nyheter
-22 miljoner passagerare
Swedavias delårsrapport
januari-september 2020: Långsam återhämtning och hög osäkerhet.
- 53% jämfört med 2019
174 miljoner jobb inom resor och turism kan gå förlorade
på grund av Covid-19 och resebegränsningar, säger WTTC.
Inställt
Formex
och Stockholm Furniture & Light Fair 2021 ställs in.
4-6 november 2021
Nordic MICE Summit 2020
flyttar till nya datum 2021.
Växande rörelse
Berlin intensifierar sin hållbarhetssatsning
går med i GDS-Index.
Hösten 2021
Comic Con
i Stockholm och Göteborg flyttas på grund av pandemin.
Yes I can!
Radisson Hotel Group
lanserar ett nytt varumärke: Radisson Individual och tecknar avtal med tio nya hotell.
Näringförbud sedan mars
Sveriges största mässanläggningar
presenterar det gemensamma säkerhetsinitiativet: Vi ses säkert.
Startar i november 2020
Nytt innovationsprojekt för omstart i besöksnäringen
ska utveckla nya affärsmodeller.
2-8 november
Psykeveckan i Umeå 2020
16:e året i rad – i år helt digitalt.
RSS
rss_icon
Länkar
Radisson Blu Hotel Uppsala är nu 100% kranmärkt

Radisson Blu Hotel Uppsala har kranmärkt hela verksamheten. ”Varför slösa både energi och pengar på att dricka vatten som är tappat på flaska när vi har så bra vattenkvalitet i Sverige”, säger Ann-Sophie Myrefelt, hotelldirektör på Radisson Blu Hotel Uppsala.

Radisson Blu Hotel Uppsala har under våren kranmärkt hela verksamheten. Det innebär att de endast serverar egenfiltrerat vatten och inget vatten på flaska i hotellrummen, på konferensen och i restaurang Picnic.

Trots att Sveriges kranvattenkvalité tillhör de bästa i världen och trots att det krävs cirka 300 gånger så mycket energi för att producera och leverera en liter flaskvatten, jämfört samma mängd kranvatten, blir det vanligare med flaskvatten.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av Svenskt Vatten som lanserades i samband med världsvattendagen 2017. Märkningen ges till de verksamheter som väljer att endast använda sig av kranvatten.

I november 2018 certifierade Radisson Blu Hotel Uppsala konferensavdelningen, men nu har de implementerat detta i hela verksamheten.

"Det vi gjort sedan i höstas är att ta bort flaskorna i hotellrummen och istället uppmuntrar vi våra övernattande gäster att tappa färskt vatten från kranen. Vi säljer heller inget buteljerat vatten i minibarerna utan erbjuder hemfiltrerat vatten - kolsyrat och stilla - kostnadsfritt. Även i restaurang Picnic erbjuder vi endast vårt eget vatten", säger Ann-Sophie Myrefelt.

Att bli kranmärkta är ett led i Radisson Blus Responsible Business-arbete. Hotellet är en certifierad Greenbuilding och har erhållit Green Key-certifikatet varje år sedan öppningen 2012. De klimatkompenserar även alla möten och events samt gör många andra aktiviteter för att minska sitt klimatavtryck. Nu senast har de startat en projektgrupp med medarbetare som ska driva olika hållbarhetsprojekt och påbörjat samarbete med Uppsala kommun inom projektet Klimatsmart mat.

"Ju fler vi blir desto bättre för vår miljö. Vi hoppas såklart att vår kranmärkning, precis som våra andra Responsible Business-aktiviteter, kan inspirera andra till att hållbarhetsutveckla sina verksamheter", säger Ann-Sofie Myrefelt.