nyheter
PCO-kunskap
Samarbete
ska leda till fler kongresser i Jönköping.
mat och möten
Gastronomi Sverige Commis Award 2020
- vinnare Thilda Mårtensson.
flygnytt
Peab lägger ner driften
Ängelholm Helsingborg Airport tills vidare.
Omställning
Så blir Bokmässan 2020
ställs om till en digital bildningshubb.
framtiden kommer närmare
Eskilstuna kongresshus
står klart 2026.
stor utbyggnad på G
Chalmers Konferens & Restauranger
tar över Universeums restaurang- och eventverksamhet.
DEBATT
Dags att ge mässbranschen förutsättning
att fortsätta skapa värde för näringslivet.
Handelskammarens pris
Philippe Longchamps
är Sveriges bästa lärare 2020.
regional utveckling
Sex miljoner
investeras i nya XC-leder i Järvsö.
Hänger ditt företag med i utvecklingen?
PCO-nätverket Incon lanserar resurssida för Covid-19
med kontor på 170 destinationer.
RSS
rss_icon
Länkar
Clarion Hotel hjälper företagen att välja rätt - lanserar hälsosam och klimatsmart meny baserad på global forskning

För att erbjuda morgondagens hälsosamma och klimatsmarta möten lanserar nu Clarion Hotel en gruppmeny baserad på den omtalade EAT Lancet-rapporten. Menyn baseras på den första vetenskapliga sammanställningen av vilken mat som är bra för både människors hälsa och för planeten.

"Våra gäster blir allt mer medvetna och ställer högre krav på vad som serveras. Därför känns det så rätt att lansera denna gruppmeny, som ger våra gäster möjligheten att kunna äta lika hållbart som grupp liksom om de hade ätit hos oss på egen hand. Att menyn dessutom baseras på EATs rekommendationer är en stark kvalitetsstämpel för mig som jag tror att våra gäster kommer att uppskatta också", säger Christen Bagger, Senior Vice President Clarion Hotel.

Maträtterna, som är baserade på EAT Lancet-rapporten, lanseras i samband med EAT Stockholm Food Forum. Menyerna bygger på rapportens rekommendationer om en plantbaserad kost där konsumtionen av nötter, frukt, grönsaker och baljväxter dubbleras medan andelen rött kött och socker mer än halveras. Kålrotstaco, misorostad spetskål och broccolini, friterade kikärtor, chili-picklad vattenmelon och karamelliserat majsbröd är några av ingredienserna från menyn som gästerna snart kan njuta av.

Initialt kommer rätterna att finnas på Clarion Hotel Sign i Stockholm, där en gruppmeny signerad Marcus Samuelsson erbjuds på hotellets restaurang Kitchen & Table. Tanken är att menyn, som går under namnet “Green Table”, ska bytas ut efter säsong och i samband med att höstmenyn tas fram i slutet av sommaren kommer den att rullas ut på samtliga Kitchen & Table-restauranger inom Clarion Hotel.

"Det känns fantastiskt att utifrån EAT-Lancets forskning få skapa en meny som inte bara är en fröjd för smaklökarna utan som också är bra för både hälsan och planeten", säger Marcus Samuelsson, Creative Director på Kitchen & Table.

Green Table-menyn börjar att serveras på Kitchen & Table Norrmalm på Clarion Hotel Sign från den 11 juni. I samband med menylansering finns Marcus Samuelsson på plats för att berätta mer om tankarna bakom menyn.

 

Bilden: Marcus Samuelsson, Creative Director för Kitchen & Table.