I mötesstaden Halmstad pågår det lokala, regionala, nationella och internationella möten och kongresser året runt. Ett exempel är den årliga kongressen Livsmedelsdagarna som arrangeras på Hotel Tylösand den 11 - 13 september. Vi är stolta över att vara värdstad för en bransch som verkligen har fokus på att leverera hållbar och hälsosam mat för en växande befolkning.
Temat i år är ”För världens bästa - innovation och hållbarhet inom planetens gränser”. På Livsmedelsdagarna diskuteras lösningar med fokus på forskning, innovation, hållbarhet och samarbeten.
I samband med kongressen erbjuds deltagarna olika lokala aktiviteter. Det blir exempelvis studiebesök hos Henrik och Ulrika Eriksson på Fungigården i Harplinge. Paret odlar ostronskivlingar efter en speciellt framtagen teknik. Fungigården är den enda svenska odlaren som sköter hela odlingsprocessen från framtagandet av substratet till skördeklar ostronskivling. Odlingstekniken är också KRAV-godkänd sedan 1995. Ölprovning på Halmstad Brygghus står också med på agendan.
Ytterligare ett lokalt inslag från Halmstad är Futufarm. Anders Nilsson och Harrie Rademaekers levererar modern foodtech i form av unika odlingscontainers. Det är vattensnåla och klimatsmarta lösningar för sam- och framtidens odlingar. Deras odlingscontainer finns på plats vid Hotel Tylösand under Livsmedelsdagarna. Där kommer det även skördas grönt till de ”grönsaksbuketter” som kommer att pryda borden under middagen.
Bilden: Livsmedelsdagarna - en årligen återkommande kongress i Halmstad.