platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
pantersprång
Rekordstor ökning av videokonferenser
på Karolinska Universitetssjukhuset.
Fajt mellan städerna
Malmö och Uppsala
vill båda bli kulturhuvudstad i Europa 2029.
beslutet fattat
Scandinavium
ska ersättas av en ny multiarena.
KVALITETSMÄSSAN 2021
Sjutton utvecklingsprojekt
nominerade till GötaPriset.
en äkta eldsjäl
Årets Eventskåning 2020
till KB och Totte Lundgren.
nytt jobb
Monika Hilm
ny vd på Yasuragi.
nya upplevelser
Inomhusgolf med virtuella banor
öppnar i Gränbystaden i Uppsala.
ny studiolösning
Svenska Mässan Gothia Towers
lanserar Sveriges största arena för hybridmöten.
forskning skapar möten
Forskare
har en viktig och mångfacetterad roll i inkubatorer.
Hotellnytt
BWH Hotel Group
fortsätter expandera i Norge.
RSS
rss_icon
Länkar
Clarion Hotel hjälper företagen att välja rätt - lanserar hälsosam och klimatsmart meny baserad på global forskning

För att erbjuda morgondagens hälsosamma och klimatsmarta möten lanserar nu Clarion Hotel en gruppmeny baserad på den omtalade EAT Lancet-rapporten. Menyn baseras på den första vetenskapliga sammanställningen av vilken mat som är bra för både människors hälsa och för planeten.

"Våra gäster blir allt mer medvetna och ställer högre krav på vad som serveras. Därför känns det så rätt att lansera denna gruppmeny, som ger våra gäster möjligheten att kunna äta lika hållbart som grupp liksom om de hade ätit hos oss på egen hand. Att menyn dessutom baseras på EATs rekommendationer är en stark kvalitetsstämpel för mig som jag tror att våra gäster kommer att uppskatta också", säger Christen Bagger, Senior Vice President Clarion Hotel.

Maträtterna, som är baserade på EAT Lancet-rapporten, lanseras i samband med EAT Stockholm Food Forum. Menyerna bygger på rapportens rekommendationer om en plantbaserad kost där konsumtionen av nötter, frukt, grönsaker och baljväxter dubbleras medan andelen rött kött och socker mer än halveras. Kålrotstaco, misorostad spetskål och broccolini, friterade kikärtor, chili-picklad vattenmelon och karamelliserat majsbröd är några av ingredienserna från menyn som gästerna snart kan njuta av.

Initialt kommer rätterna att finnas på Clarion Hotel Sign i Stockholm, där en gruppmeny signerad Marcus Samuelsson erbjuds på hotellets restaurang Kitchen & Table. Tanken är att menyn, som går under namnet “Green Table”, ska bytas ut efter säsong och i samband med att höstmenyn tas fram i slutet av sommaren kommer den att rullas ut på samtliga Kitchen & Table-restauranger inom Clarion Hotel.

"Det känns fantastiskt att utifrån EAT-Lancets forskning få skapa en meny som inte bara är en fröjd för smaklökarna utan som också är bra för både hälsan och planeten", säger Marcus Samuelsson, Creative Director på Kitchen & Table.

Green Table-menyn börjar att serveras på Kitchen & Table Norrmalm på Clarion Hotel Sign från den 11 juni. I samband med menylansering finns Marcus Samuelsson på plats för att berätta mer om tankarna bakom menyn.

 

Bilden: Marcus Samuelsson, Creative Director för Kitchen & Table.