platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
mässor skapar möten
Stockholm Furniture & Light Fair
storsatsar på 2022 - skandinavisk design får större fokus än någonsin tidigare.
hotellutveckling
Pride House
checkar in på Clarion Hotel Stockholm.
mötesskapare
Internetstiftelsen
öppnar ett nordiskt chapter för World Wide Web Consortium, W3C.

Ny guide planerar Skånerundan
– lokala drycker kombineras med mat, cykling, vandring och kultur.
RSS
rss_icon
Länkar
Clarion Signs Tomas Bengtsson ansluter sig till det hållbara nätverket Chefs’ Manifesto

Chefs Manifesto Network förenar över 360 kockar över hela världen inom kärnfrågan att servera en mättande och hållbar måltid som ger minsta möjliga avtryck på planeten.

Stockholmsbaserade Tomas Bengtsson, Executive Chef på Clarion Hotel Sign, ingår nu i matsällskapet som översätter de 17-globala FN-målen till enkla åtgärder i köket med fokus på mål 2; ingen hunger.

"Det är en ära att få joina Chefs Manifesto Network och jag ser fram mot att ta del av den kunskap som finns i nätverket, samtidigt som jag får vara med och bidra med mina tankar och ideér för en hållbar planet", säger Tomas Bengtsson, Executive Chef på Clarion Hotel Sign. Denna resa är bara påbörjad och att kök behöver bli mer hållbara generellt är en självklarhet för mig att jobba för, avslutar han.

I samband med inträdet i Chefs Manifesto samlades 11 av nätverkets kockar på Clarion Hotel Sign för att hjälpa, visa och vägleda varandra och branschen till att bli än mer hållbara. Middagen avnjöts i hotellets restaurang Kitchen & Table Norrmalm där Marcus Samuelsson stod som värd för kvällen och serverade sin Green Table-meny. Menyn är baserad på Lancet-rapporten, framtagen av EAT, och bygger på att proportionerligt kombinera tallrikens råvaror till en fantastisk måltid som gör minsta möjliga avtryck på vår planet.

"Att Tomas nu ansluter sig till Chefs Manifesto är ytterligare ett steg i vårt arbete med att bidra till de globala målen. Jag är samtidigt övertygad om att han kommer bidra i nätverket, inte minst med sin internationella erfarenhet där Tomas faktiskt arbetat med middagar till bland annat FNs högkvarter i New York", säger Henrik Berghult, vd på Clarion Hotel Sign.

Clarion Hotel Sign är Stockholms största hotell och tar sitt miljöarbete på allvar. Hotellet serverar till exempel 100% palmoljefri mat, ekologiska omeletter och MSC/ASC-märkt fisk. På frukostbuffén finner man många ekologiska och Fairtrade-schyssta alternativ och frukosttallrikarna är i mindre storlek då detta resulterat i mindre matsvinn. Senaste tillskottet i familjen är hotellets takbar, Rooftop Garden Bar, som är baserat Green Hustle-filosofin i samarbete med Absolut.

 

Bilden: Chefs Manifesto Network på Clarion Hotel Sign

----------------------------------------------------------------------------------------------------- Clarion Hotel Sign är med sina 558 rum, Stockholms största hotell. Den spektakulära byggnaden belägen mitt I Stockholm city är ritat av den svenske arkitekten Gert Wingårdh. Hotellets utrymmen representeras genomgående av möbelklassiker från Skandinaviens mest berömda formgivare, som Arne Jacobsen, Bruno Mathsson och Alvar Aalto. På hotellets restaurang Kitchen & Table Norrmalm by Marcus Samuelsson ska gästen mötas av en kulturell och kulinarisk upplevelse där smakerna inspireras från det mångkulturella Manhattan i kombination med influenser från Nordens traditionella tillagningstekniker. Selma City Spa på hotellets åttonde våningsplan är ett cityspa som erbjuder behandlingar, uppvärmd utomhuspool, relaxytor, bastu och fräscha rätter.