platsannonser
Sigtunahöjden söker
Inhouse sales & booking.
nyheter
många stjärnor på plats
Summer Design Week i Stockholm
bjuder in till designfest.
hotellnytt
Hotellikonen gör comeback
– Raffles Singapore öppnar igen.
Skapa kreativa möten
Elite Hotel satsar stort
på konferens i höga kusten.
forskning skapar möten
Tio miljoner
till forskning om hjärnans utveckling.
nya jobb
Easyfairs
stärker sin säljorganisation.
nytt jobb
Ny vd utsedd
för Meet in Reykjavík - Reykjavík Convention Bureau.
hotellnytt
Stordalen köper finsk lyxhotellkedja
nu totalt över 200 hotell.
möten och affärer
Claes Berglund
köper kongressbolaget Reachem.
nytt jobb
Oscar Durling
till Nobis Hotel Stockholm.
innovativ utveckling
Wikimania i Stockholm 14-18 augusti.
1000 deltagare från 40 länder.
RSS
rss_icon
Länkar
Clarion Signs Tomas Bengtsson ansluter sig till det hållbara nätverket Chefs’ Manifesto

Chefs Manifesto Network förenar över 360 kockar över hela världen inom kärnfrågan att servera en mättande och hållbar måltid som ger minsta möjliga avtryck på planeten.

Stockholmsbaserade Tomas Bengtsson, Executive Chef på Clarion Hotel Sign, ingår nu i matsällskapet som översätter de 17-globala FN-målen till enkla åtgärder i köket med fokus på mål 2; ingen hunger.

"Det är en ära att få joina Chefs Manifesto Network och jag ser fram mot att ta del av den kunskap som finns i nätverket, samtidigt som jag får vara med och bidra med mina tankar och ideér för en hållbar planet", säger Tomas Bengtsson, Executive Chef på Clarion Hotel Sign. Denna resa är bara påbörjad och att kök behöver bli mer hållbara generellt är en självklarhet för mig att jobba för, avslutar han.

I samband med inträdet i Chefs Manifesto samlades 11 av nätverkets kockar på Clarion Hotel Sign för att hjälpa, visa och vägleda varandra och branschen till att bli än mer hållbara. Middagen avnjöts i hotellets restaurang Kitchen & Table Norrmalm där Marcus Samuelsson stod som värd för kvällen och serverade sin Green Table-meny. Menyn är baserad på Lancet-rapporten, framtagen av EAT, och bygger på att proportionerligt kombinera tallrikens råvaror till en fantastisk måltid som gör minsta möjliga avtryck på vår planet.

"Att Tomas nu ansluter sig till Chefs Manifesto är ytterligare ett steg i vårt arbete med att bidra till de globala målen. Jag är samtidigt övertygad om att han kommer bidra i nätverket, inte minst med sin internationella erfarenhet där Tomas faktiskt arbetat med middagar till bland annat FNs högkvarter i New York", säger Henrik Berghult, vd på Clarion Hotel Sign.

Clarion Hotel Sign är Stockholms största hotell och tar sitt miljöarbete på allvar. Hotellet serverar till exempel 100% palmoljefri mat, ekologiska omeletter och MSC/ASC-märkt fisk. På frukostbuffén finner man många ekologiska och Fairtrade-schyssta alternativ och frukosttallrikarna är i mindre storlek då detta resulterat i mindre matsvinn. Senaste tillskottet i familjen är hotellets takbar, Rooftop Garden Bar, som är baserat Green Hustle-filosofin i samarbete med Absolut.

 

Bilden: Chefs Manifesto Network på Clarion Hotel Sign

----------------------------------------------------------------------------------------------------- Clarion Hotel Sign är med sina 558 rum, Stockholms största hotell. Den spektakulära byggnaden belägen mitt I Stockholm city är ritat av den svenske arkitekten Gert Wingårdh. Hotellets utrymmen representeras genomgående av möbelklassiker från Skandinaviens mest berömda formgivare, som Arne Jacobsen, Bruno Mathsson och Alvar Aalto. På hotellets restaurang Kitchen & Table Norrmalm by Marcus Samuelsson ska gästen mötas av en kulturell och kulinarisk upplevelse där smakerna inspireras från det mångkulturella Manhattan i kombination med influenser från Nordens traditionella tillagningstekniker. Selma City Spa på hotellets åttonde våningsplan är ett cityspa som erbjuder behandlingar, uppvärmd utomhuspool, relaxytor, bastu och fräscha rätter.