nyheter
Ska Sverige öppna sist?
​Nödrop från mötesindustrin!
Öppet brev till regeringen, riksdag, media och övriga intressenter.
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
openforbusiness.com
Safetures nya verktyg
hjälper anställda boka säkra resor.
hotellnytt
Skansen i Båstad har byggt ut sitt spa för 50 miljoner kronor.
600 kvadratmeter mer än fördubblarspaytan.
destinationsutveckling
Fyrplatsen Pater Noster
får en ny operatör. Målet är att ta plats på den internationella kartan.
Press stop
ACTE, Corporate Travel Executives
har gått i konkurs.
the nude edition
Stockholm Furniture & Light Fair
lanserar ett solidariskt och hållbart mässkoncept för 2021.
Sänker begränsningarna
Malaysia tillåter nu möten
för upp till 250 deltagare.
innovation & utveckling
Royal Park Hospitality & Education Hub Sthlm
presenterar fler onlineutbildningar i samarbete med Hyper Island och Highlights.
RSS
rss_icon
Länkar
Hållbara Livsmedelsdagar i Halmstad

I mötesstaden Halmstad pågår det lokala, regionala, nationella och internationella möten och kongresser året runt. Ett exempel är den årliga kongressen Livsmedelsdagarna som arrangeras på Hotel Tylösand den 11 - 13 september. Vi är stolta över att vara värdstad för en bransch som verkligen har fokus på att leverera hållbar och hälsosam mat för en växande befolkning.

Temat i år är ”För världens bästa - innovation och hållbarhet inom planetens gränser”. På Livsmedelsdagarna diskuteras lösningar med fokus på forskning, innovation, hållbarhet och samarbeten.

I samband med kongressen erbjuds deltagarna olika lokala aktiviteter. Det blir exempelvis studiebesök hos Henrik och Ulrika Eriksson på Fungigården i Harplinge. Paret odlar ostronskivlingar efter en speciellt framtagen teknik. Fungigården är den enda svenska odlaren som sköter hela odlingsprocessen från framtagandet av substratet till skördeklar ostronskivling. Odlingstekniken är också KRAV-godkänd sedan 1995. Ölprovning på Halmstad Brygghus står också med på agendan.

Ytterligare ett lokalt inslag från Halmstad är Futufarm. Anders Nilsson och Harrie Rademaekers levererar modern foodtech i form av unika odlingscontainers. Det är vattensnåla och klimatsmarta lösningar för sam- och framtidens odlingar. Deras odlingscontainer finns på plats vid Hotel Tylösand under Livsmedelsdagarna. Där kommer det även skördas grönt till de ”grönsaksbuketter” som kommer att pryda borden under middagen.

Bilden: Livsmedelsdagarna - en årligen återkommande kongress i Halmstad.