nyheter
Jimmyz
Ess Group toppar sin hotellista
med 28 våningar och 100 meter.
16 projekt får 16 miljoner
Nya projekt
ska hjälpa företag inom besöksnäringen att ställa om.
ny kunskap
Lärarlagsmöten
handlar mest om praktiska frågor.
första mötet idag
Näringsministern
inrättar besöksnäringsråd.
Säkerhet
Internationella CPTED
organisationens kongress 2021 till Helsingborg.
Hide and Seek
Högskolan Kristianstad
nominerad till Stora Kommunikationspriset.
hållbar stadsutveckling
Avsiktsförklaring mellan Johanneberg Science Park
och Landvetter Södra Utveckling AB.
hotellnytt
Första Radisson Individuals i Baltikum
öppnar sina dörrar i Tallinn.
nytt jobb
Anna Wallén
ny näringspolitisk chef på Visita.
Börjar 7 maj
Kändistätt på Lund Hotel Music tour
visas på egna YouTube-kanalen.
RSS
rss_icon
Länkar
Convene återvänder till Vilnius 2020

I februari i år genomfördes framgångsrikt den 8:e upplagan av Convene och nu är det klart att den 9:e upplagan också kommer att genomföras i Vilnius, och även denna gång med Meetings International som mediapartner.

12-13 februari 2020 blir de nya datumen och registreringen för de som vill ha en garanterad plats bland utställarna har redan öppnat.

Convene-mässan organiseras årligen av Go Vilnius, stadens officiella affärs- och turismutvecklingsbyrå, och lovar att leverera nätverks- och B2B-möjligheter som det har blivit känt för under de första åtta åren samtidigt som nya funktioner introduceras för att ge deltagarna ännu mer mervärde.

”Vi är stolta över att den senaste Convene blev så väl mottagen, med feedback från både utställare och köpare där alla i stort sett var positiva, och entusiastiska över hur vår regions mötes- och evenemangsindustri utvecklas.

Mötesstaden Vilnius såg en fantastisk ökning med 30% av när det gäller internationella konferenser förra året som ökade till ett värde av 57 miljoner euro, vilket är en mycket positiv indikator för hela regionen, säger Go Vilnius-vd, Inga Romanovskienė”

Med det ökande partnerskapet mellan offentlig och privat sektor som vi ser i staden har Go Vilnius utsett Baltic Travel Group till evenemangets officiella PCO.

"Vi har varit en stödjande partner för Convene sedan dess start och är vi stolta över att ta på oss denna roll samt bidra till regionens främsta B2B-mötesindustrievenemang", säger BTG:s vd Vlad Koriagin.

"Vi går in i 2020 med höga ambitioner och planerar att bygga vidare på våts framgångar under de senaste sju åren, samtidigt som vi skapar en produktiv och givande upplevelse för besökare, konferensköpare och utställare."

Den senaste Convene-mässan lockade över 1 000 deltagare, inklusive 165 köpare från 30 länder och dessutom 80 regionala leverantörer, som tillsammans deltog i 2 640 B2B-möten. Showen innehöll också 11 olika utbildningssessioner, och hälften av alla köpare deltog i post-tours efter evenemanget för att uppleva en eller flera destinationer i Östersjöregionen med en förstahandsupplevelse. Väl uppbackade av de lokala destinationernas convention bureauer och hotellindustri.

Convene, som organiseras årligen av Go Vilnius, är en affärsmarknadsplats som erbjuder nätverksmöjligheter där man verkligen får träffa de professionella spelarna inom mötes- och eventindustrin. Den två dagar långa utställningen samlar branschleverantörer från Östersjöregionen och köpare från hela världen tillsammans under ett tak för att underlätta värdefulla professionella kontakter, samt utbyte av kunskap och bästa praxis. För mer information, besök www.convene.lt

Meetings International ordnar som vanligt också en Hosted Buyer-resa för skandinaviska planerare som lära sig mer om Vilnius och de övriga Baltiska länderna i första hand, men en Hosted Buyer kan man bara vara om man redan har gjort några internationella möten och events. Detta oavsett marknad och behöver alltså inte handla om att man gjort sina event just i de baltiska staterna.

Vill du följa med till Vilnius och lära dig mer om Vilnius, kanske följa med på någon post-tour? Bygga ditt nätverk och skaffa nya kunskaper? Tveka inte att mejla roger.kellerman@meetingsinternational.com, och berätta att du vill följa med på resan, så är chansen ganska stor att du också får följa med oss.

”Det här är en ganska liten workshop, men som de facto ger besökaren en möjlighet att lära sig massor från många av utställarna, säger Roger Kellerman, som också varit talare på Convene, men också varit med om att skapa delar av det utbildningsprogram som genomförs parallellt under med utställningsdagarna.

Här får man också chansen på ett mycket påtagligt sätt att bygga sitt nätverk med de professionella utställarna och fler spännande deltagare. Hosted Buyer = Allting är redan betalt, flyg, hotell och måltider.

”Det betyder alltså att arrangören tar kostnaden för att du som besökare också ska kunna få nya kunskaper och bygga ditt nätverk. Att en Hosted Buyer får ett förstklassigt boende, mycket fina måltider, och också får ta del i högklassigt kulturella program på den officiella mottagningen som i mitt tycke är bland det bästa Europa har att bjuda i den här vägen”, säger Roger Kellerman.

”Utbildningsprogrammet är inte klart ännu, men jag rekommenderar att du som läser detta skaffar Convene’s Newsletter så hinner du ta del va det framväxande programmet”. Gå till www.convene.lt och skriv in din epostadress så kommer Nyhetsbreven framöver. Hoppas att vi ses i Vilnius i februari 2020”.