nyheter
Pilotprojekt
Ny riktad insats
ska stötta kultur och besöksnäring i Sörmland.
nytt jobb
Paul Lukes
blir ny vd på Clarion Hotel Post.
hotellnytt
Direktörsswop för Comfort Hotel
inkluderar Skandinaviens första nollenergihotell.
säkerhet & Hygien
​Svenska Möten
CovidClean™ certifierar mötesanläggningar.
Tillväxtverket satsar
Digital satsning på Västerås
som mötes- och evenemangsdestination.
digitalisera mera
Visit Stockholm och Tillväxtverket
satsar 8,3 miljoner på besöksnäring.
idéer som skapar möten
Karlstad: Nära 10 miljoner
fördelas till föreningar och organisationer 2021
NY detaljplan krävs
Lunds kongresshus ett steg närmare förverkligandet
Beslut om inriktning för mötesanläggningen, men vidare utredning krävs.
sammanslagning
Bokningsbolaget och Compro Möten & Event går samman
Nya Mice Bokningsbolaget AB ska möta morgondagens efterfrågan inom mötesindustrin.
automatisk bokningsbekräftelse
Nordic Choice Hotels utökar möjligheterna till digitala mötesbokningar
Succésatsning på online-bokning av mötesrum expanderas till 71 nordiska hotell.
RSS
rss_icon
Länkar
Clarion Hotel hjälper företagen att välja rätt - lanserar hälsosam och klimatsmart meny baserad på global forskning

För att erbjuda morgondagens hälsosamma och klimatsmarta möten lanserar nu Clarion Hotel en gruppmeny baserad på den omtalade EAT Lancet-rapporten. Menyn baseras på den första vetenskapliga sammanställningen av vilken mat som är bra för både människors hälsa och för planeten.

"Våra gäster blir allt mer medvetna och ställer högre krav på vad som serveras. Därför känns det så rätt att lansera denna gruppmeny, som ger våra gäster möjligheten att kunna äta lika hållbart som grupp liksom om de hade ätit hos oss på egen hand. Att menyn dessutom baseras på EATs rekommendationer är en stark kvalitetsstämpel för mig som jag tror att våra gäster kommer att uppskatta också", säger Christen Bagger, Senior Vice President Clarion Hotel.

Maträtterna, som är baserade på EAT Lancet-rapporten, lanseras i samband med EAT Stockholm Food Forum. Menyerna bygger på rapportens rekommendationer om en plantbaserad kost där konsumtionen av nötter, frukt, grönsaker och baljväxter dubbleras medan andelen rött kött och socker mer än halveras. Kålrotstaco, misorostad spetskål och broccolini, friterade kikärtor, chili-picklad vattenmelon och karamelliserat majsbröd är några av ingredienserna från menyn som gästerna snart kan njuta av.

Initialt kommer rätterna att finnas på Clarion Hotel Sign i Stockholm, där en gruppmeny signerad Marcus Samuelsson erbjuds på hotellets restaurang Kitchen & Table. Tanken är att menyn, som går under namnet “Green Table”, ska bytas ut efter säsong och i samband med att höstmenyn tas fram i slutet av sommaren kommer den att rullas ut på samtliga Kitchen & Table-restauranger inom Clarion Hotel.

"Det känns fantastiskt att utifrån EAT-Lancets forskning få skapa en meny som inte bara är en fröjd för smaklökarna utan som också är bra för både hälsan och planeten", säger Marcus Samuelsson, Creative Director på Kitchen & Table.

Green Table-menyn börjar att serveras på Kitchen & Table Norrmalm på Clarion Hotel Sign från den 11 juni. I samband med menylansering finns Marcus Samuelsson på plats för att berätta mer om tankarna bakom menyn.

 

Bilden: Marcus Samuelsson, Creative Director för Kitchen & Table.