nyheter
event skapar möten
Köpenhamn
blir värd för BMX-VM 2025.
sveriges demokrati 100 år
Svenska Mässan
undertecknar Deklarationen för en stark demokrati.
finalspelet kvar i Uppsala
Gjensidige USM handboll
förlänger med Uppsala till 2023.
visst går det att ha möten
Countryside Hotels
lanserar Countryside Meetings – möten i avskilda miljöer.
Miljonförluster
Stora ekonomiska konsekvenser
när Världscupen i Skidskytte flyttas från Östersund.
nytt jobb
Sånga-Säby
blickar framåt med ny vd.
Nordic Travel Clearing:
Tjänsteresandet ökar igen
- upp 94 procent sedan i mars.
Tvåa i Europa
​Helsingborg
är en av Europas mest innovativa städer enligt EU-kommissionen.
ikoniskt hotell
Arne Jacobsens
världsberömda designhotell firar 60 år.
50 000 besökare räcker inte
Naturum Falsterbo hotas
– kan bli del av ett spahotell.
RSS
rss_icon
Länkar
Magnus Prössel ny Head Chef på Radisson Blu Malmö

Den nya kökschefen på Radisson Blu Hotel Malmö är en mycket erfaren restauratör, som är passionerad för det närodlade och den unika gästupplevelsen. Efter att ha ägnat hela sitt liv åt restaurangbranschen har han nu tagit över rodret och hoppas ge Malmös invånare och hotellets gäster minnesvärda matupplevelser.

"Jag är uppväxt i en restaurangfamilj. Redan som barn var jag engagerad i familjens restaurang och gick sedan på restaurangskola i Malmö. Efter gymnasiet tjänstgjorde jag som gruppbefäl i armén, då som kock, och sedan har karriären fortsatt med bland annat några år på Operakällaren i Stockholm", säger Magnus och fortsätter:

"Jag hann också med en avstickare till Paris där jag framförallt arbetade på Restaurang Copenhagen på Champs Elysees men också på Svenska Klubben i Paris. Hemma i Malmö igen fortsatte jag med några väldigt lärorika år på Årstiderna innan jag fick upp ögonen för en anläggning söder om Malmö, som heter Ängavallen. Här arbetade vi uteslutande med ekologiska råvaror. Ekologiskt jordbruk med eget slakteri, charkuteri, mejeri, osttillverkning där allt kom från gården. Eftersom de också drev hotell och konferens kan man säga att där började min hotellkarriär, i en roll som köksmästare."

"Det blev några lärorika år som fick mig att ta ett ytterligare kliv upp inom gastronomi då vi kunde laborera fram fantastiska menyer tillsammans med gårdens alla medarbetare. Bonden, slaktaren, charkuteristen, mejeristen och jag kocken".

Sedan Januari 2019, har Magnus varit på Radisson Blu i Malmö.

"Magnus är vad vi skulle kalla en "krögare" eller "källarmästare". Han ser till helheten. Allt från måltidens kvalitet till serveringen, tänket och gästupplevelsen. Det är så han är upplärd och uppväxt med föräldrar som passionerat drivit krog i många år", säger Martin Åkesson, General Manager på Radisson Blu Hotel, Malmö.

Magnus filosofi är att laga mat som är klassisk men som även speglar den tiden vi lever i nu.

"Det innebär att man tänker miljösmart och lägger mycket fokus på det gröna på tallriken. Jag vill att man laborerar med det gröna så att det blir en upplevelse. Jag jobbar även för att köket ska göra så mycket det går från grunden, som är mitt arv från Ängavallen. Allt från inläggningar till fonder, baka vårt eget bröd mm".

"Jag brinner för det närodlade och att vi arbetar inom säsongerna, som vi ska värna om här i Norden. Alltså ska vi inte servera sparris mitt i vintern eller jordgubbar i November. Jag följer mattrender och försöker hitta godbitarna som jag vill förädla och anpassa till vår verksamhet på Radisson Blu Malmö för att utveckla vårt kök och vår gästupplevelse", säger Magnus Prössel.

Radisson Blu Hotel ligger centralt i hjärtat av Malmö, och bara 30 kilometer från två flygplatser, inom gångavstånd från Malmö Centralstation och bara 20 minuter till Köpenhamn med tåg. Det är en naturlig mötesplats med fokus på personlig service, teknik och förstklassiga råvaror. Hotellets charmiga Restaurang Thott’s, blandar historisk miljö med modernt skandinaviskt kök, och är en kulturskatt som delvis är belägen i ett av Malmös äldsta korsvirkeshus med anor från 1500-talet.