nyheter
omvärldsanalys
JMIC skapar portal
för åtkomst till covid-19-kunskaper.
Omvärldsanalys
USA rapporterar 22,6 procents hotellbeläggning
för veckan fram till 28 mars - 2020.
Island står enat
Meet in Reykjavík:
United With Strength.
innovationer skapar möten
De tio mest innovativa entreprenörerna
i Sverige 2020.
omsättningen minus 70-80 procent
Färsk statistik från UC:
Konkurser inom hotell- och restaurang ökar med 123 procent.
positivt besked
Nordiska Hissmässan
samlar hela hissbranschen i Stockholm hösten 2020.
innovationer skapar möten
Fem innovationer
som kommer att revolutionera modeindustrin tilldelas en miljon euro.
ett bra beslut
SkiStars skidanläggningar
i Åre, Sälen och Vemdalen stängs från 6 april.
Event
Expo 2020 Dubai
skjuts upp i ett år.
språnget
Nordens största event
på temat omvärldsanalys omvandlas till Virtual IntelliSummit 2020.
RSS
rss_icon
Länkar
​Nytt samarbetsavtal mellan Östersunds kommun och Destination Östersund ska utveckla besöksnäringen

Östersunds kommun och Destination Östersund har undertecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med målsättningen att fortsätta utveckla besöksnäringen i Östersund. Det är verksamheterna inom Turist Center, marknadsföring av staden samt möten och kongresser som ingår i det upphandlade uppdraget.

"Det nya samarbetsavtalet med kommunen ger oss nu möjlighet att fortsätta marknadsföra Östersund lokalt, nationellt och internationellt för att fler ska vilja åka hit, trivas och när de åkt, längta tillbaka. Vi tar hand om besökarna när de är här genom vårt Tourist Center, etablerade Info Points och vårt arbete med värdskap. Vi fortsätter att sälja in Östersund som en plats för möten i Sverige. Möten ger pengar till kommunen och näringslivet, samtidigt passar vi på att visa upp Östersund", säger Martin Sahlberg, destinationschef, Destination Östersund och han fortsätter: "Vårt arbete med att utveckla besöksnäringen ska bidra till att företagen får möjligheter till ökad försäljning, möjlighet till fler arbetstillfällen och ökade skatteintäkter".

"Det är med glädje jag nu kan konstatera att vi kommer att fortsätta vårt redan goda samarbete för att vi tillsammans ska utveckla destinationen Östersund på allra bästa sätt! Besöksnäringen är en basnäring, med tillväxt och stor potential, som berör många olika sektorer i vårt samhälle. Vi ska fördjupa vår samverkan för att lyckas nå våra mål, den resan inleder vi nu tillsammans", säger Fredric Kilander, Näringslivschef, Östersunds kommun.

Destination Östersund är besöksnäringens plattform för att i samarbete med Östersunds kommun och andra intressenter verka för destinationens utveckling och framgång. Företaget har en avgörande roll för samordningen mellan besöksnäringens olika aktörer, och har en bred förankring i näringslivet. Allt som gör, görs till gagn för de som besöker Östersund och för dem som bor i här.