nyheter
regional utveckling
Sex miljoner
investeras i nya XC-leder i Järvsö.
Hänger ditt företag med i utvecklingen?
PCO-nätverket Incon lanserar resurssida för Covid-19
med kontor på 170 destinationer.
coronautveckling
”Sveriges största digitala nätverkslunch”
100 deltagare möts när Jobbfestivalen och Yrkesdörren arrangerar med Max Burgers.
det finns en lösning
​Ställ inte in när det hettar till
– flytta fram istället.
ett steg i taget
Asiens mötes- och eventindustri
förväntas återhämta sig snabbare än andra kontinenter.
Hemester
Aktörer på Ven samarbetar
för att göra ön säker att besöka i sommar.
Första öppna kongresshallen i Skandinavien
Harpa Concert Hall and Conference Center
i Reykjavík är redo för tiden efter Covid-19.
mat skapar möten
Första uttagningen inför Årets Kock 2020
– här är kockarna som går vidare till kvaltävlingen.
hotellnytt
Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborgshotell
blir familjeresort i sommar.
SM i matlagning
Stort intresse för Årets Kock 2020
– ansökningarna har gått upp med över 10 procent.
RSS
rss_icon
Länkar
Radisson Blu Hotel Uppsala är nu 100% kranmärkt

Radisson Blu Hotel Uppsala har kranmärkt hela verksamheten. ”Varför slösa både energi och pengar på att dricka vatten som är tappat på flaska när vi har så bra vattenkvalitet i Sverige”, säger Ann-Sophie Myrefelt, hotelldirektör på Radisson Blu Hotel Uppsala.

Radisson Blu Hotel Uppsala har under våren kranmärkt hela verksamheten. Det innebär att de endast serverar egenfiltrerat vatten och inget vatten på flaska i hotellrummen, på konferensen och i restaurang Picnic.

Trots att Sveriges kranvattenkvalité tillhör de bästa i världen och trots att det krävs cirka 300 gånger så mycket energi för att producera och leverera en liter flaskvatten, jämfört samma mängd kranvatten, blir det vanligare med flaskvatten.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av Svenskt Vatten som lanserades i samband med världsvattendagen 2017. Märkningen ges till de verksamheter som väljer att endast använda sig av kranvatten.

I november 2018 certifierade Radisson Blu Hotel Uppsala konferensavdelningen, men nu har de implementerat detta i hela verksamheten.

"Det vi gjort sedan i höstas är att ta bort flaskorna i hotellrummen och istället uppmuntrar vi våra övernattande gäster att tappa färskt vatten från kranen. Vi säljer heller inget buteljerat vatten i minibarerna utan erbjuder hemfiltrerat vatten - kolsyrat och stilla - kostnadsfritt. Även i restaurang Picnic erbjuder vi endast vårt eget vatten", säger Ann-Sophie Myrefelt.

Att bli kranmärkta är ett led i Radisson Blus Responsible Business-arbete. Hotellet är en certifierad Greenbuilding och har erhållit Green Key-certifikatet varje år sedan öppningen 2012. De klimatkompenserar även alla möten och events samt gör många andra aktiviteter för att minska sitt klimatavtryck. Nu senast har de startat en projektgrupp med medarbetare som ska driva olika hållbarhetsprojekt och påbörjat samarbete med Uppsala kommun inom projektet Klimatsmart mat.

"Ju fler vi blir desto bättre för vår miljö. Vi hoppas såklart att vår kranmärkning, precis som våra andra Responsible Business-aktiviteter, kan inspirera andra till att hållbarhetsutveckla sina verksamheter", säger Ann-Sofie Myrefelt.