platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
mässor skapar möten
Stockholm Furniture & Light Fair
storsatsar på 2022 - skandinavisk design får större fokus än någonsin tidigare.
hotellutveckling
Pride House
checkar in på Clarion Hotel Stockholm.
mötesskapare
Internetstiftelsen
öppnar ett nordiskt chapter för World Wide Web Consortium, W3C.

Ny guide planerar Skånerundan
– lokala drycker kombineras med mat, cykling, vandring och kultur.
RSS
rss_icon
Länkar
Sigtunahöjden sätter återigen Sverige på kartan i internationell kocktävling.

Copper Skillet är en tävling för kockar inom mötesorganisationen IACC*. Vinnare i seniorklassen blev Sofie Lidén som till vardags jobbar som kock i Restaurang Skog på Sigtunahöjden Hotell & Konferens i Sigtuna. Sofie gick vidare från uttagningen i Stockholm och fick förmånen att representera Sverige i Bryssel i europafinalen.

Innan tävlingen sätter igång på plats får kockarna 15 minuter att plocka på sig önskvärda råvaror med tillhörande två proteiner. Under hela tävlingen har de tillgång till skafferiet, färska råvaror och mejeriprodukter. Under dessa 15 minuter planerar de även sin maträtt och skriver ner receptet. Därefter har de 30 minuter på sig att tillaga och lägga maträtten. Allt tillagas på två gasolplattor.

Sofies vinnarrätt bestod av sojamarinerad lax med smörbakad endive, sotad schalottenlök, blomkål, päron, brynt smör med vitlök och citron samt friterade edamamebönor.

"Jag valde råvaror jag tycker är roliga att arbeta med och som är enkla att göra något med på kort tid. Jag ville också använda råvaror där hela råvaran går att använda, för att minimera svinn. Jag landade i smaker som definierar mig samtidigt som jag tänkte på balansen mellan grundsmakerna", säger Sofie Lidén.

I mars 2020 väntar den internationella finalen i Dallas, USA. Där tävlar även de vinnande kockarna från de övriga världsdelarna inom IACC; America och Asia-Pacific.

"Det känns helt fantastiskt roligt att stå som vinnare i europafinalen. Att representera Europa i världen känns overkligt och otroligt häftigt. Jag är så taggad på den kommande världsfinalen."

Fokus för Sofie framåt är höstens och vinterns evenemang i Restaurang Skog på Sigtunahöjden. Restaurangupplevelsen, både mat och servering, inspireras av skogen som vilar utanför restaurangens fönster. På den hållbara menyn finns delikatesser och råvaror som gran, fönsterlav och vitmåra, allt plockat från restaurangens närliggande skog och mark.

Bilden: Sofie Lidén, vinnare av europafinalen av Copper Skillet.

-------------------------------------------------------------------------------------------Sigtunahöjden

Sigtunahöjden är en av Europas främsta hotell- och konferensanläggningar och en attraktiv arbetsplats. Hit kommer gäster för avkopplande behandlingar, vackra miljöer och härliga måltidsupplevelser, men främst är de tillresande från Sverige och världen som kommer för utbildningar och möten. Här arbetar ett 30-tal anställda i ett starkt och sammansvetsat team, vilket bidrar till en familjär känsla både bland anställda och gäster emellan. 2019 blev Sigtunahöjden utsedd till Årets Hållbara Företag av Näringslivsgalan Sigtuna. Sigtunahöjden är ett  Svanenmärkt  företag som är utvalt av Svenska Möten samt tillhör  IACC  och Destination Sigtuna.


*IACC, International Association of Conference Centers, är en internationell mötesorganisation