nyheter
Miljonförluster
Stora ekonomiska konsekvenser
när Världscupen i Skidskytte flyttas från Östersund.
nytt jobb
Sånga-Säby
blickar framåt med ny vd.
Nordic Travel Clearing:
Tjänsteresandet ökar igen
- upp 94 procent sedan i mars.
Tvåa i Europa
​Helsingborg
är en av Europas mest innovativa städer enligt EU-kommissionen.
ikoniskt hotell
Arne Jacobsens
världsberömda designhotell firar 60 år.
50 000 besökare räcker inte
Naturum Falsterbo hotas
– kan bli del av ett spahotell.
bakslag för det personliga mötet
IBTM World 2020-ställs in
men blir virtuell.
utvecklande möten
Bo Frank, Växjö kommun,
är omvald till styrelsen i nätverket Energy Cities.
skapar ny plattform
Dubai Tourism bildar specialkommittee för Business Events
öppnar hela mötesindustrin den 1 oktober.
2000 deltagande företag
Stort intresse
för taiwanesisk plattform om covid-19.
RSS
rss_icon
Länkar
Hållbara Livsmedelsdagar i Halmstad

I mötesstaden Halmstad pågår det lokala, regionala, nationella och internationella möten och kongresser året runt. Ett exempel är den årliga kongressen Livsmedelsdagarna som arrangeras på Hotel Tylösand den 11 - 13 september. Vi är stolta över att vara värdstad för en bransch som verkligen har fokus på att leverera hållbar och hälsosam mat för en växande befolkning.

Temat i år är ”För världens bästa - innovation och hållbarhet inom planetens gränser”. På Livsmedelsdagarna diskuteras lösningar med fokus på forskning, innovation, hållbarhet och samarbeten.

I samband med kongressen erbjuds deltagarna olika lokala aktiviteter. Det blir exempelvis studiebesök hos Henrik och Ulrika Eriksson på Fungigården i Harplinge. Paret odlar ostronskivlingar efter en speciellt framtagen teknik. Fungigården är den enda svenska odlaren som sköter hela odlingsprocessen från framtagandet av substratet till skördeklar ostronskivling. Odlingstekniken är också KRAV-godkänd sedan 1995. Ölprovning på Halmstad Brygghus står också med på agendan.

Ytterligare ett lokalt inslag från Halmstad är Futufarm. Anders Nilsson och Harrie Rademaekers levererar modern foodtech i form av unika odlingscontainers. Det är vattensnåla och klimatsmarta lösningar för sam- och framtidens odlingar. Deras odlingscontainer finns på plats vid Hotel Tylösand under Livsmedelsdagarna. Där kommer det även skördas grönt till de ”grönsaksbuketter” som kommer att pryda borden under middagen.

Bilden: Livsmedelsdagarna - en årligen återkommande kongress i Halmstad.