nyheter
skapar engagemang
Facilitatorhuset
utbildade 1600 deltagare på digitala möten.
skapar långsiktig samverkan
Stockholm utvecklar mötesindustrin
med 1,3 miljoner.
ökad säkerhet
Skånska Möten ingår avtal med StaySafe Hospitality
för att Covid-19 certifiera sina medlemsanläggningar.
H22 Helsingborg
Dockanparken och Djungellekan
tar form i Oceanhamnen.
startar 1 januari 2022
Institut för mänskliga rättigheter
placeras i Lund.
för hälsa och klimat
Matrundan Gränna
utvecklar konceptet till Mat runt Gränna.
Ny satsning
Halländsk matkultur
flyttar in på Stora torg i Halmstad.
bygger motståndskraft
IMEX Group investerar
med nio nya anställningar.
näringsförbudet kvarstår
Öppet brev till regeringen:
Rikta regelverket rätt!
kraftsamling
Lärosäten Väst
- ny allians för ökat samarbete i Västsverige.
RSS
rss_icon
Länkar
Hållbara Livsmedelsdagar i Halmstad

I mötesstaden Halmstad pågår det lokala, regionala, nationella och internationella möten och kongresser året runt. Ett exempel är den årliga kongressen Livsmedelsdagarna som arrangeras på Hotel Tylösand den 11 - 13 september. Vi är stolta över att vara värdstad för en bransch som verkligen har fokus på att leverera hållbar och hälsosam mat för en växande befolkning.

Temat i år är ”För världens bästa - innovation och hållbarhet inom planetens gränser”. På Livsmedelsdagarna diskuteras lösningar med fokus på forskning, innovation, hållbarhet och samarbeten.

I samband med kongressen erbjuds deltagarna olika lokala aktiviteter. Det blir exempelvis studiebesök hos Henrik och Ulrika Eriksson på Fungigården i Harplinge. Paret odlar ostronskivlingar efter en speciellt framtagen teknik. Fungigården är den enda svenska odlaren som sköter hela odlingsprocessen från framtagandet av substratet till skördeklar ostronskivling. Odlingstekniken är också KRAV-godkänd sedan 1995. Ölprovning på Halmstad Brygghus står också med på agendan.

Ytterligare ett lokalt inslag från Halmstad är Futufarm. Anders Nilsson och Harrie Rademaekers levererar modern foodtech i form av unika odlingscontainers. Det är vattensnåla och klimatsmarta lösningar för sam- och framtidens odlingar. Deras odlingscontainer finns på plats vid Hotel Tylösand under Livsmedelsdagarna. Där kommer det även skördas grönt till de ”grönsaksbuketter” som kommer att pryda borden under middagen.

Bilden: Livsmedelsdagarna - en årligen återkommande kongress i Halmstad.