platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
30 intervjuer
IAPCO och AIPC
släpper forskningsrapport om hybridevents.
30 nov - 2 dec 2021
Mötesindustrin återförenades
på IBTM World Barcelona 2021.
8-12 februari 2022
Stockholm Furniture & Light Fair lanserar nytt seminariekoncept
- prisbelönta designstudion Formafantasma är en av veckans keynote speakers.
Resa i Sverige
Svenskarnas intresse
för att fortsätta upptäcka Sverige är stort - 8 av 10 vill se mer.
22-25 september 2022
Tara Moshizi, Johan Kollén och Sandra Lewinsson
nya rekryteringar till Bokmässan i Göteborg.
Conventum, Örebro
Årets Biodlarkonferens
- Apiscandia 11-13 februari 2022.
startskott
Rasta
etablerar sig på Höga kusten.
23-24 mars 2022
Tommy Myllymäki
ny president för Bocuse d’Or Sweden.
fint pris
Sofia B Olsson
restaurang Vrå på Clarion Hotel Post i Göteborg får Tore Wretmans guldmedalj.
nytt jobb
Emma Keenan
ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås.
RSS
rss_icon
Länkar
Radisson Blu Hotel Uppsala är nu 100% kranmärkt

Radisson Blu Hotel Uppsala har kranmärkt hela verksamheten. ”Varför slösa både energi och pengar på att dricka vatten som är tappat på flaska när vi har så bra vattenkvalitet i Sverige”, säger Ann-Sophie Myrefelt, hotelldirektör på Radisson Blu Hotel Uppsala.

Radisson Blu Hotel Uppsala har under våren kranmärkt hela verksamheten. Det innebär att de endast serverar egenfiltrerat vatten och inget vatten på flaska i hotellrummen, på konferensen och i restaurang Picnic.

Trots att Sveriges kranvattenkvalité tillhör de bästa i världen och trots att det krävs cirka 300 gånger så mycket energi för att producera och leverera en liter flaskvatten, jämfört samma mängd kranvatten, blir det vanligare med flaskvatten.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av Svenskt Vatten som lanserades i samband med världsvattendagen 2017. Märkningen ges till de verksamheter som väljer att endast använda sig av kranvatten.

I november 2018 certifierade Radisson Blu Hotel Uppsala konferensavdelningen, men nu har de implementerat detta i hela verksamheten.

"Det vi gjort sedan i höstas är att ta bort flaskorna i hotellrummen och istället uppmuntrar vi våra övernattande gäster att tappa färskt vatten från kranen. Vi säljer heller inget buteljerat vatten i minibarerna utan erbjuder hemfiltrerat vatten - kolsyrat och stilla - kostnadsfritt. Även i restaurang Picnic erbjuder vi endast vårt eget vatten", säger Ann-Sophie Myrefelt.

Att bli kranmärkta är ett led i Radisson Blus Responsible Business-arbete. Hotellet är en certifierad Greenbuilding och har erhållit Green Key-certifikatet varje år sedan öppningen 2012. De klimatkompenserar även alla möten och events samt gör många andra aktiviteter för att minska sitt klimatavtryck. Nu senast har de startat en projektgrupp med medarbetare som ska driva olika hållbarhetsprojekt och påbörjat samarbete med Uppsala kommun inom projektet Klimatsmart mat.

"Ju fler vi blir desto bättre för vår miljö. Vi hoppas såklart att vår kranmärkning, precis som våra andra Responsible Business-aktiviteter, kan inspirera andra till att hållbarhetsutveckla sina verksamheter", säger Ann-Sofie Myrefelt.