platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
forskning skapar möten
Första spadtaget
för nytt internationellt innovationskluster i Mölndal.
I Örby nära Kinna
Två Skyttlar
blir del av Countryside Hotels.
hållbarhet i fokus
Clarion Hotel Stockholm
först ut med egen Sustainability Manager.
Konferensen
”Framtidens Idrotts- & Fritidsanläggningar”
pågår 27-28 januari i Stockholm.
ny mötesplats
Riksbanken
vill att BIS etablerar en innovationshubb i Sverige.
slott blir hotell och mötesplats
Torreby öppnar för åretruntverksamhet
Maria Kjellsson är ”keeper of the castle”
ny mötesplats
Internetstiftelsen öppnar mötesplats
för internetinnovation i Malmö.
evenemang skapar möten
Damlandslaget i handboll
spelar EM-kval på IFU Arena i Uppsala.
events skapar möten
Dundret
siktar på World Cup 2023.

Stolta vinnare
av Elmia Spark Award.
RSS
rss_icon
Länkar
​Nytt samarbetsavtal mellan Östersunds kommun och Destination Östersund ska utveckla besöksnäringen

Östersunds kommun och Destination Östersund har undertecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med målsättningen att fortsätta utveckla besöksnäringen i Östersund. Det är verksamheterna inom Turist Center, marknadsföring av staden samt möten och kongresser som ingår i det upphandlade uppdraget.

"Det nya samarbetsavtalet med kommunen ger oss nu möjlighet att fortsätta marknadsföra Östersund lokalt, nationellt och internationellt för att fler ska vilja åka hit, trivas och när de åkt, längta tillbaka. Vi tar hand om besökarna när de är här genom vårt Tourist Center, etablerade Info Points och vårt arbete med värdskap. Vi fortsätter att sälja in Östersund som en plats för möten i Sverige. Möten ger pengar till kommunen och näringslivet, samtidigt passar vi på att visa upp Östersund", säger Martin Sahlberg, destinationschef, Destination Östersund och han fortsätter: "Vårt arbete med att utveckla besöksnäringen ska bidra till att företagen får möjligheter till ökad försäljning, möjlighet till fler arbetstillfällen och ökade skatteintäkter".

"Det är med glädje jag nu kan konstatera att vi kommer att fortsätta vårt redan goda samarbete för att vi tillsammans ska utveckla destinationen Östersund på allra bästa sätt! Besöksnäringen är en basnäring, med tillväxt och stor potential, som berör många olika sektorer i vårt samhälle. Vi ska fördjupa vår samverkan för att lyckas nå våra mål, den resan inleder vi nu tillsammans", säger Fredric Kilander, Näringslivschef, Östersunds kommun.

Destination Östersund är besöksnäringens plattform för att i samarbete med Östersunds kommun och andra intressenter verka för destinationens utveckling och framgång. Företaget har en avgörande roll för samordningen mellan besöksnäringens olika aktörer, och har en bred förankring i näringslivet. Allt som gör, görs till gagn för de som besöker Östersund och för dem som bor i här.