platsannonser
nyheter
möten och affärer
Meetagain och Traveko
går samman.
nytt jobb
Scandic
rekryterar ny HR- och hållbarhetsdirektör.
hotellnytt
Scandic
öppnar nytt hotell i Köpenhamn.
kunskapsmöte
350 djurparksveterinärer
är samlade på Vildmarkshotellet i Kolmården.
sustainability
Clarion Signs Tomas Bengtsson
ansluter sig till det hållbara nätverket Chefs Manifesto.
mat och möten
Clarion Hotel hjälper företagen att välja rätt
- lanserar hälsosam och klimatsmart meny baserad på global forskning.
på nytt jobb
Jannis Norén Karas
får utökad roll på Svenska Möten.
32:a året
IBTM World
lanserar ett nytt Corporate Buyer-program.
på nytt jobb
​Erica Hultmark
blir ny vd på Stenungsbaden Yacht Club.
mat och möten
Göteborg är en av världens bästa matdestinationer!
enligt National Geographic.
RSS
rss_icon
Länkar
Clarion Signs Tomas Bengtsson ansluter sig till det hållbara nätverket Chefs’ Manifesto

Chefs Manifesto Network förenar över 360 kockar över hela världen inom kärnfrågan att servera en mättande och hållbar måltid som ger minsta möjliga avtryck på planeten.

Stockholmsbaserade Tomas Bengtsson, Executive Chef på Clarion Hotel Sign, ingår nu i matsällskapet som översätter de 17-globala FN-målen till enkla åtgärder i köket med fokus på mål 2; ingen hunger.

"Det är en ära att få joina Chefs Manifesto Network och jag ser fram mot att ta del av den kunskap som finns i nätverket, samtidigt som jag får vara med och bidra med mina tankar och ideér för en hållbar planet", säger Tomas Bengtsson, Executive Chef på Clarion Hotel Sign. Denna resa är bara påbörjad och att kök behöver bli mer hållbara generellt är en självklarhet för mig att jobba för, avslutar han.

I samband med inträdet i Chefs Manifesto samlades 11 av nätverkets kockar på Clarion Hotel Sign för att hjälpa, visa och vägleda varandra och branschen till att bli än mer hållbara. Middagen avnjöts i hotellets restaurang Kitchen & Table Norrmalm där Marcus Samuelsson stod som värd för kvällen och serverade sin Green Table-meny. Menyn är baserad på Lancet-rapporten, framtagen av EAT, och bygger på att proportionerligt kombinera tallrikens råvaror till en fantastisk måltid som gör minsta möjliga avtryck på vår planet.

"Att Tomas nu ansluter sig till Chefs Manifesto är ytterligare ett steg i vårt arbete med att bidra till de globala målen. Jag är samtidigt övertygad om att han kommer bidra i nätverket, inte minst med sin internationella erfarenhet där Tomas faktiskt arbetat med middagar till bland annat FNs högkvarter i New York", säger Henrik Berghult, vd på Clarion Hotel Sign.

Clarion Hotel Sign är Stockholms största hotell och tar sitt miljöarbete på allvar. Hotellet serverar till exempel 100% palmoljefri mat, ekologiska omeletter och MSC/ASC-märkt fisk. På frukostbuffén finner man många ekologiska och Fairtrade-schyssta alternativ och frukosttallrikarna är i mindre storlek då detta resulterat i mindre matsvinn. Senaste tillskottet i familjen är hotellets takbar, Rooftop Garden Bar, som är baserat Green Hustle-filosofin i samarbete med Absolut.

 

Bilden: Chefs Manifesto Network på Clarion Hotel Sign

----------------------------------------------------------------------------------------------------- Clarion Hotel Sign är med sina 558 rum, Stockholms största hotell. Den spektakulära byggnaden belägen mitt I Stockholm city är ritat av den svenske arkitekten Gert Wingårdh. Hotellets utrymmen representeras genomgående av möbelklassiker från Skandinaviens mest berömda formgivare, som Arne Jacobsen, Bruno Mathsson och Alvar Aalto. På hotellets restaurang Kitchen & Table Norrmalm by Marcus Samuelsson ska gästen mötas av en kulturell och kulinarisk upplevelse där smakerna inspireras från det mångkulturella Manhattan i kombination med influenser från Nordens traditionella tillagningstekniker. Selma City Spa på hotellets åttonde våningsplan är ett cityspa som erbjuder behandlingar, uppvärmd utomhuspool, relaxytor, bastu och fräscha rätter.