platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
forskning skapar möten
Forskare
har en viktig och mångfacetterad roll i inkubatorer.
Hotellnytt
BWH Hotel Group
fortsätter expandera i Norge.
UNWTO-möte i går
IATA tror på vaccinationskrav
för att flyga internationellt.
Fourth Industrial Revolution
MCI ställer om
till den digitala tidsåldern.
forskningsresultat
Innovationsnätverket ”Future Meeting Space”:
har ett digitalt evenemang den 22 februari.
flygnytt
Emirates utökar sin verksamhet till USA
efter ökad efterfrågan.
En sann förebild
Charbél Gabro
vinner Stora Målpriset 2020.
strikta krav
Mallorca tilldelas prestigefyllt certifikat från UNWTO
- som första turistdestination i Europa.
omställning
​Stockholmsmässan
blir padelarena.
I natt jag drömde
Micke Darmell
skriver ett brev från framtiden.
RSS
rss_icon
Länkar
Hållbara Livsmedelsdagar i Halmstad

I mötesstaden Halmstad pågår det lokala, regionala, nationella och internationella möten och kongresser året runt. Ett exempel är den årliga kongressen Livsmedelsdagarna som arrangeras på Hotel Tylösand den 11 - 13 september. Vi är stolta över att vara värdstad för en bransch som verkligen har fokus på att leverera hållbar och hälsosam mat för en växande befolkning.

Temat i år är ”För världens bästa - innovation och hållbarhet inom planetens gränser”. På Livsmedelsdagarna diskuteras lösningar med fokus på forskning, innovation, hållbarhet och samarbeten.

I samband med kongressen erbjuds deltagarna olika lokala aktiviteter. Det blir exempelvis studiebesök hos Henrik och Ulrika Eriksson på Fungigården i Harplinge. Paret odlar ostronskivlingar efter en speciellt framtagen teknik. Fungigården är den enda svenska odlaren som sköter hela odlingsprocessen från framtagandet av substratet till skördeklar ostronskivling. Odlingstekniken är också KRAV-godkänd sedan 1995. Ölprovning på Halmstad Brygghus står också med på agendan.

Ytterligare ett lokalt inslag från Halmstad är Futufarm. Anders Nilsson och Harrie Rademaekers levererar modern foodtech i form av unika odlingscontainers. Det är vattensnåla och klimatsmarta lösningar för sam- och framtidens odlingar. Deras odlingscontainer finns på plats vid Hotel Tylösand under Livsmedelsdagarna. Där kommer det även skördas grönt till de ”grönsaksbuketter” som kommer att pryda borden under middagen.

Bilden: Livsmedelsdagarna - en årligen återkommande kongress i Halmstad.