platsannonser
nyheter
nytt jobb
Scandic
rekryterar ny HR- och hållbarhetsdirektör.
hotellnytt
Scandic
öppnar nytt hotell i Köpenhamn.
kunskapsmöte
350 djurparksveterinärer
är samlade på Vildmarkshotellet i Kolmården.
sustainability
Clarion Signs Tomas Bengtsson
ansluter sig till det hållbara nätverket Chefs Manifesto.
mat och möten
Clarion Hotel hjälper företagen att välja rätt
- lanserar hälsosam och klimatsmart meny baserad på global forskning.
på nytt jobb
Jannis Norén Karas
får utökad roll på Svenska Möten.
32:a året
IBTM World
lanserar ett nytt Corporate Buyer-program.
på nytt jobb
​Erica Hultmark
blir ny vd på Stenungsbaden Yacht Club.
mat och möten
Göteborg är en av världens bästa matdestinationer!
enligt National Geographic.
kunskapsförädling
Internationellt intresse
för snabbväxande eHälsobransch gav rekord för Vitalis.
RSS
rss_icon
Länkar
Niclas Jansson, Sigtunahöjdens köksmästare, vann internationell kocktävling

Den 11 april 2019 i Toronto, Kanada, avgjordes Världsfinalen av IACC:s kocktävling Copper Skillet. Sigtunahöjdens köksmästare Niclas Jansson kom på första plats i juniorklassen och kan nu titulera sig som världsmästare och som årets möteskock.

Niclas tog sig först vidare från den Svenska uttagningen och sedan Europeiska finalen i Lissabon i oktober i höstas. Till vardags är Niclas köksmästare i Restaurang Skog på Sigtunahöjden Hotell & Konferens i Sigtuna.

Niclas vinnarrätt bestod av ryggbiff med tempeh i brynt smör, stuvad blomkål med äpple och lönnsirap, rostad blomkål och pumpafrön, inkokt vit sparris och äpple. Till detta serverade han en sky med äpple, lök, lönnsirap, brynt smör och rödvin.

 

Enligt honom själv känns det otroligt roligt att ha lyckats ta sig hela vägen till världsfinalen i Toronto genom två deltävlingar, den Svenska och den Europeiska.

"Att sedan få stå som vinnare här i världsfinalen är oerhört stort och overkligt för mig. Det har alltid varit målet, såklart, men det är en lång väg att gå och jag lyckades ta mig hela vägen fram. Jag har laddat för detta sedan jag begav mig till Lidingö för den svenska finalen och det är overkligt att nu kunna titulera mig som Global Chef of the Year 2019".

------------------------------------------------------------------------------------------------

IACC Copper Skillet

Copper Skillet arrangeras av den internationella mötesorganisationen IACC. Tävlingen är skapad för att uppmärksamma de mest konstnärliga och skickligaste kockarna på mötesanläggningarna anslutna till IACC världen över. I juryn i Toronto 2019 satt den välrenommerade tv-kocken och kokboksförfattaren Michael Smith.


Läs mer om tävlingen här: www.iacconline.org/copper-skillet

 

Sigtunahöjden är en av Europas främsta hotell- och konferensanläggningar och en attraktiv arbetsplats. Hit kommer privatgäster för avkopplande behandlingar, vackra miljöer och härliga måltidsupplevelser, men främst tillresande från hela världen för utbildningar och möten. Här arbetar ett 30-tal anställda i ett starkt och sammansvetsat team, vilket bidrar till en familjär känsla både bland anställda och gäster emellan. 2017 blev Sigtunahöjden nominerade som topp tre av 250 restaurangföretag i Årets arbetsplats på Restauranggalan. Sigtunahöjden är ett Svanenmärkt klimatneutralt företag, utvalt av Svenska Möten samt tillhör IACC och Destination Sigtuna.


Restaurang Skog

Restaurang Skog är Sigtunahöjdens hållbara restaurangkoncept med fokus på närodlat och ekologiska produkter och råvaror. Inspirationen återfinns i naturen och många av råvarorna som ses i menyn går att plocka intill knuten. Delikatesser som gran, hägg, och ängssyra är några av de ingredienser som finns på menyn. Restaurang Skog lanserades hösten 2018 med inspiration av matprofilen och örtexperten Lisen Sundgren.