytt
Skansen i Båstad har byggt ut sitt spa för 50 miljoner kronor.
600 kvadratmeter mer än fördubblarspaytan.
destinationsutveckling
Fyrplatsen Pater Noster
får en ny operatör. Målet är att ta plats på den internationella kartan.
Press stop
ACTE, Corporate Travel Executives
har gått i konkurs.
the nude edition
Stockholm Furniture & Light Fair
lanserar ett solidariskt och hållbart mässkoncept för 2021.
Sänker begränsningarna
Malaysia tillåter nu möten
för upp till 250 deltagare.
innovation & utveckling
Royal Park Hospitality & Education Hub Sthlm
presenterar fler onlineutbildningar i samarbete med Hyper Island och Highlights.
33o miljoner jobb
European Cities Marketing
kräver en öppen och permanent dialog mellan europeiska institutioner och lokala destinationer.
RSS
rss_icon
Länkar
Clarion Sign nominerade till resebranschens Hållbarhetspris 2020

Clarion Signs hållbarhetsarbete har resulterat i ytterligare en nominering på Grand Travel Award - denna gång i kategorin Årets Hållbarhetspris 2020. Genom att kontinuerligt arbeta med FNs 17 globala mål för hållbarhet och skapa engagemang både externt och internt är nu hotellet nominerat tillsammans med aktörer som SAS, SJ och Svenska Turistföreningen.

"Som Stockholms största hotell gör vi också störst avtryck och måste därmed ta störst ansvar! Vi vill ändra synsättet på hur man driver stora, hållbara hotell och vårt mål är att ligga i framkant genom sätta nya standarder för branschen. Vi behöver alla prata mindre och göra mer", säger Henrik Berghult, vd för Clarion Hotel Sign.

Under 2019 har Clarion Sign tagit ett krafttag om sitt hållbarhetsarbete och paketerat alla sina aktiviteter under namnet Sustainable Stay vilket innebär att hotellet strävar efter att alla som vistas innanför hotellets väggar ska vara mer hållbara där än om man skulle vara hemma. För att säkerställa detta har hotellet översatt alla sina aktiviteter till FNs 17 Globala mål för att på så vis säkerställa att hotellet tar sitt ansvar.

Genom detta års fokus har hotellet även tagit nästa steg i och genom riktade insatser som tex. plastreduktion tillsammans med Grönsakshallen Sorunda, klimatsmarta menyer i samarbete med Klimato samt är i farten med att ta fram en ny utbildning med Krogar mot Knark för att skapa en trygg och drogfri arbetsplats. I samarbete med Sweco och Able Foundation startade även hotellet hållbarhetsseminarierna A Sustainable Start som går av stapeln varannan måndag och som vägleder deltagarna i de globala målen med fokus på att skapa utrymme att inspirera, utveckla möjligheter och ta det där sista steget till action för att bidra till en hållbar planet.

Grand Travel Award genomförs den 13 februari. Förutom Årets Hållbarhetspris är Clarion Sign nominerad i kategorin Årets konferensanläggning med övernattning.

 

Bilden: Clarion Hotel Sign nominerade till Årets Hållbarhetspris 2020.